Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Pomoc oko akustike prostorije za bubanj. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26202)

grada27 22-02-2009 11:15 PM

Re: Pomoc oko akustike prostorije za bubanj.

Pa to je stvarno nezgodno,jedina varijanta je da kopas pod, ako ima mogucnosti,ali i to je tek zeznuto i veliki posao,nista sredi maksimalno akustiku,pa sviraj u odredjenim terminima, kad ne smetas drugima.

veliki pozz!

boggy 23-02-2009 12:16 AM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 235997)
Vidim da imas nameru da koristis azmu i ad ploce,to sigurno nece spreciti da zvuk ne ode gore iznad,znam iz iskustva,takodje ni bas trap tu nece pomoci samo ces imati sredjeni zvuk u samom prostoru,ali nece tu i ostati.Zato nemoj bacati lovu na azmu vec jedini nacin da sprecis da zvuk ode gore je da pravis sobu u sobi,ali to puno kosta,jedini nacin je rostilj koji ce biti odmaknut od zida i napuniti ga kamenom vunom sto vece gustoce,po mogucstvu rostilj zatvoriti sa jedne i druge strane u sto vise sloja osb plocama,takodje tako isto uraditi i sa plafonom(spusteni plafon).Treba izracunati sta je jeftiniuje osb ploce+rostilj+kamena vuna ili zidanje ciglom + kamena vuna+ osb.Tako ces jedino malo spreciti da zvuk ne ode gore,ako se koristi i bas gitara to je tek problem zbog vibracija,ja imam isti problem,resavam ga tako sto na postojecem zidu idem sa kamenom vunom 5cm+betonski(sljaka blok)+5cm kamena vuna+osb ploce.Plafon, grede izmedju kojh je kamena vuna 10cm i sve to zatvoreno sa osb plocama sa obe strane,takodje iznat plafona dodatna kamena vuna,da zaboravio sam izmedju svakog sloja osb ploca ide sloj azmafona.Sve to i opet nisam siguran da nece nesto procureti iznad mene,da jos sam odradio plivajuci pod(pod izbetoniran tako da ne dodiruje zidove sobe zbog prenosa vibracija i samog zvuka.Eto, tek posle svega ovog dolazi do sredjivanja akustike u samom prostoru,ali to je vec druga prica.

Veliki pozz!

HVALA Grada27! :)

pozdrav

bogi

Fly888 24-02-2009 06:55 AM

Jos jedno pitanje ako moze.
Da li je neko imao iskustvo sa kamenom vunom + rigips?

Hvala.

NLP 24-02-2009 08:24 AM

Evo jednog primjera ovdje: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25103

Fly888 25-02-2009 10:05 AM

Mislio sam za neku manju prostoriju. :)

Ipak cu uraditi kao sto je Bogi rekao. Azmafon i Azma ploce.

Postavicu slike kada budem poceo sa radom. :)

Poz.

boggy 25-02-2009 10:12 AM

Quote:

Originally Posted by Fly888 (Post 236326)
Mislio sam za neku manju prostoriju. :)

Ipak cu uraditi kao sto je Bogi rekao. Azmafon i Azma ploce.

Postavicu slike kada budem poceo sa radom. :)

Poz.

Sto se tice kamene vune velike gustine i rigipsa, to JESTE jeftinije i isplativije ako se misli samo na buku... Lako je naci majstore za to... ima ih puno...

Azma ploce ne koristim, i realno im ne vidim namenu u bilo kojoj prostoriji u studiju, osim mozda u blejani, hodnicima... ili gde je vec "nebitno".

Azma ploce imaju smisla za trpezarije, cekaonice, banke... gde god je vazno da se malo smanji reverberacija "negde"... a da nije bitno kako to "svira".

pozdrav

bogi

Fly888 25-02-2009 10:12 PM

Sad mi nista nije jasno. :banghead:

Sta bi mi ti preporucio da uradim?

boggy 25-02-2009 11:43 PM

Quote:

Originally Posted by Fly888 (Post 236399)
Sad mi nista nije jasno. :banghead:

Sta bi mi ti preporucio da uradim?

Pogledaj thread " Mike Vale - od nule do finala" i vidi kakvu su izolaciju primenili sa gips plocama i kamenom vunom.... imaj u vidu da i to moze biti slabo za tvoj slucaj. Znaci, govorim o zvucnoj izolaciji. Akustika prostorije za sviranje je drugaciji problem.

Svrati do stovarista, konsultuj se s majstorima, vidi kakve su cene, stavi na papir pa vidi sta ti se najvise isplati...

Jedan ili dva sloja azmafona i azma ploce nisu dovoljna izolacija... nista spektakularno. Nerealno je ocekivati da ces time izolovati buku koju bubanj pravi.

pozdrav

bogi

Fly888 26-02-2009 06:48 AM

Hvala puno Boggy. Videcu sta mogu da uradim.

Pozdrav. :)

All times are GMT +1. The time now is 07:54 AM.