![]() |
Re: Test mix - kanali za vezbanje...
Ima finih radova,mada mi nije jasno zasto trigerovati najkorisceniji studijski kick i snare sa semplovima sa Casio Tone SA-20...? Ili isti izmeniti beyond recognition...? Jedino je Everlast dao kud i kamo interesantna resenja,mada je i tamo "pobegao" triger ili koju je vec tehniku koristio,ali ostala resenja drugih mi nisu po ukusu... Kolko je uopste moj ukus bitan,al eto...
Mislim da generalno postoji problem monitoringa! Ne u smislu da ljudi imaju dobar ili los monitoring,vec da ne poznaju dovoljno to na cemu rade! Ima ljudi koji su ovde i sa odlicnim monitoringom pa su se cula krajnje cudna resenja,npr Akordeonista... :grin: Ipak mi je i dalje u mixu najbolji Percival,dakle kada je sam odnos kanala u pitanju i nacin na koji je pesma "slozena", i takodje mi se dopada Everlastov ukupan sound mixa,da ne ulazim u to da ipak nisam za triger kada su ovakvi projekti u pitanju... Voleo bih da cujem jos misljenja o mixevima,da ne ispada da se jedini interesujem,ali realna,bez kuknjave Heatmana kako su ljudi lose odsvirali i sve se raspada (sto je tacno ili ne a potpuno je irelevantno,jer je ceo thread posvecen tehnici produkcije a ne sviranja),vec toga da TO je snimak,dobar ili los, TO je zadatak - uraditi kako mislis da je najbolje moguce od toga sto imas i to je to... |
Quote:
|
thx. sad sam shvatio
|
Quote:
ali ajde, nichemu ne vodi ovo... pozdrav |
Ok,ostavicu ti njihov kontakt na PM ako hoces pa im to javi....
Ma opusteno matori,znam ja sve to,prosto u ovoj situaciji to je nesto na cega se ne moze uticati... ....cheers! Dajte jos neki komentar ili mix one druge stvari... |
Nesto slab odziv za kool i konstruktivan thread..
mojh par komenta usnimak je korektan, nisam menjao nista od drum elemenata, jedno je dodat "snare pomagac" za koji se slazem da je na nekim mestima malo "ispao", iskreno, malo me mrzelo da se vise pozabavim s tim poenta kod snare-a, tj. zasto sam radio to? snare je klipovao na nekim mestima, a i zbog konzistencije, jer mi je snare jako bitan za opsti groove, a i hteo sam da pesma zvuci vise "studijski" klipovanja prilikom snimanja ima na jos par mesta, ali nebitno sad..da se nekako srediti seledeci prob je bleed u gitarama i vox-u ajde sto je bleed i normalno kad se snima svi odjednom, ali cim krenes da procesiras - eq, comp krene da se desava pizdarija koja se akumulira, posebno kod cinela i visokih, takodje i faze.. ja sam generalno zadovoljan kako je moj mix ispao, moze bolje, naravno, ali kako DaBear rece, treba i vise vremena da bi se pozabavio sa detaljima Sto se tice tvog mixa Boki - generalno sam stekao utisak da ti je drum sound no1, sto je i normalno jer muziciras taj instrument:D, ali su mi ostali elementi u tvom mixu malo zapostavljeni, i hihats-a ima previse, bar za moj ukus, fali mi (rum)punch elemenata:), overall balans je ok, mada nije konzistentan...verovatno je stvar ukusa, kao i kod tebe u mom slucaju preslusao sam i percivalov mix - Light my Fire - kool zvuci, cestitke, mada mi vokal isto deluje previse neupecatljiv, a, po meni, ako je stvar vokalnog tipa, treba uspostaviti neki redosled tj hijerarhiju balansa, ne moze sve da se cuje u isto vreme i da bude maltene istog nivoa toliko za sad poz:) |
da,vidis na snimanju je koriscena ja mislim ATM650 na dobosu. Novije serije audiotehnike imaju napizdjen izlaz,valjda se racuna da svaki mixer ima obaranje preampa... Hebi ga,mackie nema... Mozes smanjiti gain 20 db ali posle preampa i opet klipuje...
Tad sam 2. put upalio spravu i nisam to znao...a oni su insistirali na tom majku...i da,ima par klipova...hbg... Mikrofoni tipa shure i akg,uopste stare filozofije rade savrseno na njemu... Da,steta sto nema vise postova... Imam utisak da je ovih dana ceo forum utihnuo... Ali ok,slusamo dalje, sta ko kaze? Kako vam se druga stvar svidja,jel ima jos koji mix? |
http://www.sendspace.com/file/557c6n
Videh da ste se svi angazovali nesto, pa resih da se na cas i ja poigram malo. Nema nista bolje od mixanja pesme posle celog dana snimanja... :) Iskreno, nisam preslusao mnogo radova, ali sam bacio oko na komentare i to me je i nateralo da pokusam da smixam "Manijaka". Resio sam da sebi zadam zadatak i da smixam pesmu tako sto cu downloadovati traku po traku i tako ih slagati u mix, kao live nastup dakle. U toku mixa sam ukapirao da drugacije i ne bi bilo smisla jer se od samog slaganja i nekih nivoa tesko sta moze uraditi sa ovakvom sirovinom, tako da bi sve preko sat i po bilo trosenje vremena uludo (ako i ovo vec nije...). Mix vise-manje, ali mislim da treba nesto bitnije ovde da naucimo, a to je da tehnika u jednom momentu postaje bespomocna kada zakaze ljudski faktor. Nema te sprave koja moze naterati ovog bubnjara i basistu da budu "na 1", niti tog mixadzije koji ovo moze smixati da lici na pesmu. Cak usnimci nisu losi, ali je sviranje za dozivotnu robiju. Ono sto takodje nije zgoreg nauciti u ovakvim situacijama je da bend treba poslati kuci da vezbaju, umesto pokusavati da napravite pitu od raznih stvari koje u pitu ne idu. Dakle, ovde je producentski deo posla mnogo bitniji od posla mix majstora. |
meni nije toliki problem kako je odsvirano...
ima i jako gorih, koji su kao "poznati" i tako ide na CD ! Meni je problem u aranzmanu / izboru instrumenata..mislim aranzman vec postoji i radi super, SAMO prenesen na gitar band NE RADI. U originalu to kuca bas sequencer i ritam masina..tacno , solidno i ta dva instrumenta su prominentna u miksu. Takodje synth - jako glasan (opet programiran) E sad, ako bend vec hoce da to svira uzivo na tezgi - mogu da se provuku, ali za snimak - nema sanse! Prvo basista (verovatno) nije hteo da svira osmine kao sequencer (bilo ga sramota -a verovatno bi i krepao od odkidanja, da da da da da da ...!!). Trebalo je da ima bar dve uzivo gitare (jedan da svira isto osmine sa basom, da bi bilo malo "mesa"... A i klavijature su trebale bar da budu dve, da se covek ne lomi - jer ne postize..a to je glavni instrument u originalu..obratite paznju u originalu kako je jaka tema...u NIJEDNOM miksu nije toliko jaka i jednostavno NEMA STA DA NOSI pesmu i da POPUNJAVA prostor...(jer je gitarista jako stidljiv takodje..i gitara ne pounjava toliko..) http://www.youtube.com/watch?v=bsJukf6_B4s (original) Sve u svemu - kad gitar bend uzme da obradi neku sequencer based pesmu, treba da se malo pomuce i promene / razrade aranzman (ko sta svira) i instrumentaciju da bi to kao snimak ispalo dobro. Ovako, uzivo,,mrka kapa. |
Quote:
I slično onome ?to je je Oggy rekao - ova matrica mo?e da se miksa jedino kao da se radi o ?ivom TV prenosu. Namesti? boje, kompresuje? elemente, otprilike postavi? odnose, i pusti? bend da svira. Ko voli reverbe - doda ih. ja ih ne volim pa sam ih zanemario. Jedino sam propustio da dodatno sve gurnem kroz master kompresor, a ?to bih za potrebe prenosa svakako uradio. Pozdrav, Vasa P.S. Ovih dana sam u nekim građevinskim radovima, pa ne sti?em ni da skinem (a kamoli da miksam) Doorse. Biće vremena i za to. Sad odoh da kupujem cement i grede :banghead: P.P.S. Jo? jednom pozdravljam akciju. Jako je dobro imati ovakve ve?be sa ?IVIM instrumentima. Jako dobro :D |
All times are GMT +1. The time now is 07:41 PM. |