![]() |
Re: Ima li neki Plug -Ins
Pa jednostavno ne 'pumpaj' master ako ces da saljes trake na mastering, nema smisla...
A sto se tice 'nadomjestavanja' posle kompa sve zavisi od slucaja do slucaja, tj sto u kom slucaju zelis da postignes... Nekad cu ic eq/comp/comp/eq recimo, nekad nesto deveto. Mozda zvuci passe i 100 puta izgovoreno, ali pravilo je da nema univerzalnog pravila... |
Quote:
Prije bih napravio taj npr. kik ili bass da zvuce kako treba i kompresovao ih toliko da ne izgube nista od frekvencija koje bih morao posle da dodajem,to je "moc navike" kao sto rece jednom Shaban :grin: |
Quote:
Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.2) on Desire HD |
Quote:
Quote:
uglavnom hvala na trudu :wink: |
Quote:
e to je vec konkretniji odgovor :)
svako ima neki svoj nacin,ja naprimjer generiram kik i bass sa vsti i potrudim se da sve zvuci vec tu najbolje sto moze,posle ih posaljem na grupu i tu ide samo multiband i eq samo zbog rezanja niskih i eventualno visokih frekvencija,nikako ne dodajem sa eq-om nista. Mozda oduzmem neku frekvenciju na bass-u koja je dominantna na kiku ili obrnuto posto u zavisnosti od trake koju radim ili kik ili bass nose energiju koja gruva.. Inace radim elektronsku muziku |
Quote:
aaauh dosta zezanja,ja radim u Fl I u Cubase ali kad pocnem u Fl tu i zavrsim,isto tako i u Cubase..Nikad nisam primjetio da mi nesto bolje izadje iz Cubase-a ili iz Fl-a,mislim da je to sve jedno te isto.Jedino sto je rad u Fl brzi jer je sve na jedan klik oci mi bolje odmaraju na onoj sivoj boji ,piano mi je pregledniji i ima neke plug ine koje Cubase nema a esencijalni su za mene :)Cubase koristim kad se smorim od Fl-a da malo promijenim ambijent i kad saradjujem sa nekim ko u njega radi !
|
Malo cimanja nije na odmet :)
Ne mixam ja u cubase-u zbog zvuka, vec zbog mixera, to je jedino sto mi smeta u fl-u, i automatizacija, da popi*dis! Inace sve ostalo rula, pregledno, za kratko vreme do hiljade rezultata i ideja itd. Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.2) on Desire HD |
All times are GMT +1. The time now is 01:19 PM. |