Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sandrovo obecanje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8545)

pulsar 2 21-01-2004 09:00 PM

Probao sam hiljadu nacina da "UBACIM" MIDI instrumente sa mog sintesajzera na MASTER, ali dzaba... Da nije mozda resenje da MIDI vezu na SFP projektu:

Pulsar -------->Sequencer
Sequencer -------> Pulsar

ubacim na mikseru STS 1632 ??? Kako ?

Pomognite, ako Boga znate, jer ovo jer mi je ovo vec postalo zamarajuce...

Pedja 21-01-2004 10:08 PM

Quote:

Originally Posted by pulsar 2

Ehh, ja sam takodje nov sa Lunom i mislim da sam neke stvari provalio i ukapirao ali i meni nije jasno kako MIDI da prebacim u audio. Uspelo mi je da snimim u Sound Forge ali u samom Cubase-u mi ne ide?

idekius 22-01-2004 04:48 AM

Ehh, ja sam takodje nov sa Lunom i mislim da sam neke stvari provalio i ukapirao ali i meni nije jasno kako MIDI da prebacim u audio. Uspelo mi je da snimim u Sound Forge ali u samom Cubase-u mi ne ide?[/quote]

Vezes Asio destination na Mix out na mixeru i soliras midi traku koju hoces da snimis.

idekius 22-01-2004 04:49 AM

Quote:

Originally Posted by Pedja
Quote:

Originally Posted by pulsar 2

Ehh, ja sam takodje nov sa Lunom i mislim da sam neke stvari provalio i ukapirao ali i meni nije jasno kako MIDI da prebacim u audio. Uspelo mi je da snimim u Sound Forge ali u samom Cubase-u mi ne ide?

Vezes Asio destination na Mix out na mixeru i soliras midi traku koju hoces da snimis.

SandRob 22-01-2004 09:14 AM

drugovi, ja mislin da vi misate kruske i jabuke.
ako vam midi instrumenti sviraju i cujete ih na monitorima, to znaci da su midi veze spojene kako treba i tu vise nemate sto minjat.
dakle, midi se spaja:
pulsar/luna midi source -> seq. destination
seq. source -> pulsar/luna midi destination
na ovaj nacin midi informacije idu iz master kyborda u kompjuter, onda dalje u sx/nuendo, a iz njega ponovo preko midi izlaza iz konpjutera u vanjski synth.

e sad bi trebalo objasnit sto je midi a sto audio, ali bojim se da ja to necu najstrucnije napravit. u svakemu slucaju to nije isto. midi nije zvuk i nemoze ga se spajat u asio, mixer, wave dest i sl. midi je samo lanac informacija prema synthu koje mu kazu koje note ce svirat, kojim velocitijem, di ce nota pocet, a di zavrsit i sl.
:!: midi nije zvuk :!:
da bi ste snimali zvuk koji dolazi iz syntha morate njegove audio izlaze spojit u pulsara/lunu a ne u vanjski mixer ili pojacalo!!!
ako audio izlaze iz syntha spojite na pulsarov stereo audio ulaz, onda ce njegov zvuk u sfp ulazit kroz pulsar/luna audio source. da bi ga snimili u cubase spojit ce te:
pulsar/luna audio source -> asio destination
za snimanje u wavelab spojit ce te:
pulsar/luna audio source -> wave destination

ako su vam pulsarovi/lunini audio inovi zauzeti, onda mozete spojit izlaze iz synthova u nekakav adat interface ili a16. u ovom slucaju zvuk iz syntha ide preko adat sourcea i za snimanje u cubase treba spojit

adat source -> asio za cubase
adat source -> wave destination
za wavelab

eto, nadan se da van je sad jasnije. ako nije idemo zajedno napravit projekt!?

Pedja 22-01-2004 10:15 AM

Quote:

Originally Posted by sandrob
:!: midi nije zvuk :!:

Pa dobro :oops: , znam da midi nije zvuk ali tako kazem da bi objasno (malo sam cudno i ovo objasnio :shock: :lol: )

Posle ovih vasih objasnjenja i pojasnjenja mislim da je sve jasno :wink:
Hvala za pomoc!

Pedja 22-01-2004 01:46 PM

Pomalo sam brzao i zato nisam video ono sto treba, a zato mi nije ni radilo :oops:
Postavim 24 Bit Wave Destination na izlaz Mixera i ocekujem da mi snima u Cubase-u :oops:
Vidim gde sam gresio :wink:

Eon 22-01-2004 02:22 PM

mosez i Asio destination pa ces isto snimati..ja preko wave destinationa snimam u wavelab ali princip je isti...
midi je protokol koji salje samo note tj. udarac prsta u dirku klavijature ili bilo cega drugog

SandRob 22-01-2004 02:27 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
mosez i Asio destination pa ces isto snimati..ja preko wave destinationa snimam u wavelab ali princip je isti...
midi je protokol koji salje samo note tj. udarac prsta u dirku klavijature ili bilo cega drugog

:shock: valjda od dirke klavijature prema "necem drugom" ;)

Eon 22-01-2004 02:31 PM

Sandro znas sta sam mislio :wink: naravno od klavijatur negde a moze i sa kompa u klavijaturu ako imas touch screen 8)

All times are GMT +1. The time now is 07:19 PM.