Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Potrebni saveti oko opremanja studija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22927)

Oggy 15-05-2008 02:24 PM

Re: Potrebni saveti oko opremanja studija

Bas si skrt na recima... :)

Kirdan 15-05-2008 06:29 PM

A ljudi, samo jos neka pitanja...

Posto bih da imam neki daw controller i svidja mi se M-audiov Project-Mix, sta kazete da njega koristim i kao interface umesto FF 800 ? Ne bih koristio njegove preampe niti konverziju. Propustam li nesto osim 4 preampa koje imam na FF800 ? Jer svakako bih uzeo Octamic II + 1-2 kvalitenta preampa + mytek DAC/ADC konvertore i onda mi je to dodje 10 prempa za istovremeno snimanje (sto mi je dovoljno) + cool-lookin' controller 8-)...

Ili gresim, da ipak provereno uzmem FF800+Octamic II i neki drugi DAW controller, samo predlozite neki :D

@RokStudio
Thanks for the tip! :wink:

A sto se tice preampa... API rack mi je mnogo za pocetak... A zasto da preskocim UA, losa iskustva ? Meni se svidja kako njihovi tube proizvodi oboje zvuk, al opet, ne razumem se toliko :cry: A ona fora sa A-Designs rackom i modulima mi se svidja, to cu pogledati...

STUDIOTON 15-05-2008 06:35 PM

Quote:

Originally Posted by Kirdan (Post 204108)
A ljudi, samo jos neka pitanja...

Posto bih da imam neki daw controller i svidja mi se M-audiov Project-Mix, sta kazete da njega koristim i kao interface umesto FF 800 ? Ne bih koristio njegove preampe niti konverziju. Propustam li nesto osim 4 preampa koje imam na FF800 ? Jer svakako bih uzeo Octamic II + 1-2 kvalitenta preampa + mytek DAC/ADC konvertore i onda mi je to dodje 10 prempa za istovremeno snimanje (sto mi je dovoljno) + cool-lookin' controller 8-)...

Ili gresim, da ipak provereno uzmem FF800+Octamic II i neki drugi DAW controller, samo predlozite neki :D

@RokStudio
Thanks for the tip! :wink:

A sto se tice preampa... API rack mi je mnogo za pocetak... A zasto da preskocim UA, losa iskustva ? Meni se svidja kako njihovi tube proizvodi oboje zvuk, al opet, ne razumem se toliko :cry: A ona fora sa A-Designs rackom i modulima mi se svidja, to cu pogledati...

da uzmes project mix kao controler je skroz bezveze .. jer na njemu imas gomilu drugih stvari i konvertore i sprava se koristi kao interfejs itd. to je vec bacanje para ..

ako hoces kontroler za te pare onda uzmes iskljucivo controler recimo http://www.thomann.de/gb/mackie_cont...versal_pro.htm

ja koristim ff800 + octamic II .. i to je jednostavno carobna kombinacija .. :)

Kirdan 15-05-2008 06:45 PM

A znam to, ali ovaj Mackie Universal mi se cini da radi to sve isto samo za jos vise para ! Ili gresim ? :confused:
A i cimanje mi je malo to toliko iz USA da dovlacim, mislio sam to "krupnije" ovde da uzimam... Za koliko para bih ga mogao uzeti kod nas ? Sta bi jos doslo u obzir ?

STUDIOTON 15-05-2008 06:53 PM

Quote:

Originally Posted by Kirdan (Post 204113)
A znam to, ali ovaj Mackie Universal mi se cini da radi to sve isto samo za jos vise para ! Ili gresim ? :confused:
A i cimanje mi je malo to toliko iz USA da dovlacim, mislio sam to "krupnije" ovde da uzimam... Za koliko para bih ga mogao uzeti kod nas ? Sta bi jos doslo u obzir ?

pa u thomannu su prilicno relevantne cene kao i kod nas .. po tome bi cena bila slicna'

http://www.thomann.de/gb/maudio_projectmix_io.htm

Kirdan 15-05-2008 07:21 PM

Ok, ali gde to da kupim kod nas ? Vec par godina nisam u Srbiji, pojma nemam sta se desava :rolleyes: .

Combo 15-05-2008 08:02 PM

Kirdan brate,

vec kad ides na DAW varijantu, nema tu neke velike filozofije! Uzmi odmah na pocetku, dok imas para naravno,sto bolje A/D, D/A konvertere! Ja bih odmah uzeo da imam dolara :) Aurora 16 Lynx. Tu je jos Apogee AD-16X i DA-16X. Zanimljiva stvar je i MOTU Audio 24I/O, ako ti treba u startu vise od 16 kanala a nisi pri parama. Na manje ulaza - izlaza : Apogee Rosetta 800, Aurora 8 Lynx, pa ajd i FF 800 moze da prodje kao A/D, D/A konverter, bez ostalih multi dodataka jer bespotrebno se bacaju pare na preampe koji su prosecni! Tu je za manje para i Delta 1010 RACK i ako sad vec zastarela, zasluzno je veteranski otisla u penziju! Mada ako pitas mene i danas, ako se nedje do 400 jura, predstavlja BEST BUY! Na Delta 1010 RACK netreba gledati i uporedjivati je sa multi dzidza-bidza karticama... to je sasvim pristojan (project) 8-mo kanalni A/D, D/A konverter! Koristi A/D AKM AK5383 konvertere, sto je recimo stavlja u rang sa RME Digi 96/8 ili Digidesign 002 i D/A AKM AK4393 konvertere!

Sva ostala oprema je manje tehnickog karaktera i svodi se uglavnom na ukuse: Monitori, ampi, mic-ovi, itd...

Savetujem ti Tascam US-2400 kontroler neces zazaliti! Kao sto sam vec rekao, kad lepo opremis DAW, sve ostalo je posle stvar ukusa i polako jedno po jedno... Danas MXL sutra Neumann, preksutra Brauner :) Moj prvi mic. je bio SWEDEN kopija Neumann MTS 87! Danas imam NTK, 414 XLII... al za svoju dusu i vokale nekako i dan danas volim i koristim svedjanina! :)

Monitori i Preampi BEST BUY: DBX, SPL, m.f.c KRK i Adam! :) Toliko od mene pozdrav i ne zaboravi TRY BEFORE BUY!

Braca 15-05-2008 08:20 PM

Uh ako smem ja bih da ti dam savet, prvo je sjajna stvar sto si u USA, da sam na tvom mestu, a i ja sam poslednjih meseci kupovao gomilu opreme, sve bih recimo kupio polovno, ali A klase, prvo mozes da proveris pre nego sto kupis, drugo cene polovne opreme su jako pristojne i cak su i nama ovde zaista jevtine. Moj ti je savet da sledis lanac znaci: vrh mikrofon, vrh predpojacalo, vrh kutije, najbolje moguce konvertere a da nisu Prism ( moj glas za Mytec, Lavry, Apogee rossetu, SSL Alpha link koji sam ja uzeo- a uzecu obavezno i Mytec 8 kanalni), Api predpojacalo, kompresor barem po dva komada. Definitivno je problem to sto zelis bubanj da radis po mom skromnom misljenju i tu treba barem jos najmanje 8 klase A predpojacala gledaj da budu sto bolja ne neka ezoterija ali u svakom slucaju visoka klasa.

STUDIOTON 15-05-2008 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by Combo (Post 204135)
Kirdan brate,

vec kad ides na DAW varijantu, nema tu neke velike filozofije! Uzmi odmah na pocetku, dok imas para naravno,sto bolje A/D, D/A konvertere! Ja bih odmah uzeo da imam dolara :) Aurora 16 Lynx. Tu je jos Apogee AD-16X i DA-16X. Zanimljiva stvar je i MOTU Audio 24I/O, ako ti treba u startu vise od 16 kanala a nisi pri parama. Na manje ulaza - izlaza : Apogee Rosetta 800, Aurora 8 Lynx, pa ajd i FF 800 moze da prodje kao A/D, D/A konverter, bez ostalih multi dodataka jer bespotrebno se bacaju pare na preampe koji su prosecni! Tu je za manje para i Delta 1010 RACK i ako sad vec zastarela, zasluzno je veteranski otisla u penziju! Mada ako pitas mene i danas, ako se nedje do 400 jura, predstavlja BEST BUY! Na Delta 1010 RACK netreba gledati i uporedjivati je sa multi dzidza-bidza karticama... to je sasvim pristojan (project) 8-mo kanalni A/D, D/A konverter! Koristi A/D AKM AK5383 konvertere, sto je recimo stavlja u rang sa RME Digi 96/8 ili Digidesign 002 i D/A AKM AK4393 konvertere!

Sva ostala oprema je manje tehnickog karaktera i svodi se uglavnom na ukuse: Monitori, ampi, mic-ovi, itd...

Savetujem ti Tascam US-2400 kontroler neces zazaliti! Kao sto sam vec rekao, kad lepo opremis DAW, sve ostalo je posle stvar ukusa i polako jedno po jedno... Danas MXL sutra Neumann, preksutra Brauner :) Moj prvi mic. je bio SWEDEN kopija Neumann MTS 87! Danas imam NTK, 414 XLII... al za svoju dusu i vokale nekako i dan danas volim i koristim svedjanina! :)

Monitori i Preampi BEST BUY: DBX, SPL, m.f.c KRK i Adam! :) Toliko od mene pozdrav i ne zaboravi TRY BEFORE BUY!

delta 1010 rack je lose resenje jer taj interfejs uopste nema ADAT .. a decku treba bilo sta da kupi od ovoga sto si naveo .. jedino digitalno ima spdif

slazem se da je to nekada bio dobar izbor i jos uvek je kao project ali i sam si rekao da je otisao u penziju .. zasluzenu ..

Combo 15-05-2008 08:43 PM

Eh, ti ADAT-i! Mnogo puta sam se pitao dal ce probati da naprave Delta 1010 rack V2 (sa ATAD-ima, FireWire-om mozda i preampima) i pre par meseci video ovo :) M-Audio ProFire 2626! http://www.m-audio.com/products/en_u...2626-main.html Od proslog meseca se i zvanicno nalazi u prodaji a cena joj je 500 jura. Neznam mozda to bute moj sledeci izbor, ako u medjuvremenu neskupim kintu za FF 800 ili nesto bolje!

All times are GMT +1. The time now is 04:17 AM.