Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Slike vaših studio-setup-ova (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12770)

zvincic 29-01-2007 02:08 PM

Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler
Na stalcima su Hi-Fi kutije Mission 701 koje mnogo masnije sviraju od Dynaudia i slu?e mi za kontrolu, u?ivanje i impresioniranje klijenata... jer stvarno zvuče moćno! (?to će reći - neviđeno la?u :D )

kakvih klijenata? (hint: nemas studio :D)

Tiki the Boyler 29-01-2007 02:50 PM

Re: Slike vaših studio-setup-ova

Quote:

Originally Posted by zvincic
kakvih klijenata? (hint: nemas studio :D)

Pa nemam studio... ja držim psihološko savjetovalište za posrnule muzičare! Zakazivanje termina na PP... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

@SumAnuT
Koristio sam "službeni" Canon A620 koji ima Panorama Assist, a kao stativ sam koristio daktilo stolicu koja rotira... poslije toga malo igranja u Photoshopu i to je to... nije baš sjajno, ali za prvi put valjda može proći!?

ANITA 29-01-2007 03:29 PM

Tiki... ambijent je predivan! I'm impressed!

SumAnuT 29-01-2007 04:27 PM

Quote:

@SumAnuT
Koristio sam "službeni" Canon A620 koji ima Panorama Assist, a kao stativ sam koristio daktilo stolicu koja rotira... poslije toga malo igranja u Photoshopu i to je to... nije baš sjajno, ali za prvi put valjda može proći!?

Ma kako na moze. Ja ni mnogo udaljenije panorame nisam uspeo da snimim, sa istim tim asistantom. Uvek bi mi ugao bio vidljiv :banghead:

Oggy 29-01-2007 04:37 PM

Tiki, kako si zadovoljan sa TC Konektom i da li si ga poredio sa nekim drugim spravama u klasi, pa iznad?

zvincic 29-01-2007 05:27 PM

Quote:

Pa nemam studio... ja dr?im psiholo?ko savjetovali?te za posrnule muzičare! Zakazivanje termina na PP... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

vrh! :hyper::hyper::hyper::hyper:

mandrak 29-01-2007 06:15 PM

3 Attachment(s)
Da se pridru?im

mandrak 29-01-2007 06:21 PM

1 Attachment(s)
A ova je iz studia 9 htv-a, gdje ponekad raspravljamo sa toncima kakav bi saund htjeli.

Tiki the Boyler 30-01-2007 08:35 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Tiki, kako si zadovoljan sa TC Konektom i da li si ga poredio sa nekim drugim spravama u klasi, pa iznad?

U veoma kratkom vremenu sam imao priliku izmjenjati E-MU 1212m (sa M-Audio DMP3 preampom), PreSonus FirePod i TC Konnekt 24D...
Nisam ih nikako uspio direktno upoređivati, ali ako ti nešto znači... kez na mom licu je bio sve veći sa svakom novom spravom... (a tako to valjda i ide)

Ne trebam vam pričati ništa o prelasku sa Live 5.1 na E-MU 1212m...
Ali pri prelasku sa 1212m na FirePod sam se prvi put počeo češkati po glavi. Samo slušanje mi je bilo malo tanje na FirePodu, dok su snimci izlazili mnogo bolje. Pretpostavljam da se radi o blagoj prednosti konvertora kod E-MUa dok su preampi FirePoda daleko nadmašili DMP3 (koji je, ruku na srce, dosta dobar). Mada je u tom duelu PreSonus (po meni) izašao kao pobjednik - što zbog funkcionalnosti (pakovanje, preampi, broj kanala, kontrole pod rukom) što zbog puno boljih latencija pod opterećenjem... gdje se E-MU pokazao kao očajan!
Prelaskom na TC mi je sve nekako leglo na svoje... Moj subjektivni utisak je da je preamp još otvoreniji a konverzija izuzetno dobra. E sad... na njemu uglavnom radim na 24/96 jer nema problema sa latencijom ni na poprilično opterećenim projektima (na Athlon 64 2800 procu sa 1GB DDR - 15 audio traka 24/96, 10 Hypersonic 2 instrumenata, 2 x NI Symphonic Orchestra, nešto Wavesovih kompresora i EQ-ova, 3 x Assimilator + dignut Fabrik R - latencija 5.3ms bez problema...), a subjektivan sam i iz razloga što puno čačkam njegov Fabrik C kompresor (fascinira me kako radi, a naročito onaj opaljeni interfejs) na ulazu, tako da se čistim zvukom preampa nisam dovoljno ni bavio...
Gledaću (ako mi vrijeme dozvoli) da usnimim nešto dobro za test pa da okačim...

p.s. O ovome možemo nastaviti na Recenzijama...

stigma 19-02-2007 05:52 PM

Evo i moje skroviste da ne recem "atelier" :rotfl:- link

DADDY Z 23-02-2007 10:35 PM

evo i mog skromnog doprinosa ovoj temi
http://img468.imageshack.us/img468/3...norama1nv8.jpg

kako ono be?e:
"MOJ JE MALI, AL' JE MEK KO DU?A"

:mrgreen:

Zid 14-03-2007 08:43 PM

1 Attachment(s)
Evo i moj dusevni mir...:angel:

Tomislav 14-03-2007 09:11 PM

Zid, čovječe... Imaš isti truli mikser koji jedva čekam da bacim sa desetog kata, jaaako sličan stol za komp, i meni je kalvijatura sa lijeve strane... Čak mi je i taj berinđer na istom mjestu :D Sad ja nemoram sliku stavljat... :p

Hollywood 14-03-2007 09:32 PM

Daddy bas ti je fin studio.

Imas i masinu koja kaze "beep"!

perun 15-03-2007 02:07 AM

3 Attachment(s)
Bas ovih dana treba da okacimo sajt, pa uglavnom drndamo aparatom po studiju... Evo par fotki (jos uvek nezavrsenog) studija... Ali, sem polupraznog reka iza ledja i trakasa koji treba konacno da stignu, sve je, manje vise, tu... I haos naokolo!

P.S. Ove ne idu na sajt...

perun 15-03-2007 02:10 AM

1 Attachment(s)
I jedna u boji. Da ne bude zabune!:D

DADDY Z 15-03-2007 05:01 AM

Quote:

Originally Posted by Hollywood (Post 149071)
Daddy bas ti je fin studio.

Imas i masinu koja kaze "beep"!

imam !!!
al' sam je trenutno iznajmio novosadskom porodilistu !
:mrgreen:

Zid 15-03-2007 06:02 AM

Quote:

Originally Posted by Tomislav (Post 149065)
Zid, čovječe... Ima? isti truli mikser koji jedva čekam da bacim sa desetog kata, jaaako sličan stol za komp, i meni je kalvijatura sa lijeve strane... Čak mi je i taj berinđer na istom mjestu :D Sad ja nemoram sliku stavljat... :p

Ebiga,koliko para toliko i muzike..:guitar: ....Bit ce bolje.;)

Tomislav 15-03-2007 07:07 AM

Quote:

Originally Posted by Zid (Post 149109)
Ebiga,koliko para toliko i muzike..:guitar: ....Bit ce bolje.;)

Ma i ja se nadam, treba na ljeto ić tamo kidat one vrhove kukuruza da zaradim za neki preamp i mikrofon :) A mikser tada bacam.... :rotfl:

Atelje Trag zbilja lijepo izgleda, super :)

Dexxy 15-03-2007 02:31 PM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 149106)
I jedna u boji. Da ne bude zabune!:D

\

Lepsi zvuk je kada je u boji :D

Arthur 16-03-2007 12:15 AM

ja sad moram kao duduk da pitam koji su ovo monitori u Tragu?

Miha Blaze 16-03-2007 03:24 AM

nadam se da ne ujedaju, jer izgledaju zlo! :D

Hollywood 16-03-2007 03:49 AM

Quote:

Originally Posted by Miha Blaze (Post 149228)
nadam se da ne ujedaju, jer izgledaju zlo! :D

brate

imas najjaci avatar u zemlji i svetu

perun 16-03-2007 03:51 AM

Veliki (main) monitori su Infinity SM255 mkII (15" drajveri), pumpa ih STUDER A68 snagas, a veza su Cardas Blue kablovi. Zvucnici su vec preko 6 godina uz nas i pokazali su se kao mrkli mrak. Uostalom, kupljeni su jer su odrali mnoge, pa cak i duplo skuplje monitore tada... Mada, kad dodju nasi Emmett Brown mainovi za par meseci, ne znam sta cemo sa Infinity-jem!?:confused: Polako...

@Miha... ne ujedaju, samo sviraju kako treba... Zato se i mrshte!;):banghead:

Arthur 16-03-2007 09:15 PM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 149231)
Veliki (main) monitori su Infinity SM255 mkII (15" drajveri), pumpa ih STUDER A68 snagas, a veza su Cardas Blue kablovi. Zvucnici su vec preko 6 godina uz nas i pokazali su se kao mrkli mrak. Uostalom, kupljeni su jer su odrali mnoge, pa cak i duplo skuplje monitore tada... Mada, kad dodju nasi Emmett Brown mainovi za par meseci, ne znam sta cemo sa Infinity-jem!?:confused: Polako...

@Miha... ne ujedaju, samo sviraju kako treba... Zato se i mrshte!;):banghead:

bre sto ne palis vise icq :banghead:

Nego, nesto mi zvoni po glavi, da li se ti vasi emmet brownovi (znam da su samogradnja) nalaze vec u nekom studiju?

perun 17-03-2007 12:32 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 149301)
Nego, nesto mi zvoni po glavi, da li se ti vasi emmet brownovi (znam da su samogradnja) nalaze vec u nekom studiju?

Ne... naravno da ne. Nije to samogradnja, niti pravljenje po porudzbini, to je nesto sto se sprema jako dugo i sa cim se borimo jako dugo. Ali dobro, tu smo negde, bice dosta price o tome, ali kad prva linija izadje kao gotov proizvod.

Pozdrav. Nisam pri kompu u poslednje vreme. Cujemo se.

DaBear 17-03-2007 06:21 AM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 149105)
Bas ovih dana treba da okacimo sajt, pa uglavnom drndamo aparatom po studiju... Evo par fotki (jos uvek nezavrsenog) studija... Ali, sem polupraznog reka iza ledja i trakasa koji treba konacno da stignu, sve je, manje vise, tu... I haos naokolo!

P.S. Ove ne idu na sajt...

Super momci..izgleda lepo!

Ja preselio studio u malo manji prostor, pa cimam, premestam, ukljucujem, iskljucujem ...bole ledja, ruke...starost stigla!!
Bacicu i ja neku novu sliku kad uopblicim sve..

pozz

Direct Control 19-04-2007 12:38 PM

Evo mog malog studija.Nista posebno.(za sada):D

http://img214.imageshack.us/img214/6...01manjasj5.jpg

clusterchord 21-04-2007 01:38 AM

mali update u mom racku - lexicon 300 i e-mu Emax SCSI SE. spremam se lagano postaviti bas trapove u kuteve i u RFZ podrucja, al bijem bitku s slobodnim vremenom. sa lex sam strasno zadovoljan..osim standardno plateova, odusevio me inverse room i algoritmi koji koriste difuzne delay-e (4).. mrak za ambient sinteve..

http://www.babic.com/TEMP/DSC03084X.jpg

sRce 25-04-2007 05:49 PM

Clusterchord jel ti stigla Yamaha CS-80 ?? Ako jeste aj da cujemo nesto lepo...

clusterchord 07-05-2007 10:45 PM

nije. nisam imao vremena da se bakcem s time. ali sad smo pred realizacijom. imam pare za transport, organizirali smo Schenker itd itd.. trebao bi prije ljeta da stigne ako sad krenemo.

takodjer brat mi dolazi na ljeto, nadam se da ce mi donijeti avionom moj prophet,koji isto stoji kod njega cijelu vjecnost.. :(

sRce 08-05-2007 12:18 PM

ako nije tajna koliko si platio cs-80 i jel ima midi?

Bitch 12-05-2007 05:10 PM

...evo ja se preselio u drugi stan, konacno soba vise, pa sad mogu da filujem gear unutra... i jos na 300 metara od glavnog studija :)

pozz

http://img234.imageshack.us/img234/9894/image581nz8.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/7965/image583an1.jpg

idekius 12-05-2007 05:22 PM

Cestitke... :beer:

boggy 12-05-2007 05:43 PM

Cestitke i od mene :bounce2:

moraces da castis :p

pozdrav

bogi

goasia 12-05-2007 08:41 PM

2 Attachment(s)
malo new-oldscool setup

MHz 13-05-2007 02:43 PM

@Bitch
Kako ti radi mali RemoteSl25? zadovoljan? dirka/kontrola

@goasia
koji je ono sint ispod tastature? :)

DADDY Z 13-05-2007 03:02 PM

@ goasia

ALA SVETLIŠ U MRAKU !!!

Bitch 13-05-2007 04:34 PM

Quote:

Originally Posted by mhz (Post 154939)
@Bitch

ma bombona! automap - sljaka na logic, kao i na vecinu plaginova, dirka super, od ovih malih 25 dirki mislim da je ubedljivo najudobnija (bar meni) za razliku od ostalih. mada slabo je vozim pored k2600, vise je za tweaking, zato sto sta god mi se pojavi na ekranu, odmah su parametri hands-on, ne moram misem, a i super je fora za gigove, nikako da pocnemo da sviramo (comfusion) trebali bi uskoro. i super je recimo sto je automap i na mixeru - tipa pripremis matricu i radis live act, u odmah miksas i solo mute, transport, sve na njemu.. fino...

goasia 13-05-2007 04:52 PM

Quote:

Originally Posted by mhz (Post 154939)
@Bitch

@goasia
koji je ono sint ispod tastature? :)

Roland sh-09 ultimate basssssssssynth

All times are GMT +1. The time now is 01:56 PM.