![]() |
Re: Revolver Studio, iz temelja
3 Attachment(s)
...
|
3 Attachment(s)
Gotov je i krov.Ovih dana cemo raditi i opsivanje.Bice kasnije pravi izazov totalno anulirati buku koju ce praviti kisa padajuci po metalnom krovu ali mislim da ce 30-40cm kamene vune od 120kg po m3 resiti problem,plus unutrasnja akustika,plus detaljno obzidjivanje i zapusavanje svih rupa i rupica..
|
3 Attachment(s)
Skoro je gotovo i podzidjivanje,isli smo do daske....
|
Mozda ce nekome koristiti i par caka u vezi plivajuceg poda.Ako postoji iole bojazni da se na mestima gde ispod betona dolazi kamena vuna,moze pojaviti vlaga,onda ta mesta treba posuti sitnim,finim peskom pa tek onda stavljati kamenu vunu.Takodje je korisno na kamenu vunu staviti ter papir pre betoniranja da bi se sprecio prolazak cementnog mleka izmedju komada vune.Ja sam parcicima vune detaljno zapusavao i po malo sabijao sve spojeve,sto mi je odnelo dosta vremena ali mislim da je vredelo,videcemo vec kako ce se patos ponasati.
|
Kod studia i slično se stavlja paropropustna folija iznad ploča koje su na plivajučoj masi (ploče mdf, plywood, ponekad sendvič različitih materijala...) inače nije to to.
... za malko više para napravili biste plivajuči pod od mnogo ozbiljnijeg viskoelastičkog materijala nego od kamene vune. A ispod plivajuče mase (kod tebe kamena vuna) ne samo pjesak. Ajde kaži ko je savjetnik?! Ugluvit metalnu strehu može i mnogo jeftinije osim ako je ta izolacija dio večeg plana... ali bojim se da se ne koristi 120kg/m3 vuna debeline 30-40cm jer nema smisla i jer pravi nuspojave kod absorpcije te je bacanje para. Ne zamjeraj, kao što sam ti na početku rekao... Šteta para stvarno. Ideje do sada jesu u pravom smjeru, samo kombinacije i detajli nisu. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Manifold da.... sve je dandanas stvar marketinga... je li vidi? ?to fascinantno?!
To ?to sam radim mi se čini da je u tom rangu i manje nego 1/10 cene. ... ima malih i srednjih prostora sa i bez sunčeve svetlosti, bez smoothinga:) Gledaj, rekao si da komentari?em i napravio sam to a sad ti ne ?tima. Za malo vi?e para imao bi dosta dobar plivajuči pod. Dandanas je to dosta lak?e nego nekad i ako ne koristi? ba? federe a za njih nema? para (a i verovatno ti ne treba u tom slučaju). Akustički savjetnici imaju različite tarife: ili računaju po m2 povr?ine, John Sayers i Wes Lachot (Manifold itd.) kada ide za male i srednje projekte naplačuju oko 10.000?, a neki računaju od 15-20% od ulo?enog materijala... a ima? i Russ Berger, Schoustal Acoustics i slične koji su stvarno skupi i rade veče projekte. ... sad si izračunaj koliko te ko?ta kad ne?to ne napravi? kao ?to bi moralo i nema funkcionalnosti iako je ulo?eno toliko i toliko novca u materijal i rad... a ako je puno "kompromisa"/gre?ki u celom projektu onda izračunaj koliko je bačenog novca. Rekao si nek udrem po tastaturi i eto... nema me vi?e, dr?im pesnice, vredno radite.8-) |
Ovo sto sada kazes:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:04 PM. |