![]() |
Re: Mislim da odustajem...
eh Anita bas si razmazena... :) znas li koliko bi ljudi dalo mnogo da se nalazi u situaciji u kojoj si ti? odbijas poslove... mali je broj koji to mogu (ne mislim na manje poslove). Osjetio sam istu stvar jer kada se nadje lova u prici gubi se nekako osjecaj, gubi se inspiracija, balon pocinje da izduvava... Zanemari pricu o novcu, radi zato sto ti se radi i pokusaj u taj rad da implementiras svoje kreativne ideje. mislim to vec ljudi rade? bilo to reklama, spica itd. napravi je da zvuci novo a opet kako treba, disonatno ali ipak konsonanto, komercijalno ali ipak alternativno... ZAR TO NIJE IZAZOV? ah ne, ti ne zelis rokove, deadline i slicne stvari od kojih je napravljen sistem zaradjivanja novca od muzike. ti hoces totalnu slobodu, bez ikakvih ogranicenja ali zar to nije malo skrto? zato je moderna klasicna muzika i izgubila svoje slusaoce, ljudi oko tog umjetnika nisu bili vise u mogucnosti da prihvate tu njegovu slobodu jer je trazeci originalnost otisao mnooooogo daleko i ljudi nisu mogli da ga prate. ljudi bez kojih on ne moze - publika... odustani ako ti se odustaje, ispostuj sebe do kraja na kraju krajeva vidjeces da li je to TO. sta god uradila sve najbolje!
pozdrav! |
Quote:
Quote:
btw Anita, ne znam da li primećuje? da si ti fakat pomalo previdela ili izignorisala ne?to ?to se provuklo kroz vi?e post-ova. Ili bar nekako imam utisak da ljudi pi?u ?ta im padne na pamet, a ti negde ponavlja? ne?to ?to je bio tvoj stav u startu, a to je da postoji problem da li napustiti određene poslove. Tebi niko ne brani da se ozbiljno ulo?i? da radi? ono ?to voli? vezano za muziku i poku?a? napraviti ime kao umetnik. Koliko će? poslova sa strane prihvatiti to je ne?to ?to čovek odluči u hodu, ne vidim potrebu za nekim prelamanjem za/protiv, u trenutku kad ti neko ne?to ponudi ti razmisli? da li ti se radi to i ako ti se ne radi odbije?. Nije potrebno donositi neku globalnu, krutu odluku za i protiv i onda je se dr?ati kao pijan plota, jer u praksi, mo?da ti se situacija već za par meseci izmeni, i recimo ti neko ponudi posao koji je po prirodi najamnički ali opet u nekoj meri kreativan i ponudi ozbiljne pare i ti se opet počne? dvoumiti. Ne postoji veliki, finalni odgovor i odluka kojim putem ići pa kad jednom odluči? onda nema povratka. Da ne pričam sad o tome da mo?e? prihvatiti neki naizgled lep i kreativan posao i onda u toku rada shvatiti da si suočena sa neprekidnim nizom zahteva, komplikacija, vraćanja na doradu i izgubiti kilo ?ivaca, i obrnuto, dobiti neki posao koji ti je neprivlačan ali ga uraditi brzo i lako i pri tome se jo? ispostavi da ima? posla sa jako finim ljudima. Znači ni?ta nije crno-belo. |
Hajde da ja probam da dam trece vidjenje stvari .....
Ja u principu volim da radim sa tzv " crnim ovcama " .... a evo i zasto .... Ako radite npr Gibbony ja ili nesto slicno ( sto bi bilo kvalitetno ) trudite se da uradi te tako isto ili bolje , ali po mom misljenju niste uradili nista novo , mada i to sto ste uradili lepo stoji na vasem CV ju .... S' druge strane , ja sam npr radio poslednji album Dzimija Barke ( koji verovatno spada u crne ovce ) i kroz taj album sam probao da provucem sto vise kvalitetnog materijala . Ima tu raznih gluposti i kica , ali sam uspeo da u 70 % pesama provucem dzez sola , da harme budu sve ali ne i obicne i da se dogovorim da u skoro pola albuma uradim ono sto ja hocu , da bi na ostalim pesmama dao Dzimiju vecu slobodu , jer nisam hteo da budem odgovoran za ceo album , ovako je covek imao izbor da izadje sa pesmama koje bi njegova publika mogla da prepozna , a sa druge strane mogao bi da izadje sa pesmama koje imaju dosta nekog muzickog kvaliteta u njima ..... E sad , ne pricam ja o kvalitetu koji bi mogao da se meri sa nekim vrhunskim autorskim radovima , ali kad bi se sve " crne ovce " pomerile ovoliko na svom sledecem albumu , pa jos toliko na sledecem , muzika bi se drasticno poboljsala , i mislim da radom sa takvim izvodjacima mnogo vise doprinosim muzici , nego sa radom sa vec kvalitetnim muzicarima koji kvalitetom predvode na nasoj sceni ( a sa kojima uglavnom i radim ) Eto tako ja to vidim .... u Srbiji se zna uglavnom ko je Dzimi Barka i kakav je njegov muzicki kvalitet :banghead: ..... ali ako poslusate pesme Voajer , It 's so nice in Serbia , pa cak i Sajber Kurajber ..... shvaticete o cemu pricam ...... ako neko ne prepozna o cemu pricam ....tu sam da razjasnim ..... Pozdrav |
:D :D :D SAjber-kurajber! :rotfl: :rotfl: :rotfl: :D :banghead:
|
Quote:
Pozdrav |
Quote:
Za mene je to ?iva pu?iona. Dushan.... nekad mi se čini da me ba? ne ku?i? pretjerano dobro. Ima? neke svoje kategorije i teorije i poku?avas me ugurati u jednu od njih i to je onda to. Ustvari, sve sto sam govorila nije doprijelo do tebe ili nisi razumio poantu. Ja sam pa?lljivo pročitala svačija mi?ljenja, dobre stvari zapamtila i primila k znanju. Ne kuzim sto bi ja sad po tebi trebala?! :confused: Osim toga, tko trazi rjesenja? Razgovaramo o necemu sto se dogada u zivotu svakog umjetnika, bilo slikara, glazbenika......! Taj izbor, ta prekretnica. A moje usporedbe... činjenica da ja nemam taj klik radim sranje-klik radim svoje.... činjenica da ne mozes raditi uvijek kako ti zelis jer su oni to zamislili ovako i ovako i to je jednostavno to! Ti si onda madionicar, ne muzicar. I to zasto? Zato da se fizicki iscrpljujem, a psihicki tonem? Zato da kupimo bolji noviji auto ili uredimo stan jos bolje nego sto je sad? Jebes to. Ne zivim zato, k vragu. |
a da recimo obiđeš himalaje i tibet pritom? roniš do koralnih grebena u okolini dominikane? hmm.. mislim da bih bez frke radio za to ;) jebeš auto, ionako je skup benzin..
|
Max... ja pojma nemam o tim izvođačima koje spominjes nazalost. :(
|
Quote:
Ja u svakom poslu ma koliko los bio , pokusavam da vidim sta ja tu mogu da popravim , nekad cak trazim i dzaba usluge dobrih instrumentalista koje poznajem , da mi pomognu da od lose ploce napravim nesto novo ..... i bolje od prosle i da u svakom poslu nadjem crtu u kojoj mogu da napravim nesto kvalitetno .... a upravo u " sranje " poslovima imas najvise prostora za to ..... to je poenta onog sto sam hteo da ti kazem ..... Pozdrav |
Poantu skroz kuzim. To je ono kako sam sama sebi opravdavala stvari jedno vrijeme. I jest, bilo je izazov, bilo je super, bilo je mene koliko/toliko u tome, lova je sjedala, kupovali smo svasta... no primjetila sam da je s vremenom ne?to "u zraku" nestalo. Ili je nestalo u meni pa to nisam mogla vidjeti u zraku. Ili nije nestalo pa jos ima sanse.... zato se toliko i koprcam na suhom, nadajuci se da je negdje u blizini more.
Vi znate koliko covjek koji radi u pizzeriji mrzi pizzu? Ja ne zelim mrziti nesto sto volim najvise na svijetu. :/ _______________________ I zar, zaista nikome od vas nikad nisu do?le misli kakve dolaze meni? Zaista nikad se niste tako osjecali, da vam je pun k svega, da je sve to izgubilo poantu i da ako izgubite čaroliju u tome, bar pola ?ivota gubi smisao? Jer TO je ono sto me zanima. Sto je napravio netko tko je to osjecao.... sto je odlucio i kako je ispalo! Ili da usporedim s nečim drugim jer ovdje se kačite na nepobitni novac! Da provedete godine braka s nekim koga ludo volite i onda tu osobu prestane voljeti, nestane čarolije, nestane smisla.... sto biste učinili? Nastojali vratiti čaroliju ili oti?li, zar ne? Ne biste prihvatili da je jednostavnije odraditi taj dio zivota, jer je korisno (tko ce se zaje.. s podjelom imovine, bla bla..)jednostavnije i jeftinije! Znamo da se većina odlučuje za tu soluciju, no ja to ne bih niti u tom slučaju učinila. |
All times are GMT +1. The time now is 12:29 AM. |