![]() |
Re: Kako oziveti zvuk soft synth-a
Quote:
:wink::) |
ja sam fulo al postoji re?enje! ajd pogadjajte ! da bude zabava :grin:
edit: bilo bi fora da se gadja i moog i bespl soft sinth |
ko radi za novac nek radi scim ce brzo zavrsitii i uzeti pare.. ko radi iz ljubavi nek radi sporo i uziva.. i od tog dvoga narod nikad nece primetiti obican covek .. ni sta je u toj pesmi analogija ni digitalija ni jednu jedinu sitnicu na svetu .. njemu ce se ili svidet ili ne pesma i to je to!
a mi se ubijajmo od ozivljavanja.. da bar neko ovde hoce staviti primer stavio sam taj i taj plug u npr cubase5 i isao sam na insert ili kako vec te i te efekte i prozvucao mi je .. e to je primer! a ovako mozemo do ujutro! bolje stavljati konkretno nesto! poz za sve |
Ja sam završio sa pričama ko je u "krivu", a ko je u "pravu" u ovoj baladi... do daljnjeg...ali kad sam već postavio test - ispoštovaću to da ljude koji pokušaju da pogode udostojim odgovora, te...
ne, nisu sve soft sintovi i ne, a za broj 6 ćemo vidjeti kasnije |
danas treba ljudi praviti zvuk na onim PC zutim zvucnicima sa treble bas i volume :( zasto??
zato sto danas sva "deca" slusaju cim skinu pesmu na njima.. msm da niko nema profi zvucnike na pc povezane nego svi one od 5eura.. i ako ima se svidi ne bode ih u usi i to sve ostalo do pesme zavisi isto, prolazi.. !! ja napravim ovamo extra stavim na te kante nema tu LEPOTE tvrdo .. a ovamo ima sve zivo na snimku.. :( i od sad spojim te kutice na audio kartu i kad na njima bude dobro boli me za ove... danas sve zivo kontam i razmisljam! :( pre su svi slusali linije ubaci cd kasetu i zvuk je tu.. danas svi na ove kante od kutijia i ako im se svidi prebace u mp3 player i slusaju.. nema vise KVALITET CD WAV zvuka, bilo nekad davno ,... :( sve je 128bit mp3! jebes ga tako je! i kad mi soft sint zazvuci na njima bicu happy! jer ja sve radim u cubase vsti.. i mixam .. i od sad drugacije razmisljanje.. ! monitore vise i ne palim.. a toliko je ruzno ovamo slusati :( al kad na njima zazvuci to je to! |
Mislim da je covek postavio konkretno pitanje i dobice konkretan odgovor od mene:
Stavi malo reverba i maaalo delaya, mozes i onaj Mono to Stereo iz Cubasea 5 da upotrebis ako ne zelis bash da imas reverberaciju, i zvuk ce se malo "odlepiti" od membrana. Ovde niko ne pita da li soft, VA, ili true Analog, vec prosto i jednostavno - Kako oziveti VST!!! I kada bi svi bili malo konkretniji, ovaj forum bi se sveo na po pet replika po temi :) |
ja bih jos dodao da ga je najbolje oziveti dobrom melodijom :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Da znaju da rade sa VSTima, njihovoj sreci ne bi bilo kraja :) Imam jednog koji kad dodje kod mene i vidi nexus, bukvalno umokri stolicu na kojoj sedi :rotfl: |
All times are GMT +1. The time now is 10:25 AM. |