![]() |
Re: snimanje i dizajn zvuka na FDU?
mislim da su 187 uboli ciljnu grupu silikonske doline, eto i uspeha. Nisam siguran ko jos ima tu ambiciju, pre ce se desiti da urbanija ekipa pocne ozbiljnije da konta neke stvari.. jedini podatak koji imam je da je marcello oko nove godine u prva 4 dana prodao 2000 diskova, i to bez trafike.
Da li je istina da je Bajaga prodao 70.000? A za Tanju Savic nikada nisam cuo.. |
Quote:
Bajaga je imao 40000 prodatih posle 2 nedelje ( nista chudno, jer se na kiosku najvise i proda u tom periodu ), a koliko je ukupno prodao... ne znam, verovatno 50-tak hiljada... A Tanja Savic je Grandova zvezda, tj. mlada zvezda Granda...:cool: Sto se 187 tiche, srecan sam samo sto je osnovna ideja (kako ti kazes, o publici silikonske doline) ostvarena... jer su chlanovi iste grupe u njoj i obitavali, znaci, niceg neiskrenog u tome nema... sem zvanichnog naziva zanra u kome su momci... Pozdrav! |
Quote:
:o:o:o:o:o:o:o A kamo onih 300.000 za koje je trebalo da dobije nagradu za "naj prodavanijeg izvodjaca" skoro?!?!?! Hehehe...:D Ja sam u punom naletu sarkazma rekao na nije prodao 20.000, a ono ispade jos gore :rotfl: |
Quote:
Kada smo dogovarali posao sa Biljanom Bakic, koja je bila direktor poljskog BMG-ja pre godinu dana (zbog lenjosti i limitiranih budzeta se nije desilo nista, bar za sada) vezano za njihovu pobednicu IDOLA- Monicu Brodku, ciji je deo albuma trebalo da radimo ovde, zena mi je saopstila jednu tragicnu informaciju!!!:o Svi znamo da Poljska ima oko 46, 47 miliona stanovnika... Da li znate koliki je zlatni tiraz tamo??? Ajde pretpostavite.... Tiraz od 35 hiljada prodatih primeraka... Strasno... To je takva beda, cak i ako funkcionisu autorska prava, a funkcionisu. U celom svetu je KU**C, zamisli da ovaj "car" u svom "akademskom" naletu ovde proda 300000, pa cak i po 250 dinara... ma, bilo ko... NEMOGUCA MISIJA! Globalna je kriza u diskografiji i svemu... u UK je tiraz 100000 zlatan... a nekada ( sedamdesetih i osamdesetih ) je bio POLA MILIONA!!!:o Zamisli Joksimovica sa britanskim zlatnim tirazom iz sedamdesetih u GOVNJIVOJ SRBIJI???:D Smesno... Pozdrav! |
perune izrekao si potpunu sustinu sto se tice rapa kod nas.Nemam vise sta da kazem na tu temu.Jedini je problem sto ovde autori ne razmisljaju tako...nazalost.
|
...
|
@ Dandi:
Ako si malo bolje citao, uocio si da su svi ti sto "offtopicare" prvo iscrpno napisali sve o temi o kojoj se raspravlja, a zatim mozda malo i skrenuli sa teme, ali sta sada? Streljanje? Zvucis kao neki policajac ili u najmanju ruku kao neko sa 96 godina... Upravo zbog tog razloga postoje moderatori koji vode racuna o redu na forumu i brisu nepotrebne postove kada za to dodje vreme, tako da nema potrebe da se uzrujavasi pazi da ne propustis konsultacije i sve ce biti OK. |
...
|
Quote:
Kako god, mi ovde pricamo o muzici i tesko je striktno se ograniciti na samo jednu temu. Moj savet je da stvari koje te ne zanimaju, ne citas, a ako imas neke posebne zelje u vezi moderiranja, pocni da uplacujes moderatorima i adminima penziono i socijalno, plate, pa onda lako mozes da budes "gazda". Mi se ovde svojski trudimo da radimo nesto od cega svi trebaju da imaju koristi i zaista mi je mucno da vodim ovakve rasprave sa svakim koji da sebi za pravo da mu se "digne", pa da nas sve ovde postrojava i proziva. @ Perun, Artur, Dandi i ostali: Smatrajte da je ovim rasprava i svadja okoncana i da ce svako sledece vracanje na temu i svadju oko iste, rezultirati zakljucavanjem topica. Unapred hvala na razumevanju. |
A sta je sustina problema? Sredina u kojoj zivimo? To se ne da promeniti
Evo, moj primer...... Zavrsavam AVT smer na VETS, imam 7-8 godina svoj home studio koji se polako pretvara u 'project'...... zavrsio prvo kurs na muz. akademiji, pa sad ovo..... objektivno, najvise naucio na Rumskom (osim nekih osnova akustike, i tradicionalnih snimateljskih vestina.... postavke mikrofona.....) Trenutno, sticajem okolnosti, posle 10 godina sam van BGa, u unutrasnjosti, kuci. Ubih se od posla:) . Snimam dva albuma trenutno, dva cekaju na red.... Verujem da, npr Arthur, koji nema dana skole, mnogo bolje radi posao snimatelja od mene, ali ja sam za moje musterije ing. produkcije :confused: , i eto posla. Cista seljacka psihologija...... a za ta 4 albuma, cu otplatiti bar dve godine skolarine.... ... i da, vrhunac, krecem sa kursom produkcije preko jedne NVO, lep posao |
All times are GMT +1. The time now is 07:44 AM. |