![]() |
Re: Monitori
E zato ne podnosim low-end opremu, uvek neka drama oko iste.
Svaka cast za ban. Covek nema 0.1% postovanja. |
kejkz imao si u zemunu radnju koja prodaje genelec vec par godina....dodjes cujes vidis kupis
|
Quote:
|
Quote:
Druze ocigledno se nismo razumeli...Naravno da nije bolji od Geneleca (nove serije) i tannoy precission activ-mislim na modele od 6 ivise inci...jer nisu u istoj klasi a samim tim ni ceni. Jbg. Esi ti je oko 350e, dok je tannoy precision 1000e (oba za par), a Genelec da i ne spominjem...ALI dosta je bolji npr. od krka (rp8) koji je skuplji od Esi 08 za 150e, to ti potpisujem. Sustina price je da su najbolji u svojoj klasi, pa cak i vise od toga... A i treba uzeti u obzir da je u pitanju 8" monitor, za razliku od adama A3x i slicnih.... |
Quote:
|
Sto dovodi do glavne razlike:
ESI - iznenadjujuce dobra,djebela,govedja Hi-Fi kutija, do A3X - mali radio/tv/project monitor... IMHO...neuporedivo! Skoda "superB" bolja od Audi A1... Da, ako imas taj budzet i bas nista ne znas o kolima... Da je receno mali Fostex, pa da nekako razumem namensko poredjenje... |
Ako cemo vec o autima, primjer:
Audi A4 verzija B7, isporucivan od 2004 do 2008 kao Audi A4. 2008 se kompletna fabrika sa 1200 kamionskih voznji premjestava u Spanski Martorell. Sa promjenjenom karoserijom i interijerom taj se Audi od 2009 prodaje kao Seat Exeo. Samo sto mi vise volimo kupiti ono sto su Turski i ex-jugoslovenski radnici sklopili u Njemackoj nego sto su to Marokanci u Spaniji. Logicno, nemoze se 1:1 primjeniti na monitore ali u svakom slucaju poucno... Pozdrav |
Quote:
Opet se nismo razumeli! :):):) Upravo iz tog razloga sam i rekao da se 8" zvucnik ne moze uporedjivati sa 3", bez obzira sto spadaju u isti cenovni rang. Adam a3,a5 je druga prica (ali po mom subjektivnom misljenju NE Bolja od ESI 8) jer to su po meni multimedia zvucnici (tipa, oni sto treba da stoje umesto genius ili altec zvucnika pored kompjutera), i mislim da je pre ESI 8 priblizniji pravom monitoru, nego li sto su to mali 3" "monitori".. Realno gledajuci,da se ne zavaravamo, kakav ti relativno tacan podatak moze izaci iz 3" kutije (bez woofera)? Ne znam sto mislite da je Esi samo dobar hi-fi, ne znam da li ste ga culi, jer po tom ispada da je i dynaudio bm5 hi-fi i svi slicni njima... (mada i postoji verzija hi-fi dynaudio bm5, samo ne znam koja je tacno oznaka:)). Opet kazem, ovo je moje licno misljenje, i ne zelim da se neko oseti prozvanim. A sto se mene licno tice, ja verovatno nikada ne bih uzeo vise adame (omrzao sam ih posle one S3A serija, ali to je neka druga prica, necemo o tome), krk, moooozda Esi kao ali kao Treci par...tj. ne bih uzimao monitore u toj klasi. Samo sam dao predlog coveku koji su po meni najisplativiji monitori u klasi do 350e. Cujem da je neko spomenuo gde se prave monitori...Evo primer: pre dosta godina sam kao prve moje monitore narucio Tannoy system 800 (iz Lole audio-koja se bavi veleprodajom, ali ne znam da li jos postoji firma), cekao sam iz dugo, jer su stigli iz Skocke i naravno na njima je i pisalo made in Sckotland, sto je i logicno za tannoy, medjutim skoro sam uzeo opet tannoy precision, ali malo sutra Skotland, pise PRC! Drugi primer-cini mi se da i na mom Rolandu Fantomu ne pise made in germany.. Tako da nema veze da li je engleska, nemacka ili americka marka zvucnika i druge muzicke opreme, sve je sada Kina i pirinach!:wink: |
Ja sam u svoje KRK VXT6 nabio carape i sada mi zvuce jos bolje :wink::D
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:37 PM. |