Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Molim pomoc oko studentske sobe :) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36450)

quake2 23-09-2011 11:56 PM

Re: Molim pomoc oko studentske sobe :)

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 313070)
:confused:
Tema o kamenoj vuni je "na sticky":
Kako utiče zdravstveno; kamena vuna vs. staklena vs. organska vlakna

Pa da bre,ali ovaj momak hoce tu i da spava...to je za mene nesto novo i blagi sok.Ajd barem da ih upozorimo da ne spavaju u tome.A Taj sticky nisam ni citao.....jer sam gospodjicu prasnjavu vrlo dobro upoznao,pluca na pluca.

NLP 24-09-2011 01:03 AM

U normalno napravljenim studijima gdje ima ma tone od;
kamene, staklene, poliestarske, pamučne, celulozne, vunene, konopljine, pjenaste... izolacije... mo?e da se spava i provodi preostalo vreme 24h/dan bez rizika.
... barem manjeg nego u stambenim prostorima gdje izolacija koja nije primjerno "upakovana" tako ili drugačije:wink:
Čitaj stickyje, nisu zlonamjerni, barem ne direktno:D.

quake2 24-09-2011 02:04 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 313079)
U normalno napravljenim studijima gdje ima ma tone od;
kamene, staklene, poliestarske, pamučne, celulozne, vunene, konopljine, pjenaste... izolacije... mo?e da se spava i provodi preostalo vreme 24h/dan bez rizika.
... barem manjeg nego u stambenim prostorima gdje izolacija koja nije primjerno "upakovana" tako ili drugačije:wink:
Čitaj stickyje, nisu zlonamjerni, barem ne direktno:D.

Pa meni ovaj Noob-ov studio bas i ne lici na to sto ti podrazumevas pod "normalno napravljenim studijem",zato se i brinem za njegovo zdravlje,ali dobro....ako mu nesto i bude,niko mu nije kriv sto nije citao stickyje:rotfl::wink:

NLP 24-09-2011 09:00 AM

AKo ?ivi? u gradu, oko tebe ima tisuče zgrada koje koriste u 80% staklenu vunu koja nije uop?te "upoakovana" kako bi mogla da bude, po celom gradu i u stanovima ima te air borne pra?ine od staklene pa jo? si ?iv:rolleyes:

Kao ?to smo tisuču puta pisali; ako je tkanina vi?e manje dekoracijska onda nek se sve umota u celuloznu koprenu koja se koristi za vrtove - bolja je zimska varijanta a i ljetna je zadovaljajuča... 100% da mu nenče biti ama ba? ni?ta. http://www.tosama.si/index.php?id=pr...roka_potrosnja

Jesi li čuo za Xanax?!
3/dan po 1mg.

Eomsy 24-09-2011 05:56 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 313069)
E vidis, ja nemam tih problema sa mikrofiberom.. Jes da sam se namucio kad je sve postavljano da ne propustim ni milimetar bukvalno, ali se izgleda isplatilo na kraju..

JA se sla?em sa Rhino-vom tvrdnjom. Meni ni? ne leti :confused: ... mikrofibra je u pitanju ...

quake2 24-09-2011 08:59 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 313094)
AKo ?ivi? u gradu, oko tebe ima tisuče zgrada koje koriste u 80% staklenu vunu koja nije uop?te "upoakovana" kako bi mogla da bude, po celom gradu i u stanovima ima te air borne pra?ine od staklene pa jo? si ?iv:rolleyes:

Kao ?to smo tisuču puta pisali; ako je tkanina vi?e manje dekoracijska onda nek se sve umota u celuloznu koprenu koja se koristi za vrtove - bolja je zimska varijanta a i ljetna je zadovaljajuča... 100% da mu nenče biti ama ba? ni?ta. http://www.tosama.si/index.php?id=pr...roka_potrosnja

Jesi li čuo za Xanax?!
3/dan po 1mg.

Ne koristim ja te tvoje Xanaxe.Zivim na periferiji grada daleko od buke,zgrada i staklene vune.Najtoplije preporucujem azmafon umesto kamene ili bilo koje druge vune jer se do sada na pamuk ama bas niko nije zalio za razliku od ovih preprasnjavih vestackih produkata.Jeste malo skuplji ali je laksi i bolji za montazu,moze se slobodno pokriti bilo kakvom prikladnom tkaninom bez "ususkavanja" i muke,rekao bih i da je u normalnim uslovima mnogo postojaniji... i vidim tu samo jedan izbor svakoga ko razmislja svojom glavom i zna da izbora ima.Zato i pisem ovde to sto pisem.Cudi me da se ti Nenade takodje nisi latio tog materijala?....Ima toga u Sloveniji?

NLP 24-09-2011 11:28 PM

:)
Pamučnu nisam, ne znam dobrog ponudnika, ba? sada koristim homatherm i gutex; drvena i celulozna vlakna a ba? namjeravam isprobati steico-vu konopljinu koja je (barem ka?u tako) superiornija naspram staklene i kamene, ima veoma fleksibilna vlakna koja mnogo bolje pretvara kinetičku energiju zvuka u toplinu (vi?e slična stakleni pa i ka?u da bolja od staklene po karakteristikama i nije iritantna).
Sve je to oko 40% skuplje od kamene na primjer.
Ko mo?e da si priu?ti nema problema ja sam fleksibilan:)

Ne znam ako si pratio nego kamena i vunena vuna se sada proizvodi sa ecose tehnologijom i mo?e? da spava? na tome i neče te ni?ta bockati i nema formaldehida i drugih "ljekovitih" substanci.
Jedino ?to ne valja da se zajedanput dobije samo veoma mekana varijanta te če kroz vrijeme doči gu?ča (tako ka?u pa da vidimo).

Onda jo? preostaje poliesterska koja je isto veoma zanimljiva, velika efikasnost kod manje gustine, nema ni?ta iritantno i ne treba dodatke da se ne?to zabubi. Cena u EU je isto vi?a, a u AUS i NZ je to veoma jeftino.

quake2 25-09-2011 12:00 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 313192)
:)
Pamučnu nisam, ne znam dobrog ponudnika, baš sada koristim homatherm i gutex; drvena i celulozna vlakna a baš namjeravam isprobati steico-vu konopljinu koja je (barem kažu tako) superiornija naspram staklene i kamene, ima veoma fleksibilna vlakna koja mnogo bolje pretvara kinetičku energiju zvuka u toplinu (više slična stakleni pa i kažu da bolja od staklene po karakteristikama i nije iritantna).
Sve je to oko 40% skuplje od kamene na primjer.
Ko može da si priušti nema problema ja sam fleksibilan:)

Bojim se da se nista od toga ne moze pronaci ovde u blizini,pogotovo ne steico koji je i meni zanimljiv.Hteo sam malcice da ezoterisem sa vocal booth-om pa sam imao raznih ideja sa konopljom i naleteo na steico ,medjutim resih da ne komplikujem sebi vec dovoljno komplikovane stvari pa idem na siguricu sa azmafonom.Kontam da cu tu raditi samo jednom,bez rasklapanja:)

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 313192)
Ne znam ako si pratio nego kamena i vunena vuna se sada proizvodi sa ecose tehnologijom i možeš da spavaš na tome i neče te ništa bockati i nema formaldehida i drugih "ljekovitih" substanci.
Jedino što ne valja da se zajedanput dobije samo veoma mekana varijanta te če kroz vrijeme doči gušča (tako kažu pa da vidimo).

Onda još preostaje poliesterska koja je isto veoma zanimljiva, velika efikasnost kod manje gustine, nema ništa iritantno i ne treba dodatke da se nešto zabubi. Cena u EU je isto viša, a u AUS i NZ je to veoma jeftino.

Oho,super ako je tako rade sada:jupi:,nadam se da ce i zvucati isto kao i stara,jer sto se samog "zvuka" tice stara je bila mama.

NLP 25-09-2011 12:16 AM

...da... sve te razlike u teoriji su nekakva ezoterija te u praksi nije ba? očigledno:(

n00b 25-09-2011 12:29 AM

Ne znam sad iskreno sto da kazem na sve ovo. Sto sam ja cita kaze da ne bi trebalo biti problema.

Mislim da su veci problem nikotin,alkohol,kofein,cannabis... I svi ostali otrovi kojima sam takoder izlozen s vremena na vrijeme. Kad rijesim ove, rijesim i vunu iz sobe. :D

Salim se malo, gle quake, hvala na dobronamjernom savjetu, ali ja cu ipak odlucit 'riskirat'.

All times are GMT +1. The time now is 08:53 AM.