![]() |
Re: Line6 VST sada za 99$
Pomenuti plugin radi sa Toneportom(ja imam UX1).Sto se tice modela pojacala u plugin verziji imas iste one modele koje imas u svom toneportu.Trebao bi da skines sa njihovog sajta pod farm ako zelis da imas plugin verziju.Mislim da je instalacija teska oko 100 i kusur MB,nanoviji driveri za tone port,najnovija verzija line 6 monkey-a se nalaze u ovoj instalaciji kao i sam plugin.takodje je potrebno da registrujes svoj toneport na line6.com tj da se registrujes kao korisnik(ovo si vjerovatno i uradio)A pod farm za razliku od gearboxa ima mogucnost dual tone-a.Tj.mogucnost da na jednom kanalu imas jedan a na drugom skroz drugaciji setup.Znaci kombinovanje raznih modela pojacala,kutija mikrofona i pozicija istih.More mogucnosti a ja jos uvijek ne mogu(ne znam) da dobijem zvuk sa kojim sam sto posto zadovoljan:banghead::banghead::banghead:.Sta ces bekan ostaje bekan:wink:
Ps. odradi uninstall gearboxa i starih drivera prije nego sto instaliras pod farm.Meni je plugin tek tad prosljakao.Eto sretno pa javi ako nesto bude zapelo. |
My dying bride, koristi na novijim albumima line 6 simulacije, za sve distorzirane gitare... na zadnjem albumu koriste i eleven rack od digidesigna...
Mislim da je ovo zanimljivo za čuti svim metalcima... :) |
Quote:
|
Za live koriste opet line 6 i to direktno u razglas, dok jedan signal ide na pojačala na sceni radi monitoringa... kazu da tako ne ovise o ton majstorima, te imaju uvijek dobar sound na sceni.
Ovo je iz 2009. Jedan gitarist ili obadva, sada imaju endorsement od blackstar pojačala, pa mozda to koriste za live. Eh da, zanimljivo je da koriste stari pod 2.0 u rack verziji, jer kazu da im ima najbolji zvuk. :) |
Cudi me,kada sam poceo citati tvoj post pomislio sam na Vetta-u,ali ako vole POD2,neka teraju.
|
Quote:
Ma ne, pod 2.0 direktno u mixer, za studijsko snimanje i za live, ali u rack pro verziji. Da snimaju preko line 6 pojačala, pa ozvučavaju, to bi bilo kao i svako drugo snimanje, sa bilo kojim pojačalom. Ovo je zanimljivo zbog priča kako simulacije 'ne rade posao'... Što se tiče line 6 pojačala, Megadeth su snimali predzadnji album, preko nekih custom line 6 pojačala napravljenih za Dave Mustainea. Mislim da je simulacija u preampu, a poweramp lampaški. Ali zadnji album je sniman na Marshall jvm i sada Mustaine to svira. :) |
Tu su i momcad iz Meshuggah-a,a ja bih rekao da pola nordijskih bendova ne moze da dise bez Line6-a :)
|
Quote:
Lacuna coil naprimjer, koriste line 6... Mislim da vecina bandova takvog zvuka koristi simulatore, jer im zvuk ne počiva na gitarama direktno već na sintevima, elektronici, orkestracijama... Dobar primjer čiste gitarske glazbe sa line 6 je Biomechanical- The empires of the worlds album, miksao Andy Sneap... bubnjevi su inače battery na tom albumu... eto battery i pod xt, a album zvuci super... Dan Swano (Edge of sanity itd) koristi na albumima prije par godina guitar rig... koliko se sjećam rasprave, zvuk dobija tako da klonira zvukove gitara sa drugih albuma, clone eqom... Pod xt je koristen i na Opeth- Ghost reveries, producirao Jens Bogren, jedan od trenutno najjačih producenata... no tu je zvuk blendan sa dual rectifierom... no po njegovim riječima, nije bio pretjerano oduševljen sa pod zvukom, u miksanju... Steven Wilson (Porcupine tree), odavno koristi pod xt za sve clean zvukove, prije je koristio za drive zvuk Bad cat pojačala, sada je mislim potpuno prešao na simulacije... :) |
All times are GMT +1. The time now is 02:41 PM. |