Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Control room problem s podom (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37784)

grada27 08-06-2011 10:21 AM

Re: Control room problem s podom

Quote:

Originally Posted by analog (Post 307537)
Teoretski, prostor izmedju letvica ne bi trebao da postoji, tako da ?to manje, to bolje

Zanimljivo,koiliko sam ja shvatio sve sto je pisano,a pisano je puno o tome,zazor treba da postoji ne veliki,oko 5-10mm,koji se uzima u obzir i tamo gde nema letvica.Teoriski mozda je tako da nema zazora,ali ljudi koji se bave akustikom,iz svog velikog iskustva govore da je taj zazor potreban. Mozda on i ne menja drasticno funkciju difusora tako da ako se i ne stavi nece nam pasti plafon na glavu.

pozz

NLP 08-06-2011 10:28 AM

Sa razmikom se dostigne da tamu gdje su jedna poleg druge (npr. 1111) da mo?e da zvuk lak?e da ide i u absorber izza a da se preterano ne remeti sekvenca i da ostane premosurazmerna (ili kako se ka?e) se stavlja onda zazor i gdje nema letvica (npr. 0000).

analog 08-06-2011 10:37 AM

Grado, kako god, radiće i jedno i drugo. Izbor zavisi od ?irine letvice. Ako su ?ire onda bih ostavljao razmak, ako su u?e onda ne bih. Bez razmaka bi trebalo da je donekle kvalitetnija difuzija sa manje aliasinga, a sa razmakom bolja apsorpcija

djovan 08-06-2011 03:23 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 307553)
Sa razmikom se dostigne da tamu gdje su jedna poleg druge (npr. 1111) da mo?e da zvuk lak?e da ide i u absorber izza a da se preterano ne remeti sekvenca i da ostane premosurazmerna (ili kako se ka?e) se stavlja onda zazor i gdje nema letvica (npr. 0000).

Da gdje je 000 u tu sam duzinu letvice uzimao u obzir i razmak od 0,5 mm
znaci letvica siroka 4,5 mm od nje odmaknem tri duzine letvice, te tri ,0,0,0, + 2cm sto cini razmak u nulama, neznam koliko sam bio jasan malo sam zakomplicirao:confused:

grada27 08-06-2011 03:46 PM

Ako vec nisi stavljao razmak izmedju letvica gde je jedna do druge,onda ne treba ni tamo gde nema letvica uracunavati neki zazor....pozz

boggy 08-06-2011 08:34 PM

Quote:

Originally Posted by djovan (Post 307579)
Da gdje je 000 u tu sam duzinu letvice uzimao u obzir i razmak od 0,5 mm
znaci letvica siroka 4,5 mm od nje odmaknem tri duzine letvice, te tri ,0,0,0, + 2cm sto cini razmak u nulama, neznam koliko sam bio jasan malo sam zakomplicirao:confused:

Ako nije 2cm nego 2mm onda je ok.
a 4.5mm je verovatno 4.5cm
0.5mm je ok razmak, nece plafon da padne zbog toga... sto rece neko gore.

pozdrav

bogi

djovan 09-06-2011 09:08 AM

boggy upravu si napravio sam gresku u pisanju...

All times are GMT +1. The time now is 02:46 PM.