![]() |
Re: Razlika izmedju mixa na pc i na profi mixeti !!
Neko rece u Jugi bili snimci i tako...
Pa ne bih se slozio da nikad niko nije imao neki "svetski zvuk",bez obzira na to da li se nekome dopadaju ili ne, ali albumi "generacije 5" s kraja sedamdesetih i pocetka osamdesetih su tada zvucale "svetski", cak po neki corbin album je uspeo da zvuci sa svim u korak sa vremenskom produkciom, Smak je takodje imao snimke i produkciju "na nivou"... Uzmimo u obzir i to da su bas ovi bendovi i jos nekolicina drugih (galija...etc) snimali recimo u RTB i nosili materijal na mix po Londonima,Nemackama, Amerikama itd... Corbina Buvlja pijaca mixana u Londonu od strane Dzona Mekoja pa nam ni to nije dobro... ...ili je to onaj Gej-92 sindrom samo seri sam po sebi...! Ajde i da se vratimo u "realnost" pa da pomenemo da je piraterija u Jugi bila na nekom mizernom nivou,da je Juga imala trziste od preko 20 miliona ljudi sa platama koje su bile veoma povoljne sa stanovista cene kostanja ploca i kazeta i samim tim onaj ko je izdao par desetina ili stotina hiljada ploca mogao je da dobije finu naknadu! Sada je kriza posla opsterasirena na planeti + trziste koje je daleko manje + youtube + nostalgija.com + torrenti + klinci koji bi sve na gotovs...:banghead: Jbt,dosao mi neki klinac iz komsiluka pre par nedelja da snimi "hit" i kazem mu ja "jbt, ko ti je radio ovaj mjuz (neko hip-trip-smece), rek'o super zvuci? Kaze klinac: "...pa skines matricu sa neta!"...kao sta ga ja to uopste pitam? Hladno... |
Mars,rek'o, kuci da te ne vidim...! Covek resio problem,skinuo mjuz sa neta... :banghead:..c.c.c.c....
|
Naravno da je teska prica muzika vise nikada nece kostati koliko je nekad i to ne pada nikome lako,ali situacija je takva.Nikada vise nece biti kao pre a vreme software-a tek dolazi,ljudi lexicon se predao izbacio je ljudski software plugin a pitanje je momenta kada ce neka druga soft firma potpuno da ga skine i sroza cene jos gore,za deset godina ce taj klinac da radi produkciju,mi cemo da pricamo da to ne valja i tako ne moze a pare necemo videti ni mi ni oni nema vise povratka koliko god mi pricali o kvalitetui kada je bilo kinte produkcija je bila tuga,mi smo gluv narod i najmuzikalniji medju nama su gluvi kao top,najkomercijalnije sa zapada je jos uvek pojam za nas,b-92 mrzim ali prica o produkciji u srbiji je kao kad se tripujemo da nam je fudbal jak,a pricamo o vremenu koje je bilo pre sad vec dvadeset godina.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"> |
Quote:
|
Evo ja cu,nije ljudski,ali klincu nije vazno njemu je to lexicon i dobro radi i izaci ce jos bolji uskoro,to ja kazem a od oridjinala radi neoporedivo bolje jer kosta dzabe tamo gde si malopre pomenuo,a nesto sto kosta dzabe na kraju se proda za dzabe i za par godina ne ubedi vise nikog da to nije to,kapiram ja tebe,ali ka tome ide!!!
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"> |
Quote:
Quote:
Nisam kontao (tada) koji ce mu % preamp (samo jedan potenciometar, kao na sporetu) i zato sve to dobro svira. Sada mi se cini da je to vro inteligento upareno, kao da je birao producent, a ne gitarista.:wink: |
Quote:
|
Quote:
Svejedno, ako je snimak sugav, a obicno jeste, moze to miksati Bog Otac, opet ce zvucati sugavo. Nema tog ko moze uciniti da Misa Aleksic zvuci kao basista. Moze miksati s cim god hoce. Ako je pesma osrednja, aranzman supalj, a muzicari kilavi, to zvucati nece. Quote:
Inace el. gitare ne zvuce, osrednja akustara izlazi milion puta bolje nego gitare koje kostaju izmedju 700 - 2000 evra. Samo je jedan fender imao ton, ostalo se culo ocajno. Interesantno je da je neki teleakustik zvucao odlicno (mada je izrada gadna, vrat je odvratan i ne stima)... Nisam probao kako rade aktivne gitare tipa mjuzik mena, ali mislim da ce raditi. Probao sam neki bas Yamaha RBX 765a, odlicno izlazi... |
Mislim da se bilo koji Fender i Gibson direkt u dobro lampaško pojačalo moraju čut dobro i imat dobar ton.
Sad je li ko zna to snimit da dobro zvući to je pitanje, ne može se gitara snimat u pult osim ako se ne ganja neki čudni zvuk, a u procesor bože sačuvaj (da gitarista sam i volim zvuk pojačala na 11 :lol:) Isprobao sam meksikanca Telca fendera customa, telca reisue amerikanca, Stratove amerikance novog i jednog iz 79-te, nove gibsone koje često pljuju (Les Paul i SG standard iz 2004. SG faded iz 2005, double cut juniora iz 2005) i svaki uključen u Vox AC 30, Marshall plexi ili JCM 800 i Fender Bassman te tweed deluxe je imao dobar zvuk. |
Quote:
Sve to zvuci ok kada se slusa na 11. Kada se to snimi, ne zvuci (bar meni). Slusao sam sto su i drugi snimali. Nije neki zvuk, obicna akustara zvuci mnogo bolje. |
All times are GMT +1. The time now is 04:49 PM. |