Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Kako oziveti zvuk soft synth-a (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=32602)

silicon science 31-03-2010 02:05 PM

Re: Kako oziveti zvuk soft synth-a

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 275749)
E bas odlican si :rolleyes:

:)

Mislis, istina?

:wink::)

pleon 31-03-2010 03:22 PM

ja sam fulo al postoji re?enje! ajd pogadjajte ! da bude zabava :grin:

edit:

bilo bi fora da se gadja i moog i bespl soft sinth

branoy 31-03-2010 05:28 PM

ko radi za novac nek radi scim ce brzo zavrsitii i uzeti pare.. ko radi iz ljubavi nek radi sporo i uziva.. i od tog dvoga narod nikad nece primetiti obican covek .. ni sta je u toj pesmi analogija ni digitalija ni jednu jedinu sitnicu na svetu .. njemu ce se ili svidet ili ne pesma i to je to!
a mi se ubijajmo od ozivljavanja..
da bar neko ovde hoce staviti primer stavio sam taj i taj plug u npr cubase5 i isao sam na insert ili kako vec te i te efekte i prozvucao mi je .. e to je primer! a ovako mozemo do ujutro!
bolje stavljati konkretno nesto! poz za sve

balthazaar 31-03-2010 07:16 PM

Ja sam završio sa pričama ko je u "krivu", a ko je u "pravu" u ovoj baladi... do daljnjeg...ali kad sam već postavio test - ispoštovaću to da ljude koji pokušaju da pogode udostojim odgovora, te...

ne, nisu sve soft sintovi i ne, a za broj 6 ćemo vidjeti kasnije

branoy 01-04-2010 01:07 AM

danas treba ljudi praviti zvuk na onim PC zutim zvucnicima sa treble bas i volume :( zasto??
zato sto danas sva "deca" slusaju cim skinu pesmu na njima.. msm da niko nema profi zvucnike na pc povezane nego svi one od 5eura.. i ako ima se svidi ne bode ih u usi i to sve ostalo do pesme zavisi isto, prolazi.. !! ja napravim ovamo extra stavim na te kante nema tu LEPOTE tvrdo .. a ovamo ima sve zivo na snimku.. :( i od sad spojim te kutice na audio kartu i kad na njima bude dobro boli me za ove... danas sve zivo kontam i razmisljam! :(
pre su svi slusali linije ubaci cd kasetu i zvuk je tu.. danas svi na ove kante od kutijia i ako im se svidi prebace u mp3 player i slusaju.. nema vise KVALITET CD WAV zvuka, bilo nekad davno ,... :( sve je 128bit mp3! jebes ga tako je!
i kad mi soft sint zazvuci na njima bicu happy! jer ja sve radim u cubase vsti.. i mixam .. i od sad drugacije razmisljanje.. ! monitore vise i ne palim..
a toliko je ruzno ovamo slusati :( al kad na njima zazvuci to je to!

psionic 01-04-2010 08:31 PM

Mislim da je covek postavio konkretno pitanje i dobice konkretan odgovor od mene:

Stavi malo reverba i maaalo delaya, mozes i onaj Mono to Stereo iz Cubasea 5 da upotrebis ako ne zelis bash da imas reverberaciju, i zvuk ce se malo "odlepiti" od membrana.

Ovde niko ne pita da li soft, VA, ili true Analog, vec prosto i jednostavno - Kako oziveti VST!!!

I kada bi svi bili malo konkretniji, ovaj forum bi se sveo na po pet replika po temi :)

SumAnuT 01-04-2010 10:03 PM

ja bih jos dodao da ga je najbolje oziveti dobrom melodijom :)

psionic 01-04-2010 11:44 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 275887)
ja bih jos dodao da ga je najbolje oziveti dobrom melodijom :)

A i to je tacno! Pa jeste li nekad slusali kad oni gabelji iz shutke uhvate Casio CZ pa opleve po njemu, boja - cist neki square sa malo filtera i eho i cepaaaj - nema problema sa "ozivljavanjem"

silicon science 02-04-2010 10:27 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 275899)
A i to je tacno! Pa jeste li nekad slusali kad oni gabelji iz shutke uhvate Casio CZ pa opleve po njemu, boja - cist neki square sa malo filtera i eho i cepaaaj - nema problema sa "ozivljavanjem"

Pa to nije soft sint

psionic 03-04-2010 02:25 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 275921)
Pa to nije soft sint

Da, losa paralela... Nema veze, htedoh reci kako taj njihov sound na CZu je u stvari neki krsh - a ne boja, ali odsvirana od strane "vrsnih klavijaturista" dobija zivot ! Taj CZ ipak zvuci krajnje idiotski, nesto izmedju priveska-igracke i klavijaturice sa buvljaka :)

Da znaju da rade sa VSTima, njihovoj sreci ne bi bilo kraja :) Imam jednog koji kad dodje kod mene i vidi nexus, bukvalno umokri stolicu na kojoj sedi :rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 10:25 AM.