![]() |
Re: Napraviti SABIRNICU
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Da interesuje me...Posalji mi telefon pa da se cujemo.... POzz |
1 Attachment(s)
Da ozivim malo ovaj thread:).Sto se sabirnice tice bio sam se onomad posteno naostrio da je napravim ali mi je po super povoljnoj ceni u pricu uletela jedna D&R mixeta sa 20 kanala pa sam odustao od pravljenja i kupio nju.Koristio sam je do skoro kao sabirnicu i onda se vratio na ITB.Pisacu jos zasto,cim uhvatim malo vremena.Evo slikice mixete.
|
SPL MixDream XP vs TL AUDIO EBONY A4 - cijene za obe sprave su iste dali neko mo?e dati savjet ?ta uzeti ?
|
Quote:
|
Pozdrav,
Pitanje 1.: ta D&R mixeta (imam mogućnost uzeti module sa 6 preampa i 2 noise gatea iz sjedne malo žešće D&R) navodno D&R ima problema sa šumom? Koga kod sam pitao svi to tvrde. Ne znam. Pitanje 2.: ima li ITKO ovdje iskustva sa ugradnjom exkluzivnijih trafoa u Behringer proizvode? Imam ih podosta i zanima me ta OT-1 opcija, hoće li mi to podići kvalitetu zvuka bez da sve prodajem i kupujem novo (dakle molio bi bez takvih savjeta. :) )? Naime, studio kojim raspolažem je za moje vlastite potrebe i ne donosi novac, dakle nema ni smisla ulagati u skupe sprave. Takodjer, dodao bih da je Dragan Gužvan, svojedobni zlatni, srebrni, itd. gitarista Atomskog Skloništa iz Pule, godinama u biznisu izrade nevjerojatnih pojačala tipa Vox AC15/30, ali u njegovoj, dorađenoj varijanti koja sve koji su čuli baca u trans. Također, isti je čovjek spreman napraviti (već je radio) sume sa lampama, trafoima, ili kako god. Sve custom, sve po narudžbi. Cijene su realne. Ako sam čuo da traži oko 1000 (nisam siguran točno, ali ne više od 1300 eura) za tu svoju verziju nabildanog i dorađenog AC30, relativno je lako izračunati. A čovjek je stvarno vrhunski maher, i na prvom mjestu gitarist, dakle nema greške, zna šta radi. :) |
Quote:
|
Nisam siguran jesmo li se razumjeli. DR komponente su već ugradjene u rack adapter, to nisam ja radio, to je već napravljeno. :)
A Behringer, svjestan činjenice da su mu sprave jeftine zbog jeftinih dijelova, oduvijek nudi opciju zamjene standardnog trafoa opcijom OT-1, ?to, koliko sam upućen, nije ni?ta drugo nego Lundahl trafo. Dakle ne radi se o nekim egzotičnim zahvatima u spravi, kao ni o "moddanju" tipa http://www.behringermods.com/what-we-do.html, nego o tvorničkom upgradeu. Na tom sam mislio... Pozdrav i hvala na odgovoru :) |
Quote:
Quote:
|
Hehe, pa ja mislim da i pričam o napajanju! :) U MIC Ultagainu 2200 niti nema mjesta za i?ta drugo mijenjat. Transformator sa 220V na 12 (ili 9, ?ta već koristi unutra), ali bez ?uma, distorzija, itd. Navodno se time ukida potreba za DI boxevima...
A meni su te sprave super, za moje potrebe idealno. Jedino me smeta ba? ?um i to. (ne bi vjerovao Behringerovim equilizerima, recimo, da su precizni za takve obrade signala, i kao ni nekim drugim stvarima. Ali imam Denoisere (2 i 8 kanalne), Magician T1950, Limiter 8 kanalni, Edison stereo image enhancer, Supressor De-esser, Ultrafex Exciter, Composer pro. Kao ?to vidi?, te sprave su vi?e za igru i učenje nego i?ta drugo. Nema smisla kupovati ne?to skuplje za sebe kući, ali ima smisla smanjiti ?um, distorzije i druge probleme. Ne sla?e? se? Mada si već neko vrijeme razmi?ljam prodati Limiter 8 kanalni i gate 8 kanalni, pa uzeti neku malo konkretniju spravu tipa neki SM pro Audio OC8E, Alto 8 kanalni compressor ili čak Presonus ACP88 (ako bude nekih para, jednom) da se smanji broj aparatura i podigne čak i samo time kvaliteta zvuka. Problem je samo ?to za taj limiter i gate dobijem ako imam sreće 250 eura (ako stvarno imam sreće). A ovo sve drugo ko?ta... :) |
All times are GMT +1. The time now is 10:52 PM. |