![]() |
Quote:
Mala sala...ajde probacu i ja da dignem na 3,2 GHz...cisto da vidim sta ce da bude odn. sta cu sve da sprzim ;) Sto se tice RAIDa, nisam stigao da ga probam sa 2 harda vec sam ga do sada koristio samo kao dodatni IDE slot (tj. prikljucio sam samo 1 HD na RAID)... |
Digao sam ga na 3,2 prije par dana mada ovu konfiguraciju imam vec pola godine i nijedan put nisam to pokusao do sad. :shock: Testirao sam nekoliko varijanti i 18 x 180 mi se najbolje pokazala. Temperatura CPU-a i ploce se podigla za 2-3 stepena ali generalno sve radi veoma stabilno. Mada sam i citao neki review da je ova ploca veoma stabilna sto se tice klokovanja.
Vidio sam kod nekih Abit ploca da kad imas dva HD-a u RAID i kad editujes track (recimo u Cubase-u) da veoma tesko i sporo to radi, tj postoji neki konflikt izmedju graficke karte i RAID kontrolera. Sto mislis o cemu se radi da li tako nesto (ne daj boze) moze da se desi i na nasoj ploci? :? :? |
Stvarno ne znam, meni je sa RAID-om sve radilo ok...pretpostavljam da ce diviner znati da odgovori za ovo oko konflikata...
|
jel raid funkcionise sa dva harda razlicitog kapaciteta ili je samo potrebno da imaju istu brzinu obrtaja???
|
Quote:
|
da znam da je tako pa zato i pitam ima li svrhe stavljati dva razlicita harda na raid ili ih samo nakaciti na IDE i to je to....
|
Quote:
Gorane poshto si ti zagrizeni LAPovac jesi li i da li bi ako nisi, odradio test Platinum Verba u Logicu? Sobzirom da ti je mashina odlicna i klokovana, bash me zanima koliko bi se izvuklo iz tako napanjenog Intela. |
AAAAA Bole fala majstore! Vidi se ko cijeni kvalitet.
Ako mislis na test sa osam ES M instrumenata i Platinum Verb-ovima koji mi je dao Bassystem (a njemu ga je vjerovatno dao neko od vas) vec sam ga uradio i situacija je sledeca: Na sadasnjem setup-u ploce (18 x 180 MHz) pored upaljenih svih 64 Platinum Verba (8 x 8) upaljena su jos 2 (=66) i tada kursor ide veoma glatko, ne prekida. Sa tri upaljena (=67) kursor pocinje veoma blago da preskace da bi sa upaljenih cetiri (=68) kursor bas "skakao". Pritom taj test se cuje normalno samo sto je grafika opterecena. Na setupu 18 x 185 MHz ista je situacija samo +1 u odnosu na pomenutu. Glupa stvar je sto je ogranicenje memorije na ovoj ploci na 266 MHz. Bassystem-ova najnovija konfiguracija radi isto kao moja stim sto on ima 1 GB memorije na 400MHz. (Mada se bas i ne razumijem u te AMD-ove). |
A evo i jednog pitanja za sve:
Drug koji svira sa mnom je dizajner i radi sa programima za modeliranje. Njegova maticna ploca i procesor su : GIGABYTE GA7VAX rev 1.1 i XP 2000+, pa ako mozete da mi kazete dali tu nesto moze da se klokuje, budzi itd posto ponavljam da nemam nekog znanja o AMD-u. Zahvaljujem u moje i njegovo ime. |
Jedna od prvih stvari za koje ce gospod Bog da te pita kada dodje sudnji dan je upravo poznavanje AMD procesora! Trebalo bi to pod hino da ispravis... :D
Divineru, ponovo si prozvan :lol: |
All times are GMT +1. The time now is 06:42 PM. |