Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Novi prostor, akustika? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37418)

Eomsy 25-04-2011 10:52 PM

Re: Novi prostor, akustika?

Quote:

Originally Posted by djzmaj (Post 304628)
huh... gde nestade moj ceo referat od post-a... Celu ideju projekta sam postovao i objasnio i cak mi je eomsy odgovorio, a sada toga nema???

Mo?da je moderator obrisao :confused:. Ako smo koga uvrijedili, sorry, a mo?da je i neki downfall servera, po?to dva dana nisam ni mogao na sajt?

Rhino 25-04-2011 11:04 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 304636)
a možda je i neki downfall servera

Izgleda da jeste bio:(

djzmaj 25-04-2011 11:29 PM

Quote:

Mo?da je moderator obrisao :confused:. Ako smo koga uvrijedili, sorry

Siguran sam da nismo nikoga uvredili...

Quote:

mo?da je i neki downfall servera, po?to dva dana nisam ni mogao na sajt?

Jedino to moze da bude... Sacekacu do sutra da vidim da mozda nema resenja za to, pa ako ne bude, napisacu ponovo :/

djzmaj 26-04-2011 03:02 AM

5 Attachment(s)
Ok, ajmo Jovo nanovo :)
Eomsy je bio toliko ljubazan da je nacrtao svoju ideju treat-ovanja prostorije. Dakle ceo projekat.

Ja sam "otvorio" plafon da biste bolje videli sta se dogadja unutra:
Attachment 9552
u uglovima je Eomsy nacrtao cevaste bass trapove radi lakseg pomeranja, MADA sam ja razmisljao da bi mogao da napravim standardne SuperChunk-ove ako se radi o dimenzijama DO 45x45x64:
Attachment 9556
Sad, ja postavljam pitanje, da li je to dovoljno za SuperChunk? Ili je mozda i iz akustickih razloga bolje praviti cevasti bass trap?

Na levom i desnom zidu su postavljeni "Eomsy Apsorberi" Eomsorberi? :D
Zasticeni narandzastom bojom :D ...salim se ja malo...

Ti apsorberi su sastavljeni od 5cm Mineralne vune, 5cm "vazduha" i 5cm kamene vune.
Na "prednjem" zidu i na plafonu su apsorberi sastavljeni od 10cm mineralne vune.
Attachment 9553
Na podu su postavljeni superchunk bass trapovi.
Attachment 9554

Na zadnjem zidu je EOMSy postavio 2x skyline pn127 difuzor. (ova kutija ispod je bila predvidjena za njegov projekat, rezonator, pa ju je samo preneo ovamo. Meni bi difuzori bili direkt na zidu, bez icega ispod - osim ako vi ne kazete da treba nesto).
Ovakve difuzore mogu da krenem da pravim KOLIKO sutra, dakle izrada nije problem, samo ako se slazete da su potrebni tj. da ih necu praviti za dzabe.
Attachment 9555

...od prilike je to neka pocetna ideja, i evo prezentujem (prezentujemo) je na forumu.

djzmaj 26-04-2011 08:19 AM

Dodatak :) Naleteo sam na jedan leep diy absprber, sta mislite o ovom principu? Svidja mi se jer mi deluje lak za napraviti, a ove velike rupe mogu takodje lako da napravim... :)

http://www.cinematreadwell.com/homemadesoundpanels.pdf

Rhino 26-04-2011 09:37 PM

Quote:

Originally Posted by djzmaj (Post 304655)
Meni bi difuzori bili direkt na zidu, bez icega ispod - osim ako vi ne kazete da treba nesto).

Iza difuzora trebas apsorber.

Eomsy 26-04-2011 10:04 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 304704)

To sam mu objasnio, pa se nadam da je usvojio :D ...

boggy 26-04-2011 10:06 PM

Quote:

da

.... do te mere je to potrebno, da 2D difuzor moze biti bacen novac i vreme zbog kolicine sobnih modova (slabo ce se cuti njegov uticaj), koji ostaju zivahni bez apsorbera pozadi, a koje 2D difuzor NE MOZE da resi.

pozdrav

bogi

p.s. ne bi se za*ebavao sa valjkastim bass trapovima u uglovima, na tom mestu je u modularnoj akustici najefikasnij "superchunk" apsorber.

djzmaj 26-04-2011 10:15 PM

Quote:

Jasno mi je to sasvim, pricao sam sa Eomsy-em u vezi toga, cak je i nacrtan (ono narandzasto iza) tako da je to ok...

Ne mogu da stignem SAD, ali sutra cu nacrtati TACNO kakve bi apsorbere pravio i takav bi takodje bio iza difuzora pa me ispravite ako sam ih zamislio pogresno :/

djzmaj 26-04-2011 10:20 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 304706)
.... do te mere je to potrebno, da 2D difuzor moze biti bacen novac i vreme zbog kolicine sobnih modova (slabo ce se cuti njegov uticaj), koji ostaju zivahni bez apsorbera pozadi, a koje 2D difuzor NE MOZE da resi.

OK, jasno.

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 304706)
p.s. ne bi se za*ebavao sa valjkastim bass trapovima u uglovima, na tom mestu je u modularnoj akustici najefikasnij "superchunk" apsorber.

OK, takodje jasno. Sutra bi na osnovu ponude mogao da pogledam koju gustinu kamene vune bi mogao da stavim (postoje neke 3 varijante imam zapisano sve ali nije u mojoj blizini), pa samo ako je moguce na osnovu toga zekljuciti da li je ona dimenzija 45x45x64 superchunk-a dovoljna.

All times are GMT +1. The time now is 10:59 AM.