Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Potrebni saveti oko opremanja studija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22927)

Kirdan 16-05-2008 01:14 AM

Re: Potrebni saveti oko opremanja studija

Ok,e ajmo sad, igramo se "izbaci uljeza" :grin: . Evo nekog "predracuna" i spiska opreme. Naravno, svaki snimak krece od dobrog izvora, a to su mikrofoni, i evo mog izbora sto bih sve uzeo od njih, da pokrijem sve potrebe (ukljucujuci i bubanj) i da sam miran:

Shure SM57 Instrument/Vocal Mic X 2 200$
Audix DP 5A 5-Piece Drum Mic Kit 660$
Peluso 2247 Vacuum Tube Microphone 1200$
Josephson C42 MP Matched Pair C42 900$
AKG D 112 Kick Drum (znam da vec imam audix opciju, al eto) 220$
Audio Technica 4033/CL 400$

Interface - RME Fireface 800 (njega cu da kupim u Srbiji)

Preampi - jos razmisljam sta cu od kvalitetnijih ali RME OctaMic II uzimam sigurno. Znaci tu ce jos da se doda nesto od gore navedenih jacih preampa.

Konvertori koje cu da koristim posle ovih jacih predpojacala - Mytek Stereo96 DAC i Mytek Stereo96 ADC

I plus, sigurno cu uzeti Universal Audio UAD-1 Flexi PAK

Jos mi ostaju monitori koje planiram da pazarim u srbiji, jer ne mogu da se nosam... Sta kupiti i gde ? Za to planiram da izdvojim jos izmedju 500-800 eura (do 1300$) i ono, da budu ozbiljni ?

Oggy 16-05-2008 01:59 AM

4033
Koji ce ti to? :)
Mislim...

grada27 16-05-2008 02:04 AM

Da li si razmisljao a i ja sam pred tom dilemom, da li umesto octamica uzeti jos jedan ff800, isto bih dobio 8 pre ampa samo sa vecim mogucnostima vise izlaza vise optike itd....???:shock:

Kirdan 16-05-2008 09:19 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 204188)
4033
Koji ce ti to? :)
Mislim...

Pa ne znam...Eto, cisto nesto od Audio Technice da dodam :). Dobro, a ovo ostalo je ok ? Sta onda drugo da uzmem za overheadse/hihat da imam pored ova dva josephsona ? I sta cu sa monitorima ?

@Grada27
Pa ne znam... Cini mi se da mi ne treba toliko ulaza i optike za pocetak... A 12 preampa mi je super, sta znam, mislim da mi je lepse resenje Ocatamic II :)

OFF 16-05-2008 09:41 AM

Izbaci i D112 slobodno, ne treba ti u zivotu pored D6. I AT4033, takodje je visak.

A taj ostatak para, povecaj budzet za monitore, ili uzmi nesto (npr Azmafon:) ). U toj klasi cene, za monitore, verovatno Adam A7, best buy

Kirdan 16-05-2008 10:09 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 204206)
Izbaci i D112 slobodno, ne treba ti u zivotu pored D6. I AT4033, takodje je visak.

A taj ostatak para, povecaj budzet za monitore, ili uzmi nesto (npr Azmafon:) ). U toj klasi cene, za monitore, verovatno Adam A7, best buy

Ok, D112 - izbaceno, AT4033 - izbaceno :D . Koji onda treci mikrofon da uzmem za cinjele !? Josephsoni mi pokrivaju odozgo overhads, ali mi hihat ostaje ne pokriven ?!

Azmafona vec imam dosta na zidovima :)... A ok, znaci Adam A7... gde ga kupiti u zemlji Srbiji ? Sta bi jos moglo ?

Oggy 16-05-2008 11:52 AM

akg 451

OFF 16-05-2008 11:52 AM

treci mikrofon - oktava mk012, ili akg c451 su provereno ok varijante.

Combo 16-05-2008 02:33 PM

Meni se taj tvoj Setup uopste nesvidja! Da ja imam 8.000 zelenih u rukama, razmisljao bi na sasvim drugaciji nacin! Otvoren Setup koji bi se vremenom non-stop sirio i za par godina napravio pravog studiskog monstruma!

Kakvi RME OctaMic II preampi, RME je firma poznada po konverterima a preampi su b.t.w. Idi odmah na dobre A klase preampa , dobar izbor cena - kvalitet daju TL Audio i SPL ili idi na neki Focusrite ISA serije. Vidim da mnogi TOP studiji u svetu furaju u rack-ovima Focusrite ISA 828 (gde imas i odlice preampe i konvertere), tako da u kombinaciji sa nekim RME ADAT interfejsom si napravio odlican setup za relativno mali novac! RME FF800 je za putnike namernike ili kao stvoren za one koji hoce da za male pare dobiju relativno kompletan, kvalitetan studio u 1 rack U.

Ne bi uopste bila losa ideja i da razmisljas o nekoj Yamaha O2R96 V2 ili DM1000 V2 mikseti u kombinaciji sa Focusrite ISA 828! Ovo ti kazem jer ako si planirao da uzimas UAD flexi paket, Yamaha je u svoj najnoviji Studio Manager uvrstila ADD-ON EFFECTS plu-in paket. Cini ga 5 paketa od kojih su 3 predstavljeni VCM tehnologijom (iza koje se nalazi tehnika fizickog modelovanja). UAD isto koristi tehniku fizickog modelovanja, za izradu svojih modela (zato i oni zvuce kako zvuce), al netreba zaboraviti da je Yamaha izmislila ovu tehniku modelovanja a ne UAD! Unutar Channel Strip paketa imas model 2-76 kompresora (odgovor na 11-76), ekvalizator 601 (koji dosta podseca na NEVE) itd. Sve sam ovo dobrano izanalizirao zbog diplomskog rada! Digitalizacija signala i obrada bazirana na tehnici fizickog modelovanja.

Pozdrav, sve najbolje i jos jednom dobro razmisli!

STUDIOTON 16-05-2008 02:53 PM

Quote:

Originally Posted by Combo (Post 204232)

Kakvi RME OctaMic II preampi, RME je firma poznada po konverterima a preampi su b.t.w. Idi odmah na dobre A klase preampa , dobar izbor cena - kvalitet daju TL Audio i SPL ili idi na neki Focusrite ISA serije. Vidim da mnogi TOP studiji u svetu furaju u rack-ovima Focusrite ISA 828 (gde imas i odlice preampe i konvertere), tako da u kombinaciji sa nekim RME ADAT interfejsom si napravio odlican setup za relativno mali novac! RME FF800 je za putnike namernike ili kao stvoren za one koji hoce da za male pare dobiju relativno kompletan, kvalitetan studio u 1 rack U.

jesi li probao octamic II , jesi radio na ff800? posto vidim da si prilicno ubedjen? a ja nisam .. imam sve pomenuto, i class A preampe, pa ne bih tvrdio ovako nesto .. rme preampi su odlicni,dobri konvertori a o stabilnosti ne treba ni govoriti

posebno ako pominjemo sto vise dobrih kanala sa preampima i konverterima za snimanje bubnja i slicno

All times are GMT +1. The time now is 05:40 PM.