![]() |
Re: AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre
Code:
Boggy izvini ali ja ovde nevidim nista korisno samo nekakve tvrdnje bez obrazlozenja. Code:
Ako hoces stvarno da pomognes onda preuzmi sketch up koji sam postavio pa ukazi na moje greske,pa da svi nauce nesto.Smo nemoj molim te ja ne bih ovako ja ne bih onako to je zato i zato ,obrazlozi :shock:. |
Quote:
Nemam vremena, zao mi je. Citaj forum, za to sluzi, ne samo da se postavljaju pitanja. Hvala na razumevanju. pozdrav bogi |
Code:
|
2 Attachment(s)
Jos neka slika.
|
Quote:
pozdrav bogi |
Zoki baš gledam tvoj "My room sketchup".
Ovaj prostor je dosta obečavajuč. Nešto mi uopšte nije jasno: soba je dimenzija 3,8m u širinu (nije baš nešto krpno ali nije ni tako malo gledano na druge prostore ovdje na forumu i u praksi) X čak dužine 7,4m! X 3m (okej visina a za domači teatar baš dobra visina). Jesa li dobro izmjerio ili moj SketchUp Pro verzija laže? Ako ne laže onda: Čemu onda toliko Helmholtza?!:shock: Čemu uopšte Helmholtz resonator?! Čemu toliko truda badava? Premnogo truda za takav rezultat. Ni u pola manjim sobama ih nisam imao potrebe koristiti! To je nekoliko kubika manje nego Valetova soba, tu bi se moglo sve odraditi samo sa pasivnom varijantom! Imaš podvajanja da ali ništa nerešljivo sa pasivnom varijantom i gledano na tvoj celokupni volumen prostora... koliko sad računam i gledam taj "nacrt" ne razumem takvu pravu malu operaciju tjunovanja Helmholtz resonatora?! Je li ste ih tjunovali na modalne frekvencije ili naokolo? Baš me zanima kakav je detajlan RT60... verovatno je "nestabilan". |
Quote:
Ne sumnjam da ti sada soba zvuči mnogo bolje nego pre akustičkog tretmana. Poenta priče je da se možda moglo uraditi bolje, i upravo je dao savet kako. WIDEBAND. Dao ti je iskustveni, slušni, empirijski savet, a ne knjiški, laboratorijski. I ja tome više verujem. Izvini, znam da imaš dobru nameru sa celim ovim threadom, ali se ne slažem sa tobom oko neprimerenih reakcija na Boggyjeve postove. Ako ne razumeš o čemu priča, pitaj dalje, čitaj knjige, forume ili iskuliraj, nemoj da napadaš. Nemoj očekivati da će ti neko pisati esej da bi obrazložio nešto što ne može da stane u jedan post. Tvoje je da li ćeš da prihvatiš savet ili ne. A to zavisi od poverenja prema osobi koja ga je dala. Pozdrav P.S. Super ti izgleda prostor |
E sada neka mi se prevede sve te engleke nazive na jedan jezik koji razimjem.
Ili rijecima i sa skicom. Iza ovog svega stoji koncept i nemojte uzeti jednu komponentu. Nego sve sto dolazi u obzir cemu sluzi sta. Samo na taj nacin mozete razmisljati. Ako zelite uspjesno zavrsiti projekat. |
Nenad sto to trebalo biti rt 60 nestabilan.
Ajmo na drugu stranu. Ko je tebi certificirao tvoje absorbere koje sam pravis. Kakve ti imas uvjete. Valja znati ako budem radio jos jedan kombinirani absorber. Pa da imam gdje doci provjeriti. Pozz denis |
Kada mi se da psati.
Helmhotz je uvjek sadnja karika u lancu. Znaci zamislite EQ koji je odgovoran za jednu frkvenciju. I na tom djelu teba raditi. I radi izvrsno. Sa malo malo para malo truda i znanja proracunati jednu formulu. Nebjzite od jednostavnog rjesenja samo radi toga sto imamo i ljudi koje ne vole to rjesenje. Ali nitko nemoze usporiti brz i odlican ucinak. I to u pozitivnom smislu. To resenje je tako jednostavo i genijalno da mi nije jasno sto bjezati od njega. Ako se nekome cini pre jednostavno neka. Nekada je i okolo blize. Pozz Denis |
All times are GMT +1. The time now is 03:22 AM. |