Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Najskuplji komad opreme za koji mislite da je smece? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25862)

darkstar 28-01-2009 08:35 PM

Re: Najskuplji komad opreme za koji mislite da je smece?

Vi ste carevi !:rotfl:

slowstar 28-01-2009 09:38 PM

Niti sam rekao da je Boogie los, niti da je Les Paul los, samo mi se ne svidja kombinacija doticnih, i takva boja distorzije, a sto ja licno volim strat/jazz chorus kombinaciju, ko mi je kriv. Volim clean sa chorusom, pa to ti je, volim ritam gitaru (vidi pod Doobie brothers) volim gitaru kada je u funkciji, a ne neke gitarske "ego tripove", tako da molim da me ne shvatate (ponovo) pogresno...Hvala

Arthur 28-01-2009 09:42 PM

ma shvatamo te mi veoma jasno, vidiš kako sam lepo imenovao tvoje žanrovske preferencije. Samo želim ponovo da istaknem istorijski značaj gore slikane kombinacije za modernu metal scenu (veću i jaču nego ikad btw), skoro pa mitski.
@reinhardt
ma snimao čime sam imao - sm57 direktno u mackie onyx, pa u FF800 konvertere. DI box nisam koristio, pojačalo je stajalo u režiji a posebnim kablom je vezano na kutiju u gluvoj sobi gde je sve stajalo. Kutija je inače uobičajena 4x12 marsall cab, uskoro kačim sliku ;)

nav 28-01-2009 10:50 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 233063)
DI box nisam koristio, pojačalo je stajalo u režiji a posebnim kablom je vezano na kutiju u gluvoj sobi gde je sve stajalo. Kutija je inače uobičajena 4x12 marsall cab, uskoro kačim sliku ;)

gde ti je bio gitarista dok je snimao, u gluvoj ili u reziji?

edit: izvinjavam se za off, kasno sam skapirao da je tema savim nesto drugo :ups:

Arthur 28-01-2009 11:46 PM

u režiji naravno

HeatMan 29-01-2009 12:23 AM

off: @arti: ja sam preko multikora slao iz rezije u pojachala u studiju.. :?

on: focusrite iso serije.. :?

poz

MUzzY 29-01-2009 09:09 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 232960)
eto, Slowstar kao da je znao, danas slikano :D :D :D

OFF:
KUKU!!! :D :banghead:

P.s Koji su zvucnici u onim marshall boxovima?

Arthur 30-01-2009 02:15 AM

bem li ga, mislim da su celestioni, obe kutije su iz tih nekih godina.

Miha Blaze 30-01-2009 07:02 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 233062)
Niti sam rekao da je Boogie los, niti da je Les Paul los, samo mi se ne svidja kombinacija doticnih, i takva boja distorzije, a sto ja licno volim strat/jazz chorus kombinaciju, ko mi je kriv. Volim clean sa chorusom, pa to ti je, volim ritam gitaru (vidi pod Doobie brothers) volim gitaru kada je u funkciji, a ne neke gitarske "ego tripove", tako da molim da me ne shvatate (ponovo) pogresno...Hvala

odredjeni zanr, odredjeni zeljeni zvuk, ima svoju kobmbinaciju opreme... a opet sve zavisi od doticne ruke koja to svira...
licno sam se uverio kako jedan isti gitarista, zvuci 100 puta bolje sa fenderom i twin reverbom nego sa gibsonom i marshallom... razlika je dupe i oko, a istina, meni bi ova druga kombinacija legla ko budali shamar... za isti muzicki pravac i isti nacin sviranja... samo jbg druga ruka..

sorry za OT ;)

quake 30-01-2009 10:30 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 232749)
C414 gold, ima mnogo manje govana na visokim kad se osvetli, ali dalje zuji i iziskuje po?ten equalizing da se dovede u upotrebno stanje. Na ?enskom glasu koji sam juče mixao, već mi je odlično legao (devojka peva tiny voice), bez dodavanja visokih, sa veoma malim ?tipanjem na oko 4khz. Sve je to ok, ali taj 414 ko?ta oko 5 puta vi?e nego nt1000, i nikako ne opravdava tu razliku u ceni. Naročito kad se zna da se za te pare mo?e nači mnogo prijatniji Amethyst ili čak i neki jeftiniji neumann. O K2 i da ne pričam, da ga ne uvredim ovim topikom :)

Da nije taj c414 pokvaren?Mozda je padao?Mozda je preamp los?Ja ne znam taj mic u tom svetlu,cak naprotiv.

All times are GMT +1. The time now is 01:55 PM.