Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Studio u kuci (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25214)

OFF 07-12-2008 10:02 PM

Re: Studio u kuci

E, ljudi, hvala vam na ekspresnim i detaljnim odgovorima

Mislim da cu sutra dobiti dzakove, pa cu slikati i okaciti. S' obzirom na cenu dzakova :D, nece biti problem da ih stavim i 4ostruko.

Ok, plocice ostaju...... da se ne izlazem bespotrebnom malterisanju i gletovanju..... sve ce biti prekrivene cvrstim ili cvrstim i poroznim materijalom

NLP 07-12-2008 10:18 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 228516)
Moze i tako, jedino mislim da je boja koju ce naci, ok, ako bude ona kojom smo mi farbali platno... zato slika moze da pomogne. Ne menja se mehanicki platno kada se njom ofarba. Prirodna je boja... pigmenti. Barem ta na koju mislim.

pozdrav

bogi

Pa evo super rje?enje:da: !

OFF 09-12-2008 11:21 PM

Doneo mi je drugar par dzakova kao uzorke. To je nesto poput ovoga

http://plasticshoppingbagfree.org.nz...dd_handles.jpg

trenutno ne mogu da uslikam ove komade ali su to dzakovi od 'jute'... (konoplja?)... prilicno retkog tkanja u odnosu na jersej ili ne daj boze mebl shtof. Problem je sto na svima nesto vec pise:banghead:...... valjda moze boja preko boje

NLP 09-12-2008 11:34 PM

Da to je to.
U inozemstvu imaju finije varijante, ali nisam upoznat.
Takva tkanina/ gustoča mo?da neče u potpunosti moči zaustavljati sve airborne čestice.
Mo?e dupli/ trupli layer. Ali ih treba međusobno blago "priheftati" sa lepilom u spreju.

boggy 09-12-2008 11:40 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 228827)
....Ali ih treba međusobno blago "priheftati" sa lepilom u spreju.

Hm... tad ce se promeniti mehanicke karakteristike... slicno kao da ih farba neadekvatnom bojom...

bolje ne.

pozdrav

bogi

OFF 09-12-2008 11:41 PM

Ok...... videcu, da li ce moci da se oboji. Super ce mi biti sama tekstura u studiju, imace malo vise vintage izgled (uz golu ciglu i malo drveta, lepo ce da izgleda)

U reziji cu ionako vise raditi sa azmafonom, ali verovatno cu uzeti neki drugi materijal, estetski prihvatljiviji.

Nego..... pade mi na pamet jedna glupost - izvedba za broadband apsorber.

Naime, sta bi se desilo kada bih duz celog zadnjeg zida podigao zid visine oko 1m, odmaknut nekih 20cm od zadnjeg zida. Taj zid bi bio zidan shupljikavom ciglom, i to tako da supljine gledaju prema zvucnicima (tj zidao bi se na najuzu stanu)... a iza se stavi 15cm min. vune.

Takodje, taj zid od 1m visine bi bio idealan oslonac za teske drvene difuzore

Nadam se da se necete smejati dok budete citali:ups:

boggy 09-12-2008 11:44 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 228829)
....

Nadam se da se necete smejati dok budete citali:ups:

Necemo, samo ti to skiciraj u sketchupu, ofarbaj u plavo da skapiramo sta si hteo da kazes (za pocetak)

pozdrav

bogi

OFF 09-12-2008 11:46 PM

Hocu, sutra kacim sliku (tj danas vec):)

OFF 10-12-2008 12:02 AM

1 Attachment(s)
Evo grube slike

Rupe - samo fiktivno nacrtane, bitna je njihova orijentacija..... sama cigla je suplja i ima oko 10-15 otvora po komadu.

Generalno bi dobili jedan ogroman supalj zidic, iza koga je vuna, a na kome se naslanjaju difuzori (nisam crtao)

Ovo je veoma mala investicija (finansijski), bar u konkretnom slucaju, jer mi stedi na drugim stvarima (zatvaranje plocica, deo poda koji fali......)

Takodje, ako upste ima smisla..... ne mora ceo zid.... ne mora cak ni isto odstojanje celom duzinom...... Takodje, malo se popravlja i izolacija

boggy 10-12-2008 12:06 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 228833)
....

Generalno bi dobili jedan ogroman supalj zidic, iza koga je vuna, a na kome se naslanjaju difuzori (nisam crtao)
.....

Kako bi fiksirao difuzor za "zidic"?

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 11:32 AM.