Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Dizajn studija i pregradni zid (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45697)

Dino74 03-03-2014 08:06 AM

Re: Dizajn studija i pregradni zid

@mr_eko... Zavali se u udobnu fotelju, uzmi brdo grickalica i polako kreni sa citanjem ovog threada http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28239 i sve ?e ti se otprilike re?i, ?ta, kako i koliko... Ste?i ?e? koliko-toliko sliku o tome ?ta ti treba i ?ta ?e? sve trebati uraditi (mo?da ne?e? morati ba? sve) ali ve?inu da.

mr_eko 03-03-2014 08:17 AM

Hvala kolega , dino , ti si moj brat :* večeras ću se zavalit i pregledat post čitav, već sam ga gledo ali nisam detaljno :)

Grammy 03-03-2014 08:26 PM

Ucini sebi uslugu i izbjegni tu spuzvu...pogtovo tu iz Visokog...
Imao sam 30 kvadrata te spuzve...
Nije samo da ne radi nista za akustiku...nego se vremenom truni do te mjere da ne mozes da dises u sobi...

mr_eko 03-03-2014 10:05 PM

Ok, već sam odustao :) hvala na savjetu, dok budem izrađivo zidove, a najvjerovatnije će to biti obična 510-tka, bez stiropora trebo bi razmi?ljat o akustici prostora. Čitam i učim od posta koji je napravio kolega Eomsy :) malo povelik post, i puno se demantovalo, svak svoje iznosi, ?to jakko cijenim na ovom forumu. A ja sam jo? uvijek na početku :)

mr_eko 04-03-2014 09:00 AM

Prozor koji gleda u salu, planiro sam staviti rigips, vunu (jeli bitno da li je presovana ili ne?) 5cm prazan prostor, vuna i ponovo rigips? neko mi je govorio da stavim najlona zbog vlage. Da li će taj najlon stvarat neke osilacije i gdje ga tacno staviti ?

Eomsy 04-03-2014 09:13 AM

Quote:

Originally Posted by mr_eko (Post 357336)
Prozor koji gleda u salu, planiro sam staviti rigips, vunu (jeli bitno da li je presovana ili ne?) 5cm prazan prostor, vuna i ponovo rigips? neko mi je govorio da stavim najlona zbog vlage. Da li će taj najlon stvarat neke osilacije i gdje ga tacno staviti ?

Paropropusna folija za rigips ploče, nebi trebala raditi nikakav problem i stavlja se prije zavr?nog unutarnjeg sloja rigipsa prostorije... Savjetivai bih ti 2 sloja rigipsa, vuna, 5 cm zraka, vuna, te opet 2 sloja rigipsa ... Po mojem sudu, ?to je gu?ća vuna (pre?ana), bolja će zvučna izolacija biti

Sent from Predator's phone

mr_eko 04-03-2014 06:50 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 357337)
Paropropusna folija za rigips ploče, nebi trebala raditi nikakav problem i stavlja se prije zavr?nog unutarnjeg sloja rigipsa prostorije... Savjetivai bih ti 2 sloja rigipsa, vuna, 5 cm zraka, vuna, te opet 2 sloja rigipsa ... Po mojem sudu, ?to je gu?ća vuna (pre?ana), bolja će zvučna izolacija biti

Sent from Predator's phone

Evo napokon sam pročitao post kolege Eomsy-a, i zamal da odustanem od svog studija :( pa ti i kolege koje su ti pomagale ste pravi naučnici :) sad bi najradje uzeo kakav kredit i dove tebe i ostale kolege da mi rje?ite problem :):banghead::confused:

Eomsy 04-03-2014 07:05 PM

Quote:

Originally Posted by mr_eko (Post 357346)
Evo napokon sam pročitao post kolege Eomsy-a, i zamal da odustanem od svog studija :( pa ti i kolege koje su ti pomagale ste pravi naučnici :) sad bi najradje uzeo kakav kredit i dove tebe i ostale kolege da mi rje?ite problem :):banghead::confused:

Tako sam i ja rekao na početku, ali po?to love nije bilo, a kredit rađe dignem za opremu, zasukao sam rukave i krenuo raditi ... i tako 2 godine :shock: :banghead: ...

No, gle, ti stvarno ne treba? ići u krajnosti kao ja ... Ja sam htio profi sound i tome sam se 90% pribli?io, a ti sa svojim NS50-kama neće? ni dobiti reprodukciju niskih frekva koje bi trebao onda kontrolirati ... A i sam si rekao da se ne misli? baviti s time profi, pa tako gledaj da napravi? i svoj prostor (barem ti ja tako predla?em) .....

Napravi kutne SC-e, cloudove, te absorbere uzdu? zidova i vidjet će? da će? s time već u?ivati :grin: ....

mr_eko 04-03-2014 07:49 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 357347)
Tako sam i ja rekao na početku, ali po?to love nije bilo, a kredit rađe dignem za opremu, zasukao sam rukave i krenuo raditi ... i tako 2 godine :shock: :banghead: ...

No, gle, ti stvarno ne treba? ići u krajnosti kao ja ... Ja sam htio profi sound i tome sam se 90% pribli?io, a ti sa svojim NS50-kama neće? ni dobiti reprodukciju niskih frekva koje bi trebao onda kontrolirati ... A i sam si rekao da se ne misli? baviti s time profi, pa tako gledaj da napravi? i svoj prostor (barem ti ja tako predla?em) .....

Napravi kutne SC-e, cloudove, te absorbere uzdu? zidova i vidjet će? da će? s time već u?ivati :grin: ....

Početnik sam u ovom, imam veliku volju i pomalo znanja, ali hocu na pocetku da barem imam jednu normalnu jasnoću zvuka, tj. da sredim koliko toliko akustiku u prostoru da jednostavno mogu snimiti neki vokal i to miksat, sad za sad sve amaterski :)

Svidja mi se ovaj tvoj prednji zid, sa kutnim (kako se već zovu neznam). Jeli i meni potrebno da radim kao ti da stavljam vunu i ono sve sto si ti napravi ?

Eomsy 04-03-2014 09:41 PM

Quote:

Originally Posted by mr_eko (Post 357348)
Svidja mi se ovaj tvoj prednji zid, sa kutnim (kako se već zovu neznam).

Ti "kutni" se zovu superchunks, te slu?e kao bass absorberi ... njih bi preporučio da napravi?, kako naprijed, tako i odpozadi prostorije ....

Quote:

Originally Posted by mr_eko (Post 357348)
Jeli i meni potrebno da radim kao ti da stavljam vunu i ono sve sto si ti napravi ?

Ovo sad ne ku?im?! Kaj si mislio akustiku nečim drugim rje?avat? Recimo stiroporom :D ....

All times are GMT +1. The time now is 12:07 PM.