Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Windows 7 64bit i Cubase 5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40243)

diviner 26-01-2012 09:31 PM

Re: Cubase 5 64bit pitanje HITNO!

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 321277)
E, pa da elaboriram na temu jBridgea :)

Ovako:
Pojavila se veca kolicina banki koje rade samo na kontaktu 5 (i najnovijem 4.2.4), a oba ta plagina nisu dobro podrzana u smislu toga da imaju 64 outa, a jBrdige 1.2 podrzava samo 34. Verzija jBridgea koja podrzava vise kanala je 1.3, ali ona koja kruzi netom je krajnje bagovita.

Kako naterati jB 1.2 da lepo radi sa K5 ?
Najlogicnije resenje bi bilo obrisati kontakt5.dll u instalaciji samog Kontakta i ostaviti samo kontakt5_8out.dll. To nije moguce, jer brisanjem kontakt5.dll nece raditi ni ostale verzije. Redosled radnji je sledeci:

Dakle, prvo se instalira Kontakt 5 u svoj 64 bit folder - npr VST64/NI/Kontakt
Posle toga se pokrene jBridge i bridzuje se sve u npr folder jBVST. Posle toga treba uci u jBVST i obrisati tamo fajlove kontakt5.dll i kontakt5.txt. U VST64/NI/Kontakt folderu, treba brisati samo kontakt5.jbridge. To je to. Koristiti samo Kontakt 8out i Kontakt 16out.

Rekao sam da cu naravno cim dodjem do jB 1.4 napisati kako radi, ali nikako da se to desi :banghead:

Cubase 5 moze da napuni citavih 2.9 GB (probao juce), mozda i vise (do 3.2 cini mi se, ranije sam to probavao) pod 64bit Windowsima, koristeci 32bit plaginove i to bez jBridgea. Dakle prednost 64bit sistema je u memoriji, pa makar cela Cubase kombinacija bila cisto 32bitna. Molim ovo na sticky, jer se cesto povlace dezinformacije kako win64 ne valja i ne radi i sl !

A mozda da malo dotjeras post pa da stoji kao nova tema (pa zatim stavis kao sticky). Ovako ima previse razgovora, a tek na kraju zakljucak ?

diviner 17-03-2012 02:22 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 321277)
Rekao sam da cu naravno cim dodjem do jB 1.4 napisati kako radi, ali nikako da se to desi :banghead:

Da li si probao 1.4 verziju ? I koji to novi instrumenti zahtjevaju Konakt 5 ili 4.2.4 ?

radijator1 28-03-2012 05:06 PM

I ja imam 12 giga i nista.Cekamo cubase 6,narodnu.Pozz

Nemania 28-03-2012 05:23 PM

Re: Windows 7 64bit i Cubase 5

Ipak moze..Evo vec neko vreme imam win7 64 i cubase 5 i preko Jbridge 1.2 to radi onako fino, ne bas idealno ali..radi. Desi se da neki plagovi nisu kompaktibilni sa Jbridge-om, tako da ne idu preko njega pa koriste osnovu od 3 giga rama. Meni je dovoljno da cak i samo kontakt player radi preko Jbriga jer u principu koristim najvise njegovih farbi. i on mi najvise vuce memorije.. Desi se poneki "crash" ali sta je tu je.. A sto se tice Cubase 6 n verzije, mislim da nece ni izlaziti valjana verzija..Ja licno cekam da prodje malo vremena i da cena originala padne pa cu nabaviti sebi original..ako se do tada ne predomislim i ne predjem na iMac i protools (takodje original). :)

radijator1 28-03-2012 05:49 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 326003)
Ipak moze..Evo vec neko vreme imam win7 64 i cubase 5 i preko Jbridge 1.2 to radi onako fino, ne bas idealno ali..radi. Desi se da neki plagovi nisu kompaktibilni sa Jbridge-om, tako da ne idu preko njega pa koriste osnovu od 3 giga rama. Meni je dovoljno da cak i samo kontakt player radi preko Jbriga jer u principu koristim najvise njegovih farbi. i on mi najvise vuce memorije.. Desi se poneki "crash" ali sta je tu je.. A sto se tice Cubase 6 n verzije, mislim da nece ni izlaziti valjana verzija..Ja licno cekam da prodje malo vremena i da cena originala padne pa cu nabaviti sebi original..ako se do tada ne predomislim i ne predjem na iMac i protools (takodje original). :)

Ma radi i neradi.Mislim da mi je ovo poslednji PC i da je nekima od nas vec vrijeme da predjemo na Mac

roza 01-09-2012 04:47 PM

Da li moze ovo ( Jbridge ) da se primeni na xp?

Khan 01-09-2012 05:18 PM

Da, naravno. Ali memorijska ogranicenja XP-a ostaju ista...

diviner 01-09-2012 05:25 PM

Mozda je mislio na 64bitni xp... U teoriji na 64bitnom xpu bi jBridge radio posao!

roza 01-09-2012 07:33 PM

Mislio sam na 32-bitni, posto kontam i Cubase je 32-bitni pa reko da s tim programom iskoristim 6Gb rama sto imam.

Khan 01-09-2012 08:10 PM

Teoretski, mogao bi , mozda da nateras 64bit pluginove da koriste do ~ 4Gb RAM-a, jedini nacin da uposlis svih 6 GB je da instaliras 64bit sistem.

Jbridge ne moze da natera cubase da vidi memoriju koju ne vidi OS.

All times are GMT +1. The time now is 04:08 AM.