Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Terce na vsti?? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42855)

alfom 21-12-2013 02:51 PM

Re: Terce na vsti??

Quote:

Originally Posted by khan (Post 354370)
sad mozemo da nastavimo da koristimo i vise od jednog prsta, k'o ljudi.:wink:

:d

branoy 21-12-2013 05:01 PM

1 Attachment(s)
evo objasnjenje neko ukratko koja za sta, a ako znate jednu , znate i koje su onda sve pesme u toj tog tipa

idvi 21-12-2013 05:31 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 354354)
Nemoj mnogo da uzimas k' srcu Vasine opaske, jer to je njegov uobicajeni nacin komuniciranja. Jeste da deluje na trenutke prepotentno, a nekad isfrustrirano, ali to je samo karakteristika stare kajle sa velikom audio kilometrazom. Ako ti bas smeta, imas valjda negde dugme za ignore.:)

...ma sve ok :wink: samo sam napomenuo i za neke slićne cake na ostalim temama.Ja sam ovde samo da:harmonikas:
Poz

amaterius 29-12-2013 05:37 PM

?teta ?to nisam prije navratio pa da se izbjegne postanje
ja sam sa onom prvom skriptom kaj je stavio napravio upravo kako pi?e i ?ljakalo je
isto tako sad kad sam pročitao postove by idvy skoro 99 % sam bio siguran gdje je problem i na kraju je tako i ispalo
jedino bih jednu stvar napomenuo, a to je sam naziv teme
jest ovo dvoglasje, istine nije svuda iskoristivo, ali kod nas terca znaći ne?to drugo, a ovdje taj drugi "glas" pliva od terce pa do sekste i ne znam gdje sve ne:banghead:

branoy 21-02-2015 09:25 PM

te terce se koriste ured na sve jednom balkanskom solo, grckom itd znaci za solo deonice, od gitarista, klavijaturista, harmonikasa, buzukista , trubaca, violinista svi na pesmama imaju tercu pa je kombinuju sad je gornja sad donja, ili ti transpoze plus 4 , traznpoze minus 8 , zavisi od nacina edita, moze i plus 3 ili minus 9 user scala za molske i durske , dok dvojke idu plus 8 ili minus 4 transpoze na tritonima korg kad se skale nastimaju, s tim da na tritonima korg nisu prave terce, msm sviraju oni te tonove ali nisu orginal kao ovo sto sam uradio i primenio u cubesu i logicu. Na korg tritonima sa tim user scalama svira se terca ali ona znaci nije prava prirodan ton nego transponovan ili pitchovan, sto odma dolazi do vestacenja zvuka. dok ovde u chorder sto sam uradio i u logicu i u cubesu je prava, svira taj ton bez pitch transpoze, isprogramiran ton po ton, i nema tih anomalija, steta sto tako jes nesto nema u klavijaturama , bilo bi orginal priroda.
msm zamisliti bez terce balkansku muziku produkciju, live. . ne ide (sto bi rekli prosto suvo) haha.

imate mozda 5 skala sto se koriste u svim pesmama kod nas, do deset je vec problem naci ih, al nadje se za specificne delove.

i najbolje je sto ova chorder terca moze na bilo koji vsti imao on POLY MONO LEGATO EFEKTE bilo sta , radi na sve, samo se dodeli novi kanal za nju ,

ProkDu 10-10-2018 12:42 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 338528)

Hvala puno @branoy! Odlična stvar za draft komponovanje. Mogu i celi akordi da se harmonizuju, obrtaj po želji, pa čak i nekoliko obrtaja sa lejerima po velositiju. Mogu samo da zamislim koliko je dobro za live. Eto stoji plugin u cubase-u samo treba da se kreativno iskoristi.

Jedna stvar mi nije jasna, tvoja 'skripta' za D dur iz ovog linka gore, jedino sam nju probao, na G (IV) i A (V) ti je molska terca. Zar IV i V stepen dura nisu dur? Isto tako na C# ti je F kao durska terca umesto molske tj. E. Jel' ja nemam pojma ili ti je to bila samo draft verzija? :)
Ali si zato u istoj 'skripti' odradio 100% tačno terce za D fridžijan 8-):grin:

Odoh da napravim neku 'skriptu' sa sus2b5 akordima i da pustim kroz neki arpeđijator :rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 04:05 PM.