Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   DAW + Mikseta (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30492)

slowstar 28-11-2009 01:06 PM

Re: DAW + Mikseta

Tako je Arthure.
Drago mi je da razumes moju pricu - ja jednostavno ne bih mogao bez mixera, mada sam jedno vreme razmisljao da to zeznem i narucim dva MOTU I/O 24, ali se oni vise ne prave, a i cuo sam da im bas i nije sjajan taj "IN" tojest A/D, a o latenciji, koju mrzim, da i ne govorimo. Ima i jos jedan dobar razlog.Mikser je i jedna vrsta "socioloskog filtera" koji ce da spreci raznu netalentovanu decurliju (svojom cenom) da se ne bave bez veze onim sto zovu "muzika" i ne "zagadjuju prirodnu sredinu" koristeci kompove od 200-300 evra i 100% piratski soft, za koji vecinom i ne znaju cemu sluzi. Ocekujem da me pljunu zbog ove izjave, ali ostajem da stojim iza iste, jer tvrdim, KVANTITETOM se NISTA NE DOBIJA, sem ocajno snizenog proseka onog sto smatramo muzikom. Znas onu analogiju sa masom: IQ mase = prosecan IQ podeljen sa BROJEM UCESNKA.

slowstar 28-11-2009 01:12 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 263990)
Sta mislite o Allen & Heath miksetama XB i Zed series i gde se Allen & Heath proizvodi mogu naci kod nas?Hvala.

Koliko ja znam, a i licno sam se uverio, ARTIST (Ustanicka) zastupa firmu A&H, a njihovom ljubaznoscu (Igor) sam dobio i na probu jedan od manjih modela iz ZED serije, koji me je bukvalno odusevio kvalitetom tzv "Citog prolaza" ali i jako muzikalnim EQ, doduse taj konkretan primerak za mene je sa premalim brojem ulaza, a licno sam se odlucio za ZED 436 koji cu najverovatnije naruciti odmah po novoj godini, jer zaista za taj novac (oko 1600?) pruza neverovatne mogucnosti miksa, rutinga, monitoringa ITD
Srecan lov na Mikser! (jos uvek simbol studija, dok su racunari simbol poste, apoteke, banke i tako dalje, - mada ih nazalost imam 3 komada)

Arthur 28-11-2009 01:27 PM

slažem se za prosek kvaliteta koji pada, jedino mislim da je naivno misliti da cena odbija budale. Mislim da cena odbija masu, a filtrira posebno opasnu vrstu budala koji misle da će kupovinom skupe sprave imati ujedno i skup zvuk. Jedan takav je meni lično štetniji nego 100 klinaca koji kupe jeftinu spravicu, jer će neki od tih 100 klinaca možda i dokazati da ima talenta iako nema novca.

btw, sad si me zainteresovao za taj ZED :D

slowstar 28-11-2009 03:54 PM

Treba probati, mada, ne smem nista da kazem za Mic Preamp, jer sam ga probao samo u "line" modu, za sta mi i treba, ali hvale se u A&H da su preampi iz njihove skupe GL serije, koja je "ovencana slavom" za live mixere. Znam samo da ima jako, jako dobar headroom, i da je EQ po mom ukusu, t.j sirok, narocito u hi-mid, koji je kod Mackie mixera OCAJAN.

All times are GMT +1. The time now is 12:44 AM.