![]() |
Re: Gdje je nestala Anita?
U svakom slucaju je tacna ona stvar, da je udeo rasprava na forumu o onom umetnickom ili kreativnom u muzici (i pravljenju muzike) daleko manji od udela te neke tehnicke i operativne strane. Ali to je slucaj i na svim ostalim forumima koje poznajem ili na kojima sam user. Jednostavno je tehnika postala pristupacnija svima i toliko rasprostranjena, da je normalno da se o njoj toliko govori.
Tacno je, na zalost i to da, "odlaskom" (nadam se samo trenutnim) Anite, taj odnos nece biti promenjen u korist umetnicke i kreativne strane, jer je ona, po mom skromnom misljenju, po najvise potencirala takve teme. Na forumu ima (i treba da ima) mesta za sve kojima je muzika vazna. U svakom slucaju, treba imati postovanje prema drugom ucesniku u raspravi.I, ako dodje do neke diskusije, ona treba da je zasnovana na cinjenicama, ukusima, licnim iskustvima, bez nekih osvrta na licnost, karakter ili "nivo iskustva u muzici i na forumu" tog nekog (ili neke) - naravno to vazi za obe (sve) strane. Ali i mali ekscesi, da je neko "imao los dan" :wink: , pa zbog toga banovan:mad: ...i to za muzicki svet nije neka novost... Sta je to u poredjenju da u vrhuncu svoje muzicke slave, se popnes na binu i razbijes pet-sest custom gitara, desetak pojacala i boxova, pa bubnjeve....8-) 8-) 8-) Long live! |
Quote:
|
Quote:
@ arthur: jel ja sad ispadnem ispodprosjechan mushki chlan foruma ili samo obichna tetka? :D ps: slazhem se s Anitinom konstatacijom da je forum postao pomalo monoton, ali barem producentima bi trebalo biti jasno da sve dolazi u intervalima... sve ima valni brijeg i valni dol, ponekad s više a ponekad s manje harmonika. That's just the way life is. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Kreativnost, takodje kao i tehnike stvaranja muzike, je verovatno mnogo vecim delom uporan rad nego puki urodjeni talenat. |
Quote:
|
:ups:
|
Znam da nisi mislio to potezati ali sam osjetio mrvicu nesigurnosti u tvom postu. Da te ne poznajem pomislio bih da si zlurad, ali ispod toga se krije neshto sasvim drugo. Poshto sam onda reagirao bilo je sasvim korektno da i sad reagiram. Osobno mi je zhao shto uopche usporedjujesh sebe na taj nachin s Anitom. Ne kazhem da je netko od vas dvoje bolji... drugachiji ste. Nekome che vishe faliti Anita a nekome chesh vishe faliti ti ako odesh. No da i nikome ne nedostajesh to te ne bi trebalo dirati. Ako te dira onda neshto nie u redu. O tome smo vech razgovarali... TO je ta razlika izumedju studiranja i zhivljenja filozofije ;)
Nemoj mi zamjeriti shto sam te ovako kompromitirao, ali uchinio sam to doista u najboljoj namjeri, na meni svojstven nachin. Uvijek sam najkritichniji prema ljudima koje najvishe cjenim. |
Anitu ne znam, nikada je nisam video, niti cuo kako prica, premda bih uvek od pocetka do kraja citao njene komentare, iscrpne ali ne i umarajuce, pedantne tako da prosto budes srecan sto imas priliku da u ovom "svemiru" osetis i duh zenske emocije.
Ipak, za tu osobu, koje, navodno, vise nema, ne vezuju me toliko njeni komentari i izlivi znanja sa filom od iskustva, nego jedno sasvim neplanirano vece kod gurua ove Internet adrese, Mihajla. Dok sam sa nevericom shvatao da mi doticni poklanja gigabajte vrednog audio-stiva, idilicnu situaciju prekinuo je molbom da tisinu prekinemo, he, nekom glazbom... Krenuse violine, cela, viole, flaute, oboe, gongovi... Preplitale su se kao i u svakoj holivudskoj roli koja nas nanovo zadivi i pokaze kolika je ustvari moc instrumenta i kompozitora, snaga veze koju ponekad samo pokvare pokretne slike, neretko im dajuci pecat koji, na posletku, najduze i pamtimo. Bile su to Anitine note. Makar se vise nikada ne sreli u vremenu i prostoru, hvala joj! |
All times are GMT +1. The time now is 03:16 AM. |