Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Slike vaših studio-setup-ova (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12770)

DeMa 17-04-2009 06:55 PM

Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Quote:

Originally Posted by didovzub (Post 242994)

hallo reci mi koje poboljsanje si uspio sa tim uredjajem????. kolko mogu vidjeti sobe je vec akusticno sredjena!!!
Dali je sigurno vrjedna svoji para????
pozz
Denis

didovzub 17-04-2009 07:22 PM

inače neuman nu67 je moja nova bebica,ali taj "the mic thing" u svakom slučaju pobolj?ava priej svega izolaciju buke sa strane u slučaju da snima? na primjer vi?e instrumenata od jednom,on ti poma?e da koliko toliko dobije? izoliran zvuk,a ovdje na slici,vi?e se radi o lijnosti da ga skinem nego o nekoj funkciji...

gregor z 19-04-2009 07:59 AM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 242931)
super !!!
hvala za list.

kako odlučuješ koji ćeš EQ koristiti..mislim,po meni su i SPL i Crane song vrhunski (mada ni ostali nisu za bacanje) pa me koji za šta koristiš?
Kakvu si modifikaciju radio na SPL vitalizer?

Moj je setup napravljen u maniri modularnog 16 kanalnog miksera (SPL mixdream), sa analognim EQ-jem + kompresorom na svakom kanalu (imam 16 ch outboard EQa i 10 ch kompresije) + master bus eq i kompresor.....

kako u poslednje vreme radim puno stem mixinga-masteringa....izabirem eq i kompresor sa obzirom na soundove....i stil muzike....

Klienti donesu 16-24 kanala po stemovima koje su do maksimuma doradili kod sebe u studiu.....ja to u Logicu stavim u grupe (ako je više od 16 ch), "očistim" nekim HQ digital EQ-jem (Neon HR), dodam de-esser ako je potrebno...neku automatiku..etc... i onda šaljem kroz analog eq + comp u mixdream a iz mixdream master out inserta u Crane song IBIS + STC 8 + SPL PAss EQ.....rezultati su u usporedbi sa originalnim miksom dosad bili uvijek fenomenalni.....
dosad sam pravi nekih 5-6 albuma i brdo singlova na taj način....

Crane song Ibis ima spojene inserte na patchbay, tako da mogu na svaki band insertirati compressor i kod masteringa raditi multiband parallel kompresiju, koja se za sad izkazala kao neverovatno dobra tehnika za neke stilove muzike......sound Ibisa je 5++, kako je mastering verzija ne trebam kalibrirati L-R ch settingse jer su sve controle na preklopnicima i zbog toga je 100% phase coherent.....
Ima i genialan distortion generator koji možeš insertirati na svaki eq band ili na celi eq....to isto radi fenomenalno i puno mikseva/mastera dobilo je super karakter zbog toga....

SPL PAss EQ mi radi u funkciji bass-middle-treble eq i nema nekog specifičnog karaktera ali radi to što mu kažeš bez greške....na njemu mogu dignut sub ili ekstra visoke na takav način da sve to zvuči veoma muzikalno i ne dira tranzijente.....i može podnijeti veoma hot input iz STC 8 H, bez distorzije.....kad napraviš na njemu neki setting sve što ide kroz njega zvuči kao da je tako moralo več bit i da nisi ništa promjenio...a kad ga staviš u bypass onda je strava i užas....ne možeš verovat koliko može "otvorit" jedan mix...

Kako odlučujem koji ču koristit....uff.....zavisi od instrumenta i od toga šta hoču radit.....
naprimer: sa SPL PQ i Stereo Q ču radit neki široki sweetening a sa Orban 642b ili Amekom 9098 ču radit neke kirurške popravke.....iako su i Orban i Amek super i za sweetening.....Orban je totalno čist a kod Ameka možeš imati malo više karaktera....sve to zavisi od mixa koji dobijem...

Estec ima super HiPass/LoPass filter i shelving HI i veoma je "jak" u promjenama....

A Vitalizer ima promjenjene lampe (ne sječam se tačno koje su sad unutra) i elektrolite (Panasonic FC).....a njega furam na nekim back vokalima, acc gitarama ili reverbima.....skoro nikad na masteru......

Nadam se da to odgovara na tvoja pitanja.....

Pozdrav,

Gregor

DADDY Z 19-04-2009 08:29 AM

hvala puno...dobar info !!!

SandRob 19-04-2009 09:39 AM

Quote:

Originally Posted by didovzub (Post 242994)

ja koristim ovaj isti reflection filter sa u87, ali u uputstvima kako postavit filter pise da mikrofonska membrana mora bit tocno u centru polukruga i isto tako po visini mora bit u sredini, jer da inace nema pravi efekt ili da cak moze izazvat neke kontraefekte.

evo kako to kod mene stoji:
http://img10.imageshack.us/img10/804/filter.jpg

didovzub 19-04-2009 12:14 PM

da,čitao sam manual,al malo je kut slike lo? ,tu je nedje i moja u67 u sredini usmjerena...
kako radi u87?

Miha Blaze 19-04-2009 04:17 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 242717)
Pa ako si pročitao ba? to i hoču ali nije jo? zavr?en - http://www.rumski.com/forum/showthre...296#post239296 - Klik!
... jer skoro niko ne ?eli da poka?e dobijene rezultate.
Sada se pokrivaju čo?kovi sa bas trapovima koje mo?e?, da vidi? ovdje na sličicama.
Kada je pokrio samo prve refleksione pov?ine, bez kutova, več je u okvirima 20dB ili kao ?to boggy ka?e +-10dB - tu smo malo debatirali več o tome: http://www.rumski.com/forum/showthre...307#post241307

Mo?da ču nači jo? zadnji prepravljen studijo dimenzija 3m ?irina X 4m du?ina X 2.5m visina... vrlo zaje**ne male dimenzije i uspjeli smo da ga umirimo na cca. 20dB ili -+10dB, ?to smatram da je dosta dobro za tako malen volumen.
Imam negde slike i mjerenja, moram da potra?im... svakako jo? ovih dana!

kolike su katete ovog trougla u centimetrima?
izgleda super!!! svaka cast!

NLP 19-04-2009 04:41 PM

Katete ovog pravokutnog trokuta su cca. 43cm, hipotenuza 60cm.
A ispred je jo? panel visine 120cm, ?irine 60cm i debljine 10cm.
Nisam ih jo? stavio na vagu (ali hoču) ali jedan ima preko 30 kila od oka i ruke:)

Miha Blaze 19-04-2009 05:34 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 243204)
Katete ovog pravokutnog trokuta su cca. 43cm, hipotenuza 60cm.
A ispred je jo? panel visine 120cm, ?irine 60cm i debljine 10cm.
Nisam ih jo? stavio na vagu (ali hoču) ali jedan ima preko 30 kila od oka i ruke:)

imam jedno pitanje... a to je: Zasto su dimenzije tog panela 120 x 60... dal ste nasli kamenu vunu u tim dimenzijama ili postoji drugi razlog... ovde u BG-u sam nalazio samo kamenu vunu u dimenzijama 60x100... pa me to interesuje ;)

pozdrav!

NLP 19-04-2009 05:39 PM

aha, ma ne, kada naročuje? velike količine nare?u ti ga u tervolu/ knaufu kako hoče?:)
odlučio sam se za 120x60 jer je to nekakav standard po svijetu, to je cela filozofija.

All times are GMT +1. The time now is 02:02 AM.