![]() |
Re: Domaca produkcija, zasto je takva kakva jeste?
1 Attachment(s)
Quote:
Kod normalne postprodukcije (donji crte?), tj. one koja je rađena pre tridesetak godina, prosečna glasnoća je dosta manja od najjačih delova i slu?alac naravno pojačava volume dok se prosečna glasnoća ne izjednači sa onim ?to je njemu prijatno da čuje (crvena traka). Onda, kad dođu nagla?eni delovi pesme, na primer par punchy udaraca u dobo? i sl, oni će se čuti dosta jače i stvarno imati potrebnu ?estinu. Rezultat svega toga je da pesma koja je u postrpodukciji pojačana u realnom ?ivotu zvuči ti?e. Da ne govorimo o uni?tenoj dinamici, koja je jedan od najbitnijih elemenata muzike. |
ako vam pik udara do nule to ne znaci da je pesme glasna.....rms j mnogo bitniji,a i naravno zavisi sta trazite koji stil...pravila sluze da bi se krsila:)
|
Quote:
@ugljesa sve to jeste, al ne mozesh ochekivati da neko snima sa skupom opremom neshto shto nece moci da mu se isplati i shto ce biti slushano u mp3 formatu jbg. |
Quote:
jos malo znanja i argumenata i idem se obracunati sa mojim producentima i izgubiti ugovor sa izdavacem. koji popusilacki, nezahvalni sukob! |
@Znak
ali zavisi koje pesme poredish |
Heh, bio sam odsutan, pa kasno stizem na "zurku"...
Elem, posto na ovakvu temu ne umem (dokazano) da napisem kratak post, onda bar de se skoro stopostotno slozim s Da Bear-om i Arthur-om... Veliki deo sustine je upravo tu (mada je bilo jos dobrih postova)... |
Quote:
veselo sam "otrcao" da citam, ocekivajuci minimalno stranu i po... kad ono... corak! jbg :( :rolleyes: pozdrav bogi |
Quote:
Niko ne ceni njegovu stvar "ma to ce slusati klinci na telefonima" nego se nadaju da ce se njihove stvari vrteti po klubovima i tv-u,pa otud onda i zelja za sto boljom produkcijom i opremom. E sad ako to neko radi iz sprdnje i ne veruje u sebe,to je druga stvar .. |
Quote:
|
Quote:
A slazem se ja s tobom, nego hocu da kazem da 99% njih ni ne zasluzuje bolju produkciju. |
All times are GMT +1. The time now is 12:32 AM. |