Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Grupa-Kompresor? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11390)

OFF 27-05-2005 12:39 PM

Mogu li se te Blue Tubes simulacije UREIa,meriti sa UADom?

Dushan_S 27-05-2005 12:51 PM

Quote:

FL Studio i Blue Tubes kompresor...
Probaj sa Fruity kompresorom da li ti se isto de?ava, ?isto testa radi.
Koliko vidim u Nuendu u tabeli sa vst-ima, oba kompresora BT ne bi trebalo da imaju ikakav delay, ali mo?da je to do FL-a, ne znam. Ja mislim da FL nema kompenzaciju za latenciju kad mu ?alje? signal na grupu (tj FX, kako je ve?, nit ga imam instaliranog nit ga ?esto koristim)

A za Blue Tubes i UAD... Pa ne stoje oni ba? rame uz rame... :)
Ali imaju lepo grafi?ko re?enje, lampe rade na njima punom snagom i tako to, lep?e ti je odmah kad ih stavi?. :lol:
Mislim da je bila neka tema i ovde o njima...

OFF 27-05-2005 01:07 PM

Ma znam, ali kad nema UADa... :oops: :oops: :oops:

Sleepgolfer 27-05-2005 05:14 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Quote:

FL Studio i Blue Tubes kompresor...
Probaj sa Fruity kompresorom da li ti se isto de?ava, ?isto testa radi.
Koliko vidim u Nuendu u tabeli sa vst-ima, oba kompresora BT ne bi trebalo da imaju ikakav delay, ali mo?da je to do FL-a, ne znam. Ja mislim da FL nema kompenzaciju za latenciju kad mu ?alje? signal na grupu (tj FX, kako je ve?, nit ga imam instaliranog nit ga ?esto koristim)

probao sam bfd puknut na kanal broj 1, a na njemu staviti send na send 1....probao i sa waves Rcomp i fruity kompresorom i ista stvar...through zero flanging...

Max 27-05-2005 05:39 PM

Cek cek .... ajde opet iz pocetka ........

Daj mi sve detalje i primer koji sta i gde stavljas ....... niko nema taj problem ......

Pozdrav

SandRob 27-05-2005 06:28 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Mogu li se te Blue Tubes simulacije UREIa,meriti sa UADom?

ja san nekad dosta koristi blue tubes, ali one stare i to je bilo prije nego san uze uad. narocito mi se iz kompleta svidja kompresor i jedan od ona dva eq-a. onaj eq koji je kopija pulteca je dosta losiji od uadovog, a onaj drugi mi je bio dosta dobar u to vrime.
ovaj novi blue paket nisan proba. :?

OFF 27-05-2005 08:56 PM

Ja zaista verujem svima koji hvale UADa, ali nemam hrabrosti da dam 800e za nesto sto cu gurnuti u PCI i sto ce verovatno za 2 godine vec biti prevazidjeno od 'obicnih' plug-insa. Kad se setim kako je sve izgledalo pre dve godine....
Mada ko ima posla, i kome se isplati -OK, ali ja sa svojim dobrovoljno-humanitarnim snimanjem nemam racunicu ulaganja u tako nesto. Mikrofoni i preampi su drugo- to uvek ima cenu.
Mada, mozda me i ubedite :)

Eon 27-05-2005 09:03 PM

Imas i drugu stranu medalje, mislim ubedjivanja, a to je da ce UAD uvek izbacivati nove pluginse za svoju kartu koji ce uvek biti kvalitetniji od obicnih. BTW: skupljam pare za UAD :roll:

OFF 27-05-2005 09:08 PM

Znam, ali su oni malo skuplji od obicnih :)
Mislim, verovatno je sto pisem ovo 'kiselo grozdje' , ali zaista kad pogledam koliko sam novca ulozio, a koliko izvukao.......
:banghead:

Eon 27-05-2005 09:10 PM

I ja sam tu negde, samo sto sam vec prosao glavom kroz zid :D pa jos kupujem, mislim da nema kraja masina me je uzela pod svoje.

Skupicu tu kintu za tog famoznog UAD-a pa jedva cekam da ga smarnem u PCI slot i da krenem skupljati lovu i za drugog UAD-a :lol:

All times are GMT +1. The time now is 07:51 PM.