![]() |
Re: Beovizija 2007
ma slobodno moze i jaca kompresija ako covek vec zeli da se cuje ta razlika jer na 64/56 kbps na 32/22 nema razlike , ja sam svoj spot upovao na 128/48 i sve je bez problema
|
Vremena nemam uopste :)
Nije stvarno bitan kvalitet, jer cemo sve slusati pod jednakim okolnostima. Cak stavise, slusao sam tamo dosta zadovoljavajucis snimaka, te ne vidim neki preteran razlog za brigu. Ako pricamo o promeni zvuka, ona se vec cuje i kada je neki dobar mp3, a kamoli kada je u pitanju neka jos skrnavija kompresija. Bice nesto, samo da na'vatam nekoga ko ce to odraditi. |
OK, javi kad postavis... :)
|
Pod utiskom sam..... upravo odslusah (po prvi put:( ) deo snimka, polufinalne veceri.
Ovakve dogadjaje treba zabraniti!!! Ne zato sto nemamo koga da slusamo na istim, ili sto se ne pojavljuju i kvalitetni izvodjaci sa iole pesmama vec - Pobogu, pa ovo nije festival za jednokratnu upotrebu kakvih ima (imalo) bar 5 u SR i CG........... Dodjes u Budvu, pobedis i ostanes ziv, nema veze..... Valjda se bira nesto i neko ko ce nas predstavljati u Evropi, koja nas svejedno obozava:cool: :( Prosle godine Milan iz Nev. Beba, clan zirija (nije mi idol, ni malo:) , ali se slazem) lepo kaze- samo 3 pesme sa festivala su mogle da nas predstavljaju na Evroviziji kao takvoj. Proslo je, bre, vreme pesama 'Moja generacija iz '42'. Da li neko, ko salje pesmu na Beoviziju, razmislja o njoj kao takvoj (kvalifikacije za Evroviziju), ili ide da se pojavi u SC:confused: Od svega sto cuh (10tak, 12 pesama) jedino su imali smisla Trkulja (iako ne volem etno ni u kakvom pakovanju), i BettyBoop (steta sto nisu imale ziv bubanj, i jos 'tvrdji' zvuk.....pa nek ide zivot). Najglsnije po zavrsetku ('zvezde' - Maja Nikolic, Amadeus, a posebno Mira Skoric, su promasile ne festival, nego planetu!!!) Mislim da su njihove pesme dostojne Grand Festivala....... Au, nikad se necemo opametiti..... a tek pobednicka pesma - najjprosecnija pop pesmica, bez icega sto bi ikome zapalo za oko, sto bi rekao narod- luk i voda..... Zvucno mi se najvise dopala (na TVu, bar), Sedlarova pesma, koja ima i zanimljiv, limuda- Evrovizijski tekst, koja bi verovatno na engleskom jos bolja bila za ljubavi zeljnu Evropu |
Quote:
Quote:
Salim se! Mislim, donekle. Na tom snimku su se promenile 4 puta komplet gitare. Bilo je tu i "tvrdjih" i "masnijih" gitara, ali sam na kraju odlucio da gitare zvuce bas tako kako zvuce iz par razloga. Prvi je taj sto je pesma bazicno pop i bitnije mi je bilo da izadje takva, sa pevanjem koje se razume, nego da sve nadrkam, pa kud koji. Drugi, povezan sa prvim je taj, da su mi u agresivnijim izvedbama vokali dolazili nekako sitni, sto sustinski i jesu, obzirom da smo imali malo godina i pevackog iskustva. Treci je taj da nikako nisam mogao da nateram mix sa jacim gitarama da se dobro ponasa u uskoj postavci panorama, kako bi izasao dobro na TV-u. Sustinski, dosta toga sam podredio tome da se to na TV-u dobro cuje, sto mislim da mi je i uspelo, slusajuci ostale numere. Jedino sto smo platili malo danak neiskustvu u zivoj izvedbi, ali Boze moj... Ima vremena da se popravimo :) |
Gresite po pitanju pobednicke pesme... ona je samo mozda previshe avangardna i ispred svog vremena, pa se tesko prihvata na prvo slusanje... kao "The Cure" svojevremeno... gotovo alternativa :D:rotfl::rotfl::rotfl:
|
to je sigurno ;)
|
Quote:
Kontam, kontam........ Najvise sam mislio u smislu povlacenja crte, i jos veceg razlikovanja od ostalih. Ne smem ni da zamislim - heavy klinke, sa pop pesmicom, puca na sve strane...... EDIT/ A kakvih je tek pristiglih 300 pesama, kad su prosle Mire Shkoric i sl? |
Quote:
Pozdrav |
Slazem se, ali uopste nisam delio pesme na manje i vise OK, nego na one koje su namenski radjene za kvalifikacije za Evroviziju, ili one koje su otpale sa nekog albuma, nisu se prodale ovome ili onome.....
Pesama kao sto je pobednicka, ima na desetine u Srbiji na godisnjem nivou, scenski nastup, pojava....... ne znam sta je tu reprezentativno, ili upadljivo za SMS glasace sirom Evrope... Mislim da o tome treba razmisljati kad se neko delegira tamo..... Mislim, smejacete se - Flamingosi, ni vece gluposti, ni bolje pesme za takvu vasarsku manifestaciju |
All times are GMT +1. The time now is 05:54 AM. |