Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Mastering (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=138)
-   -   Earresistible Mastering Promotion (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33713)

HeatMan 21-06-2010 11:38 PM

Re: Earresistible Mastering Promotion

pa evo ti novi elemental

Jan 22-06-2010 02:16 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 281813)
pa evo ti novi elemental

Ne mogu da poredim zvuk zadnjeg Elementala i Elementala uopste sa stvarima na kojima ja radim, recimo ne mogu da uporedim Elemental i zadnji album Reakwon-a recimo, ili Azada ili Prodigy-a sa HNIC albuma ili Infamous Mobb-a, ako razumes me sta ocu da kazem...

HeatMan 22-06-2010 03:22 AM

kapiram.. ali ono shto ne kapiram je:

zashto reche "komercijalni hiphop album"?

uglavnom, ja serem.. chekamo njegov odgovor..

gregor z 22-06-2010 09:05 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 281809)
Ja i dalje chekam da chujem Heatman-ovu stvar masterovanu :)

Offtopic: Gregore, jel ima neki komercijalni hiphop album ili stvar koji si masterovao da mogu da cujem, ako mi mozes reci, vrlo me interesuje!

Evo mene....imam takvu gu?vu u poslednje vreme, da ne stignem radit ni?ta drugo osim "biznisa". Zahvaljujem svima na strpljenju.:D

Heatman-ov song jo? nismo zavr?ili, prvi master koji sam napravio nije takav kakvog je očekivao, tako da če napravit jo? neke ispravke u miksu pa ču ja napraviti novi master.

Danas ču verovatno zavr?iti jo? jedan song za Rumski.

Inače od hip hopa radio sam par stvari, vi?e manje slovenačkih i dva strana albuma koji nisu nikad iza?li zbog "sample clearance" problema.

Producirao/miksao/programirao sam Ali En-ov album Smetana za frende, masterirao nekoliko pjesama na poslednjem albumu od Koste , par singlova od lokalnih bendova/izvodjača (mr.Tado, DPek,DeepFloyd...) nekoliko abstract hip-hop stvari koje su zavr?ile na različitim kompilacijama (Puna Syndicate, Yanoosh, DJ Borka....).

A puno nekih imena sam zaboravio.....:confused:

Toliko za sada,

Pozdrav,

Gregor

gregor z 22-06-2010 09:07 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 281815)
Ne mogu da poredim zvuk zadnjeg Elementala i Elementala uopste sa stvarima na kojima ja radim, recimo ne mogu da uporedim Elemental i zadnji album Reakwon-a recimo, ili Azada ili Prodigy-a sa HNIC albuma ili Infamous Mobb-a, ako razumes me sta ocu da kazem...

Nisam jo? ni?ta slično gore pomenutim masterirao.....jednostavno nije bilo jo? prilike.....:D

Pozdrav,

Gregor

Jan 22-06-2010 03:08 PM

Quote:

Originally Posted by gregor z (Post 281823)
Nisam jo? ni?ta slično gore pomenutim masterirao.....jednostavno nije bilo jo? prilike.....:D

Pozdrav,

Gregor

Ne sumnjam da ce i rep zvucati fantasticno nakon sto odradis svoju magiju :)

gregor z 29-06-2010 12:01 PM

Evo mastera od ELF-a - Familia Loca.

Tempo je 126 - edit je napravljen na 16 taktova.

1. original miks

2. moj master na istoj glasnosti

3. moj master na max glasnosti

4. original Familia Loca master

http://www.rumski.com/clanovi/Famili...resistible.zip

Svi komentari su dobrodo?li, i rado ču odgovoriti na pitanja u vezi masteringa ove pjesme.

Pozdrav,

Gregor

P.S. uskoro uploadam jo? ostale stvari.....:D

DADDY Z 29-06-2010 01:13 PM

Quote:

Originally Posted by gregor z (Post 282118)
Evo mastera od ELF-a - Familia Loca.

Tempo je 126 - edit je napravljen na 16 taktova.

1. original miks

2. moj master na istoj glasnosti

3. moj master na max glasnosti

4. original Familia Loca master

http://www.rumski.com/clanovi/Famili...resistible.zip

Svi komentari su dobrodošli, i rado ču odgovoriti na pitanja u vezi masteringa ove pjesme.

Pozdrav,

Gregor

P.S. uskoro uploadam još ostale stvari.....:D

Mogu samo da kažem - BRAVO !!!
jako mi se svidja...stereo slika lepo proširena...donji spektar-ukroćen a jak...punch baš kakav treba u techno-u...glasnoća na mestu...sve je za pohvalu...ko zna-zna :da:

Elf 29-06-2010 05:41 PM

Pretpostavljam da si odstranio u niskim neki spektar koji je malo gushio kompletnu sliku,poshto mi sad zvuchi rasterecenije,shto mi se svidja.
Kick je takodje definisaniji,josh jedan +.
I deluje mi da (za moj ukus) ima malo manje srednjih nego u originalu.
Ako nije tajna,koji si lanac sprava/plugova imao?

Ukupno,jako lepo bije! :-)

gregor z 29-06-2010 06:01 PM

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Elf (Post 282132)
Pretpostavljam da si odstranio u niskim neki spektar koji je malo gushio kompletnu sliku,poshto mi sad zvuchi rasterecenije,shto mi se svidja.
Kick je takodje definisaniji,josh jedan +.
I deluje mi da (za moj ukus) ima malo manje srednjih nego u originalu.
Ako nije tajna,koji si lanac sprava/plugova imao?

Ukupno,jako lepo bije! :-)

Mastering chain:

PSP Neon HR (Linear phase HPF) - Brainworx Bx (M/S clean up) - CS HEDD DA - CS IBIS - ESE Transcomp - Summit Element 78 - CS STC 8 - SPL Pass EQ - CS HEDD AD + Tape simulation - Slate Digital FG-X

Kod tvog originala je više srednjih jer je distorzija od "limitiranja/maximiziranja" prilično velika....ali guši groove i punch....nisam mogao postiči takav efekt a da ostalo ne nastrada....i kod moje verzije su srednji puno čišči , po mom mišljenju to bolje funkcionira kod tog songa...

Evo screen shota "clean-up" Eq-a, prilično sam čistio low i low mid spektar, bilo je malo preprljavo i neke resonancije su uzimale previše energije...

All times are GMT +1. The time now is 01:41 PM.