![]() |
Re: CERN test
pa iskerno, bez cinizma, zanima me da mi ovako "ukratko" napišeš u čemu ja grešim u svom shvatanju dešavanja. Čini mi se da se ni ja nisam nešto rasplinuo u objašnjavanju nekih, po meni, elementarnih grešaka. Ako je to moguće. Ako nije, u pravu si, cilj je ostati u domenu popularne nauke. Ne mislim da sam sigurno u pravu, i jako me zanima, ako si detaljnije informisan, a verujem da jesi, gde sam u zabludi. Bar po pitanju eto, crnih rupa, antimaterije, dark mattera i prekoračenja brzine svetlosti.
|
Quote:
:banghead: pozdrav bogi |
Quote:
Nije pitanje da li si u pravu... Ovo sto ti navodis posle opisa od cega se sastoji atom, su velikim delom hipoteze, bez obzira da li su napisane tacno ili ne, a u toku je provera koja od tih hipoteza treba da bude dokazana... ili mozda cak da se izvede sasvim neocekivan zakljucak. Sirenje price na postanak sveta zasigurno ukljucuju religijske grupe u igru i cela prica postaje mozda i znacajnija nego sto bi zaista trebala da bude. Ok... jedan skupi eksperiment... koknuli neke protone i kraj price... sta je pozadina celog eksperimenta i oklen im tolike pare verovatno skoro necemo saznati... ili cemo saznati onda kada nam ne bude vise ni bilo bitno... Prosto se dalje ne bih udubljivao u pricu dok se ne pojavi barem u udzbenicima za poslediplomske studije na nekom fakultetu gde se fizika proucava... dok je god na nivou naucnih radova i eksperimenata, nesigurna je svrsishodnost vremena utrosena na civijanje necega sto moze biti dokazano da je potpuno bilo pogresno... ili bar ne blizu tacnom... Nesto ce oni vec da ustanove... verujem u njih... ma neka naprave jos jedan dobar SF film pa super! Isplatilo se! :da: pozdrav bogi |
e pa super ondak :) Da je fizika nepouzdana i nepretenciozna sama po sebi, piše već na prvoj stranici udžbenika za fiziku za prvu godinu gimnazije - lepo, jasno i glasno - "Fizika ne objašnjava svet oko nas. Fizika pokušava da objasni svet oko nas." Odatle i moja fascinacija Autostoperskim Vodičem kroz Galaxiju koji celu tu papazjaniju obrće na veoma vedar engleski humor :) Enivej, potpuno se slažem sa tobom po pitanju irelevatnosti čivijanja istog. Samo me zanimalo da li sam omašio kontanje neke od pomenutih pretpostavki, na koje natrčim okrećući dokumentarce na kablovskoj televiziji i povremenim kliktanjem na linkove o samom cernu ili ponekoj teoriji u novinama.
|
Quote:
pozdrav bogi p.s. Nauka u filmu Star Trek? da... ima je: http://en.wikipedia.org/wiki/Physics_and_Star_Trek |
ma ja evo svaki dan Warpujem u nuendu a i u ProToolsu :D
|
Quote:
Za?to su pronađeni tragovi erozije na istim tim piramidama, ako znamo da se klima u Egiptu nije menjala hiljadama godina? Piramide su tu davno pre egipćana... ;) Postoje piramidalni oblici na Marsu... I oblici slični sfingama... Ne bih da delujem kao potpuni ludak, ali mislim da piramide nemaju mnogo veze sa egipćanima. |
Quote:
|
Quote:
|
|
All times are GMT +1. The time now is 12:02 PM. |