![]() |
Re: Pokazi svoju konfiguraciju
Quote:
Snoop |
:))))))))
E to sam cekao da procitam :) samo jos ovo da napisem jel moram u ovaj forum i posle cutim :):) Drago mi je da su i drugi uvideli "prednosti" i mane MAC racunara kao sto sam i ja... No evo najnovijeg update-a od mene... "NEMOGU DA SE BRISU RW DVD-OVI!!!!!!!" Nesto brljavi dvd-rom... no dobro kada uzmemo cinjenicu da je to obican DVD koji moze da ide i na svaki drugi PC to jos nekako i moze da prodje... Ali sistem izgleda nedozvoljava da brise dvd, a da reze to moze !!!! Kako je bezveze... No evo jos jedna prednost PC-a(windowsa) Imas cd koji jedva da radi(izgreban uglavnom) i sad ubacis ga u pc kopiras sta moze da se kopira ... Windows ce da forsira da iskopira sve sto moze dok ne pojavi gresku o nekom ostecenom fajlu...I tako mozes da spasis podatke kolko toliko.... U mac ubaci cd i .... nece da ga cita nece da kopira sve dok ne uspostavi da su svi fajlovi na disku ok... Znaci nekrece kopiranje dok se ne "utvrdi" :) da je disk u citljivom stanju... ako to nije nema nista od spasavanja fajlova... Isto vazi i za rezanje... Imas prazan cd na koji oces da strpas 20-30mb a ostecen je npr. pri kraju diska ...pc ce lepo da sreze i nece da obraca paznju na osteceni deo (na koji inace nece nista da se reze) dok "predivni" MAC ce prvo da proveri ceo disk pa ako utvrdi da je CEO disk u redu tek ce tada da krene da reze... Mala ogrebotina i mozes da bacis cd ... No mozda to i moze da se sredi sa nekim drugim softwerom na mac-u ali posto ga toliko "mnogo" ima nece biti problema :) No gledao sam najnoviju prezentaciju MAC-a sa intel Xeon procesorom... Sad su oni neke face sto su ubacili taj procesor... Ponovo lepo upakovani mac ali sta sad ...mis ima dva tastera (kao i pc:) pa su uvideli da im treba dva dvd rom-a tako da sad ima dva proreza za dvd-ove... izgeda da su shvatili da moze direktno da se reze cd dok drugi cita :)))))) Mozes da uglavis cak 4-hd... neka budj graficka.. 2 gb memorije i tu jos koja glupost i sta...cena nista vise od 2500 dolara... sica za svakog ko hoce lep kompjuter...:rotfl: i kao uporedjuju cenu sa nekom slicnom dell pc masinom koja inace ima budzu od kartice (mislim da je upitanju neka quadro) a cena oko 3000 (mozda u americi:))) ... I sad se hvale kako mogu da naprave i do 3000 kombinacija hardvera za mac kao da je to nesto novo //// Kod pc moze do 3 000 000 ....... :) No tu je bilo i malo vece pljuvanje windows viste i kako krade sve od mac-a.... to koliko je tacno neznam ...ali mislim da windows pravi vistu odavno... No to samo pokazuje koliko je Apple ocajan da ugrabi malo veci deo trzista .... JADNO...moglo je to malo finije da se uradi.I zahvaljuju ostalima na velikom broju programa za mac nesto oko 3300 valjda... Mislim se pa za windows ima bilion puta vise ... + pogledaj ko je jos lud da kupuje mac i da ga koristi u npr. bolnici kad nema nijedan softver za tako nesto ... U svim drzavnim firmama se koristi pc zato sto mac nema dovoljno programa... samo za grafiku i zvuk ima programa to je sve!!! e pa sad ako je pc tako los zasto 9/10 ljudi koj koriste kompjutere koristi windows.... ???? ZAto sto je lakse...ekonomicnije i prakticnije jeftinije ... ..... bla bla bla... Jos nesto ,novi os-x ima "time mashine" .... program koji moze da vrati bilo koji fajl koji si slucajn obrisao(gomila slicnih za pc) citaj" od kada si instalirao os-x?????? i sad sve to lepo nasminkano radi ali sta ???...gde se to skladisti.... nemoguce je da npr.imao si 100 gb filmova i sve ih obrises pa ponovo 100gb filmova i obrises!!!! a onda kao mozes da vratis tih 200 gb filmova a imas hd od 160gb :rotfl: smesno...???? i to time mashine kao vraca fajlove u proslih godina.... pa mora da ima neki sporedni hd na kome to sve stavlja... jel za godinu dana sta se sve nestavi i neobrise sa hd nemoguce je sve to sacuvati... :):) !!!! +plus verovatno moras da imas djavolski mnogo memorije za tako nesto.... ok odsta je bilo ... Zavrsna rec...:) Nisam ja za MAC a ni protiv ali samo hocu da dokazem koliko je MAC isti ISTI kao i prosecan PC samo sto kod maca najvise placas IZGLED nista vise!!!!! No najbolje ako si vec zeljan fanci komputera kupi MAC-a instaliraj na njemu windows i os-x pa sta ti se vise svidi .... meni je jos uvek windows lak i jednostavan...to sto neki put zakoci ili neradi samo je hardver kriv a ne windows... POZDRAV |
... ili, sto je najcesce, korisnik...
|
Quote:
RM |
AMD Athlon 64 3000+ (S939)
MBO Gigabyte K8NF9 Ultra rev2.0 2 x 512MB DDR Good Ram Gigabyte ATI Radeon x300se HDD Western Digital 40GB |
Quote:
|
Quote:
pojavi se onaj mali logo i tuc-muc digne se sistem....kakav trenutak:hyper: :hyper: :hyper: Na kraju sam ga prodao za neke sitne pare coveku od koga sam ga i kupio(ustvari dao Eentide dsp 4000).....i to mi je bio zadnji Mac...hehe.. rastali smo se ko prijatelji, ali uz dogovor da se nikad vise ne gledamo:) |
CPU: Pentium 4M - 3.06GHz
RAM: 1GB HDD: 40GB + 250GB (external) GPU: GeForce FX5200 (64MB) // laptop :) |
Athlon 64 3000 box
Abit AV8-3rd eye 1 GB Rama 80GB+120GB+200GB (Maxtor) Nvidia Geforce 7600gs Creative Audigy |
Trebalo bi mjenjat... Pentium4 1.5Ghz ASUS P4BM Maxtor HDD 80GB + Eksterni WD 160GB ATi 9550 xT 1GB RAM-a EMU 0404 PCI |
Intel Celeron 2.0, 256mb Rama, 80 gb maxtor 2mb, ploca MSI placena 50 evra pre dve i po godine. Da, u pravu ste, krajnje vreme da update-ujem moj "DAW", tj. da nabavim svoj prvi "DAW". Pa da, zato i lutam po forumima, trazim informacije i gledam sta pametni ljudi kupuju... :mrgreen:
|
Quote:
RM |
PC
Intel p4 3ghz-a (stvarno nemam pojma koja je oznaka) Gigabyteova neka plocha :) 600 gb diskova.. 2x 200 2x 80 1x 40 E-mu 1820m i dva giga kingstonove memorije sad ga menjam na dualcore 2,8 ghz i 1,5 tera diskova (od kojih ce mi dva od 200 gb biti za backup i palice se samo po potrebi) e, sad trazzim adekvatnu plochu... treba mi neka sa shto vishe pci xpress slotova i dva (obavezno) pci obichna.. (za emu-a) imate neshto da mi preporuchite.. da valja.. :) |
Dobrodosao Uzavreli covjece :) Pogledaj nasu ponudu ruDAW (kliknes na baner gore)...Treba da kazes za koji posao ti treba masina, kolikim budzetom raspolazes, i ostalo je nase. Ako ti ne bude odgovarala cijena, svakako ces dobiti besplatne savjete :) . |
hahha.. tek sam sad video da ste probali da me vrbujete.. pa, ovako stoje stvari.. treba mi za "dizajn zvuka" :), i ja bih najvishe voleo takvu neku konfiguraciju.. sklopljenu od strane iskusnijih od mene i sa ultratihim kucishtem i kulerima, ali to ce se teshko desiti..
sve komponente se uzimaju preko caletove firme, shto mene i caleta izlazi besplatno.. (idu na kucnu upotrebu na neko vreme, pa se vracaju u firmu) - to "neko vreme" je nedefinisano.. :) budzet mi je trenutno skoro nikakav, poshto svu kintu koju skupim puknem na neke stvari koje ne mogu da uzmem preko caleta.. ali svaki vid pomoci je pozzeljan.. :) poz |
Pa zar ne pomazemo u drugim temama :) ...Samo ti pitaj sta te interesuje ;) (u za to predvidjenim temama...) . |
kako ne pomazzete.. ? :)
meni je najveci problem matichna, iskreno.. a za pomoc oko uzimanja iste sam vas pitao na: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16773 a tu je pitanje da li uzimati asusa p5b ili onu vashu plochu (na kojoj je zasnovan rudaw) :) |
pozdrav svima,nov sam na forumu. Moja konfa je sledeća
805D 2.66@3.6Ghz Gigabyte GA8I945P-G MSI NX7900GTO 2GB DDR2 2x160GB sata2 do kraja meseca traba da kupim zvučnu i monitore,planirao sam da uzmem maudio 24/96 ili 192 a monitore maudio bx5. Ako ima te neki bolji predlog da 450 eura,preporučite:rotfl: |
Quote:
To sto ti hoces je bacanje para, pa bolje se negde provedi za njih... :) Nemoj da kupis nista, pa kad skupis 700-800 evra, kupis lepo neku jeftinu kartu i Adam A7 i onda mozes da radis. Ovo sve ostalo je uludo. |
Quote:
na zimovanju sam već bio :) |
Quote:
|
ja imam athlon 3500+ 64,plocu gygabyte k8triton,2 gb kingstona,i 2 sata2 western digital harda
jedan od 160 jedan od 260 kuciste anthec sa napajanjem od 500w htio sam sad ubrzo da mijenjam masinu i da kupim dual core.ima li neko da mi preporuci sta da uzmem,masina mi treba za studio. |
Athlon 64 2800+
1gbDDR samsung 160Gb i maxtor 40Gb epox nf3 emu 0404 |
Quote:
|
Danas stiglo:
INTEL core 2 quadro 6600 @ 2400mHz Asus P5B-Deluxe 2 x 300GB SATA2 mali upgrade, a? :mrgreen: I vec sam uspeo da mu nadjem bug :banghead: Upalih nuendo 3.2 sa projektima koje sam pre par dana zavrsio na A64. Znaci, ona stara poznata situacija unistavanja procesora, toliko da i grafika krene da koci, i preskace.. E pa, takvi projekti se na ovom malom cudovistancu vrte na oko 16% opterecenja... i sad to lepo radi, ja srecan i odusevljen, kad skontam neka cudna desavanja.. nesto krcka, tiho i potmulo.. slicno kao kad sink krece da umire, gubljenje semplova i sve u tom stilu.. lepo sistemom eliminacije nadjem kanal koji krcka.. dupliram ga, duplikat peva normalno... pustim ih zajedno, obrnem fazu, a oni malo cute, a onda opet nesto krcne, na delic sekunde, pa tisina , pa opet krcne i tako to.. kao da taj jedan kanal ima problem sa tajmingom u odnosu na clock masine.. i sad, ja eliminisem sve mogucnosti plug-inova i podesavanja na mom RMEu, kad naletim na Device Settings i njegov Expert odeljak.. tu za divno cudo postoji Multiprocesor checkbox, ali, on je ukljucen! ...ceskah se po glavi, pa u duhu hrabrog istrazivaca ugasim multiprocesor checkbox, i gle cuda, krckanja nema vise.. Indikacija opterecenja sva 4 procesora pokazuje da je jedan opasno krenuo da se cima, mada i dalje tek jedva oko 50%, dok se ostala 3 lade posteno.. I sad to kao radi. I to lepo i brzo. A opet, nervira me misao da ne znam zbog cega je to tako, i sta ce se desiti u skorijoj buducnosti kad izvilenim pa nakrkam taj jedan procesor, da li ce ostala 3 da preuzmu malo muke? kartica je hdsp9632 WIN XP PROffesional SP2 |
Steinberg je zvanicno priznao pre nekog vremena ( vrlo skoro) da imaju problem sa multi proc mashinama u Nu3 :banghead:. I da ce vredno i marljivo da rade da sve to bude ispeglano u NU4 ...skotovi!!!...vecito izbacuju polu zavrsen proizvod.
Tako da nemoj da lupas glavu sto nece da radi kako treba, sve si to tobro podesio samo nemas NU 4 :p...drugar je juce kupio Core2 Duo i ima isti problem ali sa Grand 2 VSTi. |
Quote:
|
Quote:
|
asus m2n,sli deluxe,amd athlon x2 5200 dual core,hd 400gb,2gb ram,
|
Evo i ja da se izjadam:
1. Motherboard: ASUS M2N32-SLI Deluxe 2. CPU: AMD Athlon64 4600+ X2 3. RAM: Trancend DDR2 800Mhz 2x1GB (dual chanell) 4. HDD: WesternDigital 4x250GB, 16MB cahce, RAID Edition (2x250GB RAID0 + 2x250GB RAID0) + Maxtor 250GB za backup 5. Video: nVidia GeForce 6200 Turbo Cache 6. Audio: Creamware LunaII |
512
|
Moj DAW
1. Motherboard Inetel 2. CPU: Intel 2.8 GHz 3. RAM: Kingston 1 GB 4. HDD: WesternDigital 2x160GB, 8MB cahce + Sigate 300GB 16MB cahce 5. Video: ATI Radeon X 1300 6. Audio: Digi 002r + RME Multiface 7. Uad-1 2xpci z vesmi plugini kar obstaja. 8. Software: Cubas 4, Reason 3, Addictive Drums, EZ drumer,... |
Evo moje skromne ali konfiguracije sa kojom sam ja jako zadovoljan
Windows XP Media center edition (w SP2) Cpu celeron 1100 overclock na 1300 maticna ASUS tusl-2 c muzicka Audugy (prvi) 512 MB SDRAM 40 GB HD graficka ASUS FX5700 tastatura,mis i monitor :D Softver Nuendo, Reaper, Reason, AD, EZ, Sound forge, Inace radim pretezno gitarsku muziku, tako da od synthova koristim Reasonove:rolleyes:, sta nadjem. |
Sto jes - jes stvarno je skromna...
Koja ti je tastatura:p? |
Quote:
E , shta je Reaper ? i AD ? |
Reaper je nesto kao cubase, sonar, acid, protools i logic... al sve u jednom tesko 2.2 mb. Potrazi na netu i probaj!
A AD je Addictive drumms, samo me mrzelo da pisem ;) Tastatura ona najprostija genijus. Mrzim inace one nabudzene MULTIMEDIJALNE. Nerviraju me. Mene licno. Ko voli nek izvoli. A sto se tice konfiguracije, svestan sam da je skromna, al me tesi to sto je neko u ovoj temi rek'o da je i sa II radeo cele albume. Mozda jednog dana....i kupim RUDAW. :hyper: Drugo kad se prazmislim i ne treba mi veca konfiguracija. Porasce mi apetiti pa cu da se ubijem od programa a necu da snimim ni takt. he, he kiselo je grozdje!!! |
Evo i ja (trenutna situacija)
MAC G5 Dual 2 ghz (PPC) 160 + 160 + 250EX + 500 EX Hard discs, 2 GB RAM, Pioneer 111 + Asus External DVD rw dl, etc monitor LG 19 inch DVI, RME FIREFACE 800, APOGEE rosetta 800 AD/DA P.C. ("apotekarsko Bankarski") Pentium Prescott 3.2 ghz, 160 + 120 + 120 HD, 1,5 GIG RAM (corsair) MB gigabute 875, video ATI RADEON 9200S, mon NEC 19 inch RGB MIDI M audio 2X2 (sve sluzi samo kao ukras,c posto znate moje misljenje o PC - WINDOWS racunarima, poneki put povucem nesto sa NETa, ili napisem pismo...) Software (sve legal) LOGIC PRO, GIGA STUDIO, WAVEBURNER PRO, ATMOSPHERE, STYLUS, NEXUS (try before buy) i PIANOTEQ (try) Hardwarea imam mnogo, pa me mrzi da pisem... Pozdrav... |
Quote:
Shvatili smo ..... :banghead: :banghead: :banghead: Na zalost ( ili srecu ) AB ( da ga vise ne zovemo PC ) i dalje " nekim " ljudima pomaze da prave dobru muziku . Ljudima koji vole muziku , a ne tetoviraju sebi brendove na chelo . Valjda slobodni i inteligentni ljudi imaju zelju za slobodom , a ne za zigosanjem firmi ..... ili se radi o obicnom snobizmu ??? Pozdrav |
Quote:
|
pise u mom potpisu :D
pozz |
All times are GMT +1. The time now is 05:21 AM. |