Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Rackirani MCI JH500 preamp/eq (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22309)

ELEKTROIVO 02-02-2009 09:27 PM

Re: Rackirani MCI JH500 preamp/eq

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 233758)
kako ne? a BOOST MIX??:D:banghead::D:banghead::D:banghead::confused ::confused::confused:

hhahahaha dobro pitanje hahahhaha[/quote]

jelda?

roginator 02-02-2009 09:30 PM

tu je placebo efekt najveci i funkcioira do jaja

mada ima nesto i u gain stage magiji .... nizasta ne postoji magicni gumb

idekius 02-02-2009 09:30 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 233756)
.... ko zna sta si ti gurao u njega dok se studio pravio :D:D:D

Ni?ta :( On je u godinama... :D :twisted:

ELEKTROIVO 02-02-2009 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 233760)
tu je placebo efekt najveci i funkcioira do jaja

mada ima nesto i u gain stage magiji .... nizasta ne postoji magicni gumb

ma to je odličan gumb za nekog zeznut.... ko kad nekome da? da na GSSL-u sam "namjesti" ATTACK od gitare :banghead:
naravno, kompresor nije ni spojen.....

roginator 02-02-2009 09:39 PM

Quote:

Originally Posted by ELEKTROIVO (Post 233763)
ko kad nekome da? da na GSSL-u sam "namjesti" ATTACK od gitare :banghead:
naravno, kompresor nije ni spojen.....

e a di si to cuo...ovo treba zapisat :rotfl:

slowstar 02-02-2009 09:39 PM

Dakle Rogi je provalio u cemu je stvar, ja sam naime "mladost izgubio" na MCI 500-mixerima, kako kaze Rogi "bijelim" (u stvari su svetlo kremasti, sto kazu "bezh") koji su bili instalirani u studijima V i VI u Beogradu, zato se slazem sa Rogijem kada tvrdi da se to odnosi na A seriju (Jos se secam bolova u krstima kada smo ga unosili kroz ulaz, sada je to Cineplex Tuckwood) Ne mozete ni zamisliti kolika je to tezina, nas 6 se bukvalno iskilavilo uz stepenice. Prvih godinu dana smo bili zaista odusevljeni, i ja naravno, ali sam kasnije poceo da gostujem po drugim studijima u bivsoj Jugi, a i po Evropi. Kada sam prvi put "tviknuo" EQ na NEVE stolu (neki VR, zaboravio model) shvatio sam sta znaci DOBAR EQ, u malo manjoj meri to se desilo i sa SSL-om, ali me je uvek nervirao sto je malo tvrd i metalast (G serija) ali NEVE VR, i jos vise AMEK 9098i, to nije filter, to je BOZIJI DAR!!!
U jednom malom studiju blizu Minhena sam prisustvovao mixu jedne numere koju sam ja aranzirao, i tamo video (i cuo) jedan mixer firme ADT (valjda) model je bio "MAGNUM"
Taj filter je CUDO NAD CUDIMA, u isto vreme i prefinjen, i softan, i mocan, NEVEROVATNO. mada sam mozda bio pod prejakim utiskom, voleo bih ponovo da vidim i cujem taj MAGNUM, ali sam cuo da je jezivo skup. Da se vratimo na MCI...Cak i sa direkt boxovima koje smo u to vreme, a i kasnije imali (bili su "sescom", BSS, i D&R) rezultati nisu bili senzacionalni, cak i kada smo koristili insertne tacke odmah posle Mic Ampa, a linijski ulaz je bio bukvalno OCAJAN za sintove, mada moram da priznam da u zivotu nisam video ni cuo Mixer koji toliko headrooma ima, ukljucujuci i SSL, bukvalno mu ne mozes nista, cak i kada su plazme stalno u "crvenom", neverovatno!! (to je najverovatnije upravo rezultat tako visokog bipolarnog napona od +/- 36V!) Dakle po meni, ako se ne dira EQ (ocajan) i ne koristi line input MCI je ODLICAN.

ELEKTROIVO 02-02-2009 09:46 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 233765)
e a di si to cuo...ovo treba zapisat :rotfl:

da čuo.... VIDIO.... valjal sam se jo? mjesec dana od smjeha:D

roginator 02-02-2009 09:48 PM

uh sloba moj

ja i sada osijecam bolove u ladjima a s treceg kata smo u NS bijeli mci spustali prihje 6 dana sve me boli... tezak je ko stojain!!!!! :banghead:

ipak u 28 kanalnom frameu nalazi se 86 transformatora.. a i sam prazaj bez toga je tezak...nosio sam i smedji 528 C kada smo ga instalirali u Antunovcu pored osijeka!!!!

sto se tice Line inputa na MCI smedji modeli imaju to odlicno rijeseno, postoji i nekoliko modifikacija za to!!!

evo jedna od njih...cisto informaciski
http://web.vip.hr/roginator.vip/MCILine130.jpg

sto se tice EQ ja sam jako zadovoljan s njime...stvar je ukusa... ;)
a ako mi bas nevalja u mixu imam jos 10tak drugih eqa za korekcije..ADR, MANLEY , NEVE, WSW, SIEMENS, STUDER,

awacs 02-02-2009 09:53 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 233758)
kako ne? a BOOST MIX??:D:banghead::D:banghead::D:banghead::confused ::confused::confused:

WET je jo? bolji...:D

idekius 02-02-2009 09:59 PM

He, he! Šta je starije? Koka, ili jaje? Očigledno svako ima svoj ukus i trip. Ja sam kod MCI-EQ-a oduševljen gornjim srednjim i visokim, dok basom baš i nisam. Na 100Hz mi se čaki svidja kako radi (prolazi), ali na 60 ni najmanje.
Hi-Pass je takodje za pohvalu... ali... sve je to subjektivno.
Ne može se sve, a i očigledano je da, kao što rekoh, svako ima svoj trip kako bi nešto trebalo da radi/zvuči...

Pramp? Preamp mi se stvarno svidja...

All times are GMT +1. The time now is 02:35 PM.