![]() |
Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint
Quote:
Quote:
Quote:
Jedini razlog sto Virus bolje zvuci od mnogih sintova su programeri u Access-u. |
Quote:
Pa jesi li kad radio kompletan projekt u TDM-u i kompletan u RTAS-u i usporedio? |
Quote:
Ako ne prihvaća? brojke, onda mo?da prihvati? surovu istinu. Ensoniq Paris- DSP processing-u svoje vrijeme je pojeo zvuk bilo kojeg native sistema za doručak UAD- DSP processing-zvukom dan danas jede native processing za doručak Lexicon 480- DSP processing- pojede bilo koji software native reverb na salatu PT TDM-DSP processing jo? uvijek broj 1 po kvaliteti zvuka i mix enginu Virus TI- DSP processing- od softverskih sinteva napravi kajganu itd.itd Tako da bojim se da....... :wink: |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Pa tako se ne primjeti, jebiga ni ja ne čujem razliku samo na basu ali kad prođe 50 kanala onda se primjeti itekako. Nekako je brži zvuk, dinamičniji, direktniji, otvoreniji. Razliku najviše primjećujem jer mi stvari koje radim u Cubase-u zvuče kao da su iza zavjese za razliku od TDM-a gdje je sve vrlo upfront. To je meni najbitnija razlika |
Quote:
Kao i kod svake stvari poenta je u dizajnu, analog ili digital, nebitno. Vazno je da onaj ko to radi zna sta radi - ima milion plugova na sve strane i isti procesor ih procesira pa postoji razlika u 'kvalitetu zvuka'. Kljucna rec je algoritam, ako pricamo o digitalu. Algoritam je patentom zasticena stvar koju nece bas olako da presele na native gde ce im odraditi reverse engineering Digi je svojevremeno pametno odigrao i uposlio top end za koding njihovih plugova, takodje i Waves. Nisu nesto posebno evoluirali tokom vremena jer su 'digital coding' face izasle iz te price zbog toga sto nesto i nema para od toga zbog piraterije. DSP chip based okruzenja imaju prednost zbog odredjenih stvari - sama po sebi su dongle - potpuno su dedicated i ne smeta im nista da rade u real time za razliku od native gde procesor radi jos 300000 poslova pored procesiranja reverba, itd, sto ne znaci da ne moze dobro da ga 'isprocesira':D - imaju duzi istorijat i iskustvo - na prvom mestu u kodiranju i implementaciji I ta prica oko TDM protiv RTAS - jedan radi 48bit fixed point, drugi 32bit float point. Navodno razlika je toliko mala da trebas biti supermen da bi je cuo, ja je licno nisam primetio A o 192khz je druga prica i razlici u soundu zbog toga - to stoji. Digitalni kod koji radi na 44.1khz je 'krhkiji' od visih sample rates. I posto se radi o diskretnom spektru 'uzorkovanja', sto je 'gusci' to je blizi nekom realnom signalu. Licno mislim da ce se situacija, bar kad je modelovanje nelinearnih procesa u pitanju, popraviti kad se poradi na tome da se kompletan procesing digne na znacajno visi sample rate nego sto je danasnji standard. |
Quote:
Pristup i implementacija dithera bi resila mnoge stvari jer je to bliskije nekom analognom sistemu gde postoji noise floor, a ne akumulacija kvantizacijske distorzije. Veci je stepen akumulacije toga nego suma koji bi proizvodio dither i potpuno sklanjao tu vrstu distorzije. Steinberg je vremenom popravljao matematicke probleme i menjao sound engine Cubase-a, ali generalno, native sistemi su u procesu evolucije. Osim toga svaka susa danas pravi i prodaje pluginove koje je sklopio od nekih algoritama koje je nasao na netu i 'obukao' te iste plugove u neki 'analogni GUI', pa se masa pali i zari:wink::) Quote:
|
Quote:
Znači sla?e? se da TDM jo? uvijek zvuči bolje od svega ostalog? :) ?to se tiče dizanja native sampl freq, ja vjerujem da ima? pravo ali to meni neće puno pomoći jer je moram dignuti cijeli projekt na 192, ne mogu samo jedan VSTI, a raditi na 192 khz je nemoguće u native-u. I kako da dignem sample rate na 192 kad je to nemoguće u Cubase-u? |
Quote:
Quote:
|
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/icGWQZw5n24" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
All times are GMT +1. The time now is 12:55 AM. |