Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Paypal uskoro i u Srbiji (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33766)

awacs 09-11-2012 09:49 PM

Re: Paypal uskoro i u Srbiji

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 337174)
A što se tiče PayPala, ne verujem da oni mere da li je poslovno okruženje diskutabilno ili nije. (...) Ovde se radilo o tome da im zakon naše države nije omogućio prisustvo na ovom tržištu.

Ma... manje slušaj devedestdvojku, više slušaj svoj mozak (pošto znam da ga imaš na pretek). To je jedino što mogu da ti preporučim.

Pozdrav,

Vasa

Znak 09-11-2012 10:01 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 337178)
Ma... manje slu?aj devedestdvojku, vi?e slu?aj svoj mozak. To je jedino ?to mogu da ti preporučim.

Pozdrav,

Vasa

Kao ?to rekoh, sve su ovo moja laička nagađanja. Vidim da trinaest godina imam problem sa naplatom od stranaca (mada je taj problem i pored svih brana i barijera manji nego problem sa naplatom od "domaćih"), a do sad nisam stekao utisak da se to de?ava zato ?to nas ceo svet mrzi. Naprotiv, ?ele da sarađuju s nama i to zaista i čine, PayPal or no PayPal.

awacs 09-11-2012 10:28 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 337180)
nisam stekao utisak da se to de?ava zato ?to nas ceo svet mrzi. Naprotiv, ?ele da sarađuju s nama i to zaista i čine, PayPal or no PayPal.

Ja nisam ni rekao da nas ceo svet mrzi, samo sam nagovestio da nam ne gleda "kroz prste". A i glupo mi je da vrtim celu priču ispočetka. A i zabole me za "ceo svet".

Pozdrav,

Vasa

boggy 09-11-2012 10:29 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 337180)
.........a do sad nisam stekao utisak da se to dešava zato što nas ceo svet mrzi. Naprotiv, žele da sarađuju s nama i to zaista i čine, PayPal or no PayPal.

Nisam rekao da nas mrzi ceo svet (cak ni implicitno)... cak ni nemam utisak da mene licno neki stranac mrzi (imam neke direktne kontakte)... i nije uopste rec o toliko banalnom procesu... ali ne bih da se udubljujem u dalju raspravu o tome i da izlazim iz okvira ove teme i celog foruma, vise nego sto vec jesam.

Znak 10-11-2012 05:20 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 337178)
Ma... manje slu?aj devedestdvojku,

Devedesetdvojka je ovog puta potpuno nedu?na, po?to je u mom slučaju indoktrinacija vr?ena par decenija ranije - bratstvo i jedinstvo, samoupravljanje, nesvrstanost, internacionalizam...

Quote:

vi?e slu?aj svoj mozak (po?to znam da ga ima? na pretek).
Hvala za ovo, mada ja ba? ne?to nemam taj utisak. Samo mozgam, a rezultati mr?avi. Evo, ni PayPal ne daje pet para (pej pala) za moje mi?ljenje.

boggy 18-11-2012 07:21 AM

"Izmenama Zakona o deviznom poslovanju koje je usvojila Vlada Srbije, otklonjene su pravne prepreke da građanima Srbije postane dostupan servis za plaćanje preko interneta ?Pejpal?. U Vladi nezvanično za ?Blic? ka?u da je realno očekivati dolazak ?Pejpala? u 2013, a veliku korist imaće i oni koji prodaju robu ili usluge u inostranstvo."

Dolazak ?Pejpala? u 2013, moguća i internet prodaja..........

disco violence 18-11-2012 02:20 PM

Uklopimo se u ovo "Prema važećim propisima, plaćanja uvoznih dažbina oslobođena su fizička lica čije pošiljke ne prelaze vrednost od 70 evra, a stižu im od fizičkih lica iz inostranstva. Ukoliko se roba naručuje od pravnih lica iz inostranstva naplati uvoznih dažbina ne podležu pošiljke čija je vrednost do 50 evra......

....Za naš standard kupovina preko interneta i dalje je skupa. Uzećemo primer da kupac želi da naruči jaknu iz inostranstva koja koja kod trgovca košta 80 evra. Ako uzmemo da je transport plaćen recimo 10 evra onda će carinska osnovica biti 90 evra, jer cena transporta ulazi u carinsku osnovicu, pa će carina iznositi devet evra. Osnovica za plaćanje PDV-a je 99 evra. Pošto se PDV uglavnom plaća 20 odsto u našem primeru će to biti iznos 19,8 evra. Znači, ukupne dažbine će iznositi 9 evra + 19,8 evra = 28,8 evra (29 evra). Obračun se vrši u dinarima po zvaničnom kursu NBS."(skinuto sa Monda)

boggy 18-11-2012 03:13 PM

verovatno ce se cekati jos deset godina da se promeni carinski zakon i da se skine ogranicenje za uvoz. Takodje treba smanjiti cenu spediterskih usluga i smanjiti proceduru.

O izvoznoj proceduri da i ne pricam..,... napravljena je da bi se prakticno zabranio izvoz bilo cega sto nije osnovna sirovina ili neki jednostavni proizvod,.... vrlo primitivno i okrenuto samo velikim postojecim proizvodjacima... a bajka o "malim i srednjim preduzecima" sluze da bi se dobile pare za piskaranje, slikanje i blebetanje u NVO.

All times are GMT +1. The time now is 11:43 PM.