Dushan_S |
05-09-2013 10:02 PM |
Re: Steinberg prestaje sa podrskom za VST 2
Quote:
Originally Posted by STUDIOTON
(Post 350140)
:confused: sta god ..
|
Pa pazi, ?alu na stranu, meni je uvek zagonetka za?to ljudi uvek radije veruju u neki subjektivan do?ivljaj nego u objektivne, lako proverive činjenice. Napisao si da postoji razlika u zvuku. Tu razliku si čuo tako ?to si zapravo imao neki subjektivan do?ivljaj razlike, mo?da čak sa vremenskom distancom. Čuo si jedan Daw, mo?da ga slu?ao u jednom raspolo?enju, u jednom stanju, drugi su čuo kasnije, u drugom. Čoveku se percepcija menja zavisno od gomile biolo?kih faktora, čula ne rade uvek isto. Ne radi se o tome da li je to tebi zvučalo drugačije, ja verujem da ne la?e?. Ali ono ?to je čudno je da mnogo ljudi uvek radije misle da postoji ne?to u kompjuteru, da je ta razlika u zvuku do ma?ine, koja će mnogo te?e da "pogre?i" i da ima drugačiji zvuk, nego da je u pitanju njihova biolo?ka "aparatura" koja je zapravo mnogo podlo?nija varijacijama. U pozadini dobrog dela sujeverja ti je zapravo isti proces razmi?ljanja - osoba subjektivno primeti neku razliku, ne?to joj se učini, dobije do?ivljaj da su stvari koje nisu spojive zapravo spojive, čuje sličnu priču od nekog drugog i onda, bez ?elje da zapravo proveri da li postoji neki dokaz za to ?to joj se učinilo, bira da veruje u neku svoju zamisao. Nema to veze sad konkretno samo sa tobom, nego uop?teno, ne volim kad ljudi radije biraju da veruju u ne?to ?to je lako dokazivo kao netačno umesto da ?ele da znaju istinu. Nemam nameru da uvredim bilo koga, ali eto, to je ne?to ?to meni "drma kavez", ?to ka?u :) Mislim da je lako saznati tačnu informaciju ako je ?elimo znati umesto da verujemo u ne?to ?to je mo?da samo vrlo netačan subjektivni utisak. Pis, lov i tako to :beer:
|