![]() |
Re: Studio u kuci
Mislio sam da se samo naslanja...... inace bih ba tiplovao za zadnji zid (mada pitanje je da li bi mu se tad dubina prividno smanjila zbog donjeg zida)
|
Quote:
Ako je tanak i lagan kao prozor slicne povrsine, onda bi moglo... bas slicno kako se prozori uglavljuju... morao bi da ga spojis elasticno sa tim zidom... poliuretanskom penom. Prvo postavis distancere u za debljinu pene, pa ih posle iscupas... pozdrav bogi |
Sta znam.... ono sto smem da pravim je neki BBc ili skyline.... ili eventualno onaj (kako se bese zove, radili ste ga za Z. Vasica) sa pr. n11 ili 13:banghead:.
Ma i ja izmisljam, bez veze sa tim zadnjim zidom:( |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Pa zato se samo malo prihefta svake toliko ili samo brzo povuče? mlaz spreja iz neke distance, malo prakse:D Jo? uvijek je preko glave tkanina vazdu?nopropusna. Tako isto se rade realtrapsovi absorberi! |
Quote:
Kako ti se zove taj lepak? Da zna sta da trazi. pozdrav bogi |
Evo pogledajte kako prave realtrapse:
http://www.realtraps.com/video_madeinct.htm Ima u videu ponešto balasta i dosta reklame, smiješna muzika iz 80tih ali svejedno je poučno!!! davno što sam gledao... ali negdje u zadnjoj trečini videa možete vidjeti taj princip sa lepilom, uglavnom tamo kad sastavljaju sve dijelove skupa i prekrivaju tkaninom, malo je priheftaju. Ljepilo upotrebljavaju i na broadband dufuzorima sa tankom plastičnom membranom I na apsorberima za prve reflesivne površine koje nemaju membrane!, da mogu da absorbiraju i visoke frekvencije naravno. Tako da to ljepilo ne utječe na apsorbcijske osobine. Više puta ga pitaju kakvo ljepilo upotrebljava. Odgovara da je to obično ljepilo u piksni koje se kupi u svakoj povečoj građevinskoj trgovini. Osobno ne upotrebljavam ljepila, dao sam samo ideju. Moj navedak od prije "Ali ih treba međusobno blago "priheftati" sa lepilom u spreju", ne treba razumjeti doslovno.:) I mnoge mikrotkanine koje su vazdušno propustne sastoje se i iz dva slojeva koji su međusobno zalijepljene ali svejedno su propustne. Naletio sam več na mikrofibru i desi se, da ima tu i tamo kakva greška te se slojevi hoče razdvojiti. U svakom slučaju ako nečeš da istraživaš previše, možeš truplirati tu tkaninu i ne treba lijepiti, znam da se neče čuti efekat membrane! E ako ste pogledali cijeli video, znate zašto realtraps produkti znaju toliko koštati. |
Quote:
I ja isto ne koristim takve lepkove, samo neoprenska (kontaktna), polivinil-acetatna (lepak za drvo) i cijanakrilna (super-lepak). pozdrav bogi |
E to sam več opazio, moram da se vi?e poglubim u ta lepila, mo?da zatreba, pa da malo istra?im u na?im bauhausima, baumaxovima, obi-jima, merkurima i slično.
Ali te lepkove koje si napomenio upotrebljava? generalno za lepljenje, ne za tkaninu i da bi bila jo? propustna ako dobro razumem, je li? |
Quote:
Quote:
Filmove o pravljenju rama za slikarsko platno sam davno stavio kod nas na forum, tema se zove: "pravljenje rama za platno - korisno za panele" pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 12:59 AM. |