Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Analogija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Studiji sa trakasima...? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35794)

boggy 14-12-2010 09:09 PM

Re: Studiji sa trakasima...?

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 293812)
Au al ste svi nesto ozbiljni... Ispadoh najgori od sve dece...:D

Nije to nista, to svakome moze da se desi :p

pozdrav

bogi

p.s. kad te ja "utesim" niko te vise nece utesiti :p :p

analog 15-12-2010 12:39 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 293806)
Ma cuvas pare , stalno nesto zicas, krpis, jebavas... Ovako bar mogu klince sutra da smaram: "A sto sam ja imao...(pun q* opreme), pa vi nemate pojma...!"
:lol:

Ili sa druge strane, ako nisu svesni svog neumeća mogu da ti ka?u "You suck! Vidi kakvu opremu ima?, a snimak ti je kr?" :)

boggy 15-12-2010 12:47 AM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 293827)
Ili sa druge strane, ako nisu svesni svog neumeća mogu da ti ka?u "You suck! Vidi kakvu opremu ima?, a snimak ti je kr?" :)

:rotfl: :rolleyes:

pozdrav

bogi

DaBear 15-12-2010 03:07 PM

1 Attachment(s)
ko voli zvuke trake - ima ovo ! Malo je skupo ali radi do jaja i ima sve vrste traka...Anamod ATS-1 Tape simulator
)cena prava sitnica - ?3,200 + nesto extra za dodatne kartice sa tipovima traka

http://www.anamodaudio.com/

DzoniPFC 15-12-2010 03:08 PM

Koliko ti para treba da bi mogao da koristis AnaMod kao multi-track...
po ceni jednog AnaMod uredjaja moze da se nabavi 24 kanalni Otari MTR90 ili Studer A800.

DaBear 15-12-2010 03:35 PM

Quote:

Originally Posted by DzoniPFC (Post 293856)
po ceni jednog AnaMod uredjaja moze da se nabavi 24 kanalni Otari MTR90 ili Studer A800.

mozes, ALI, trebace ti covek koji zna oko njega (odrzavanje, poptavke),
zahteva stelovanje PRE SVAKOG SNIMANJA koje traje malo duze...., pa sniranje trake, pa premotavanje...(gubi se vreme), a nije za podceniti ni cenu trake koja je oko $270-300 po kolutu (15-30 minuta muzike, zavisno od brzine)..
Nemozes nista da radis bez bar 5 traka a to je vec $1500 + put i carina itd...

samo se przite...traka jedino ima smisla za zivi bubanj, i gitare, a za to treba pravi live room, dobar bubnjar, dobri pre's & mics i studio itd....

DzoniPFC 15-12-2010 03:48 PM

^Ne brini ja ulazem u sve to, i spreman sam cak i da izgubim dosta, sve zato sto volim kvalitet, i zato sto mi treba takav zvuk i ne moze niko da me ubedi da mi to ne treba ili da kompjuter moze isto kad ocigledno ne moze, posle par godina rada ITB i Hybrid, nije to to, a plus je depresivno non stop gledati u monitor i klikati misem.

Sto se tice kalibracije pred snimanje svake pesme je bespotrebno, mozda jednom nedeljno, a sa dobrom masinom poput A800 jednom mesecno... o A827 da i ne pricamo.

Prava muzika se snima na pravim masinama, a remixovanje i dj-ing treba ostaviti kompjuterasima. :wink:

Ne znam sta bi vecina ljudi koji su danas na sceni radili da nema kompjutera i software-a.

awacs 15-12-2010 03:53 PM

Quote:

Originally Posted by DzoniPFC (Post 293856)

Džoni, druže, jesi li ikada zaista koristio analognu traku ili si samo slušao priče? Mislim, da li znaš koliko je važno (i skupo i komplikovano) održavanje tih sprava? Ne samo u smislu promene glava, elektronike i štelovanja iste, nego i u smislu održavanja mehanike, poznanstava sa ljudima koji to zaista umeju da rade... koliko je važno da stalno nabavljaš nove trake, trt-mrt... E, to vala košta, a nekih stvari više i nema (recimo, sve je manje majstora koji umeju da podese zateznu silu na vođicama za traku, a važna je).

Verovao ili ne - sve te sprave se kvare, a i kad se ne kvare traže redovno održavanje! Kvarile su se i kad su bile nove, samo što je tad svaki studio (čak i najgori) imao nekakav "tech support"... pa ti vidi. Pa kupuj do mile volje :wink:

Pozdrav,

Vasa

P.S. Preteče me Vrač :-)

DaBear 15-12-2010 04:09 PM

ako imas pare (mnogo, para), onda kupi....
Ako si nabo na Lotto-u milione, onda ima smisla...neka druga varijanta - nema !

Znam, svi loze kad su mladji, hoce da isteraju neke svoje misli i ideje...od koji se posle ispostavi da su 99% njih bile pogresne !
Muzika ti nece biti nista kvalitetnija ako je snimas na traci ! Osrednje pesme ni na najboljoj traci nece postati mega!
Postoji sindrom gde se puno ljudi krije iza te price " muzika / snimci / produkcija mi nevaljaju - nemam dobar studio / opremu / obradjenu sobu / itd..

Valjda su SVI do sad skapirali da slusaoce vise ne zanima gde je muzika snimana i na cemu, a i ne primecuju neku razliku izmedju mp3 i CD-a...

Znam jako puno (tvrdoglavih) ljudi koji su spucali velike pare na opremu da bi posle nekog vremena priznali da im ta oprema nije bas nista pomogla !!

LA-2A 15-12-2010 04:21 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 293854)
ko voli zvuke trake - ima ovo ! Malo je skupo ali radi do jaja i ima sve vrste traka...Anamod ATS-1 Tape simulator
)cena prava sitnica - ?3,200 + nesto extra za dodatne kartice sa tipovima traka

http://www.anamodaudio.com/

jel to sluzi da mi snimak zvuci crno belo??:rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 12:31 AM.