![]() |
Re: Ssl duende native !
Tubetech poco je opasan comp i vredan je kupovine ..
Mislim da je forumu potrebna nova tema, kako doci do dobre produkcije, dobrog mixa a pre svega dobrog snimka .. u moru pluginova, ljudi se izgube, na kraju opet vide da i sa svim tim hiljadama eura koliko kostaju pluginovi a imas ih za DZ, opet nema dobrog mixa i dobrog zvuka.. a problem nije u pluginu .. Kako do dobrog mixa,zvuka? Mnogi nisu svesni da je odgovor na to pitanje sve vreme ispred njih ali niko u to izgleda ne zeli da veruje .. stavka pluginovi i alati za rad.. logic,cubase,protools i sl.. je na zadnjem mestu .. 1. Adekvatan i dobro prilagodjen prostor za snimanje (studio) 2. Adekvatan i dobro prilagodjen prostor za mix (kontrolna soba tj.rezija) 3. Monitori na kojima se slusa, i kvalitetan lanac opreme do kompjutera .. koji je kompjuter,da li je mac ili pc.. ove ili one brzine.. ni to nije toliko bitno za sam zvuk .. 4. i na kraju moze se reci pluginovi i sve vezano za soft .. E sada svi se hvataju za stavku br.4 .. i misle da je tu kljuc svega .. Bilo bi lepo da je tako .. onda bi svako mogao da radi i bude u poslu :) Postoje neizbezne predispozicije pa sve ostalo .. ne moze sve da se radi iz spavace sobe sa jakim racunarom i brdo skupih pluginova Malo sam skrenuo sa teme.. ali eto i ja da kazem nesto povodom novog plugina.. verovatno nije los kao ni sve ostalo :) |
lepo receno ali opet ljudski faktor je tu najbitniji ...
:) |
Jes, sve mora nekako da se poklopi .. jedno bez drugog ne ide.. ali opet pluginovi su najmanje bitni posto je to tema,plugin, bitni su , ali ne toliko koliko se predstavlja u ovoj temi.. milion njih me zvalo da me pita jesam li probao ovaj duende i sta mislim :) .. Ne znam sta treba da mislim :) Verovatno je super plugin
|
Dobar muzicar sa dobrim instrumentom + dobar aranzman = 80% dobre produkcije.
Od govneta se pita ne pravi, ako i napravis bude govnjiva. Izvinite na plasticnom i prostom ptikazu al tako je. :) |
jedino što sam zaključio u svom životu na temu tajni dobre produkcije je - ISKLJUČIVO mozak čovek koji producira. Tehnika zapravo jedva i da ima ikakve veze, procentualno gledajući. Manje više isto kao što nećeš sazidati kuću iako ti neko da sve alate i materijal, ako ne znaš kako se to radi.
|
Pa naravno, sve je bitnije od samog plugina.. to je sustina
p.s. i to je tacno za kucu, ali kucu takodje neces sazidati bez alata,ili ako je dobar majstor snaci ce se nekako, ali pitanje da li bi bila kvalitetna kuca :) jedno ide sa drugim :) Ovo sa muzicarima,pevacima,aranzmanima apsolutno .. Samo sam hteo da skrenem paznju ostalima koji se raduju izlasku duenda, da to nista drasticno nije za radovanje, osim jos jedna skupa alatka u sistemu :) da se nadje :) |
meni realno u plug-in svetu fali jdan doobar gate za bubanj, koji sam mozda nasao u Duendeu..... sve ostalo je dovoljno dobro, vec....... ipak je to samo software :D
|
Quote:
|
Quote:
|
E al dobro OFF kaže! Malo je dobrih gejtova!
Ako je jedan dobar na kicku, nije baš na snare-u, a na vokalu je užas. I tako u krug. Sjajan je ovaj gate u Duendeu! Baš radi! Moji favoriti do sada su bili Flux Expander i Blue Tubes Liquid Gate... |
All times are GMT +1. The time now is 03:43 AM. |