Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Test Sabiranja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18855)

ANITA 13-10-2007 05:52 PM

Re: Test Sabiranja

anap25, članak je sasvim na mjestu, no test koji je Bitch radio je uključivao digitalne ALI I analogne sabirnice, o čemu u textu nije bilo riječi.

anap25 13-10-2007 08:10 PM

Ja se ispricavam. Trebao sam napomenuti da u proslom postu sa stranice br 24.mislim i ja pricam samo o digitalnim mixerima. Analogni su naravno potpuno nesto sasvim drugo. Moja isprika sto nisam odmah napomenuo i hvala sto ste me podsjetili. Svejedno tvrdim da test nije potpuno ispravan zbog glasnoce. Naravno da ne moze biti potpuno ista na svim primjerima ali koliko vidim mogle je to i bolje. Ovak je normalno da neko percipira glasnije kao bolje.

Usput iskopao sam jos nesto da se malo nasmijemo svi ;)
Evo pravi oglas ako netko hoce nabrzinu zaraditi milijun dolara hahahaaaaa
(napomena...."audiofili" izbjegavajte ovo)

http://gizmodo.com/gadgets/calling-b...ter-305549.php

google 28-10-2007 12:42 PM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 166084)
Sada ne (ne ovog trenutka), ali u Septembru cete moci da cujete o cemu pricam, obzirom da zavrsavamo 2 ili 3 albuma... Ja necu praviti AB test sabirnica, samo cu vam prezentovati kako zvuci smiksano, a kako je zvucalo u startu, recimo, avi presudjujte o karakteru i zvuku, a o tome sam dovoljno prdeo:

1. polu-extremno budzenje (novi album Jelene Karleuse, koji mora da zvuci komercijalno, nadrkano, dakle, bice primera jacih kompresija itd. Ideja nije sterilan album, bice prljavstina i raznih igrarija, al' ok, otom potom.)

2. transparentniji, prirodan pristup (Adama Yalomba - cuveni muzicar iz Malija, Afrika cija grupa novi album radi kod nas, u studiju Ateljea Trag u Beogradu. Ujedno to je za nas i pocetak, nadam se uspesne, saradnje sa Africkim celeb. muzicarima/grupama iz Malija. Radi se o potpuno akusticnom albumu koji se i snima i miksa kod nas, u nasoj produkciji. Veliko mi je zadovoljstvo sto ce se to odigrati, jer malijski muzicari drze visoku poziciju u world musicu, a ovakva saradnja ne dogadja se bas svakog dana, da ne kazem uopste, kod nas. Uglavnom rade u Francuskoj ili Americi)

3. polu-extremno budzenje, ponovo (MAROKO, tj. Marko ex 187 ciji album pripremamo vec duze, ali do kraja Septembra imacemo bar veci deo, nadam se. Estetski se album razlikuje drasticno od ranijih nasih radova sa 187, daleko je sofisticiraniji, ali obzirom da je rec o repu, tj. miksu repa, komercijale:D i "slicnih" zanrova, ocekuje se da bude tvrdo i krupno.)

Eto, toliko... Mislim da ce primeri biti ok, jer su potpuno razliciti. Sem kod Adame Traore Yalombe, mi smo i autori svih aranzmana i vecine kompozicija... Sve se snima i miksa u nasem studiju, u nasoj produkciji. Sad ne mogu i nemam vremena da se petljam i postavljam nesto sto jos nije zavrseno.

Ok, da ne serem vise... Strpi se de tada, pa cemo diskutovati!

Pozdrav!;)

Marko, da li je ovo gotovo ili pri kraju?

perun 29-10-2007 01:35 AM

Quote:

Originally Posted by google (Post 176744)
Marko, da li je ovo gotovo ili pri kraju?

Gotovo nije... Pri kraju jeste!

Jebi ga, opusteni smo, i previse... Al ispunicu obecanje, polako!

Pozdrav!

anap25 29-10-2007 09:07 AM

Hehehe evo(ako vec nije) vam jos malo linkova analog vs digital console. Fala bogu ovi iz digidesigna su to napravili ispravno.

http://www.digidesign.com/index.cfm?...9&itemid=25711

Dubljke u stranici se moze naci i kviz(challenge). Pogodio sam samo dva puta od 7 sto znaci 29% iliti vjerovatno slucajno. Izgleda da nisam od onih koji imaju "zlatno uho" :banghead:

Max 29-10-2007 12:09 PM

eeee .....bilo , pricali , proslo .....

Hajde potrudi se pa procitaj ovaj thread od pocetka do kraja , posto se konstantno vracas na njega , pa bi bilo pametno i da ga procitas celog .....

Pozdrav

anap25 29-10-2007 01:08 PM

Ok, obecajem :D

silicon science 15-11-2007 11:09 PM

Evo danas licno bio kod gos'n Bitch-a i poslusao sve sabirnice side by side, i razlike su drasticne:grin: SPL I NEVE su daleko ispred svih po pitanju definicije i puncha i topline i dinamike i sve, mada je svaka obojena na svoj nacin, za razliku od soft koje su vrlo slicne. Jedino se izdvaja Pro Tools HD koja ima delic tog hardverskog zvuka, ali ni blizu kao gorespomenute. Al koliko para toliko i zvuka:wink:

Max 16-11-2007 11:02 AM

...... Je l' ima neki smajli koji puca sebi u glavu ????

Pozdrav

sasaristic 16-11-2007 11:09 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 179688)

Pozdrav

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Max 16-11-2007 11:36 AM

:grin:

pa dosadio mi ovaj sto udara glavom o zid ...... a i boli glava posle :)

Nego daj nesto pametnije ..... kako si zadovoljan sa preampom ????

Pozdrav

sasaristic 16-11-2007 12:57 PM

Izuva...moras da cujes.Brz....cist.

rale_ 16-11-2007 04:04 PM

Quote:

Pozdrav

http://www.smileygenerator.us/t/temp/SHOOTME/sad.gif

Oggy 16-11-2007 05:00 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 179655)
Jedino se izdvaja Pro Tools HD koja ima delic tog hardverskog zvuka

Zato se i zove PT H(ard)D(ware). E, sad HD 2 zvuci duplo bolje, ali je najbolja kupovina HD 3 jer je on 3 puta bolji za jedva duplo vise love....

:vitez:

lesha 16-11-2007 07:10 PM

Quote:

http://c1.vse.lv/img/smiles/SmileySuicide.gif

DaBear 17-11-2007 11:03 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 179730)
Zato se i zove PT H(ard)D(ware). E, sad HD 2 zvuci duplo bolje, ali je najbolja kupovina HD 3 jer je on 3 puta bolji za jedva duplo vise love....

:vitez:

A ja mislio da je HD za High Definition....auuu al sam ja glup.:(

Oggy 17-11-2007 11:22 AM

Sorry sto urnisem thread, ali nisam mogao, a da se ne sprdam sa izjavom da PT zvuci "hardverskije" od ostalog softvera :banghead:

Evo, necu vise, majke mi :D

idekius 17-11-2007 11:28 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 179803)
Sorry sto urnisem thread, ali nisam mogao, a da se ne sprdam sa izjavom da PT zvuci "hardverskije" od ostalog softvera :banghead:

Da si bolje zagledao, video bi da PT u svom programskom kodu ima male lampice :D Majke mi! Video sam ih svojim ocima! :D Do duse, ovako se ne vide, ali uz dobru lupu i specificne cigarete... potpuno jasno :da:8-)

perun 17-11-2007 11:33 AM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 179807)
ali uz dobru lupu i specificne cigarete... potpuno jasno :da:8-)

Mislis... SMESHNE CIGARE!?:shock:

idekius 17-11-2007 11:36 AM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 179809)
Mislis... SMESHNE CIGARE!?:shock:

Ma nisu mi bile smesne kad sam video te male lampice :rotfl:

Oggy 17-11-2007 12:01 PM

Ocigledno Deki nije bio jedini koji je "povlacio"

:D:D:D

http://img151.imageshack.us/img151/3...ointzd3.th.gif

Danny Lou 17-11-2007 07:18 PM

:rotfl::rotfl::rotfl:

silicon science 17-11-2007 09:28 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 179803)

Duhovit si ti momak. :grin: Simpaticno...

Oggy 18-11-2007 05:17 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 179847)
Duhovit si ti momak. :grin: Simpaticno...

Trudim se da pariram raznim duhovitim tezama... :wink:

silicon science 18-11-2007 04:02 PM

E sad, kad bi uzeo u obzir da je soft ipak napravljen po uzoru na svoje hardverske pretke, i da su programeri tezili da zvuci kao hardver (nazalost bezuspesno), onda bi zakljucio da izraz "zvuci hardverski" (POD NAVODNICIMA) u kontekstu medjusobnog uporedjivanja hard i soft sabirnica, itekako ima smisla, stavise...:wink: Ali ti to vec sve znas nego si veseo momak koji voli dobru shalu. Valja tako, kazu stari..

Max 18-11-2007 04:16 PM

Svasta se ovde lupeta ..... ali stvarno ...... dajte moderatori , zakljucajte ovaj thread ..... postalo je jako besmisleno :(

Pozdrav

Oggy 18-11-2007 04:30 PM

Uh...
Ajde...
Katanac!!!
:locked:

All times are GMT +1. The time now is 02:20 PM.