Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Scope v5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20577)

SandRob 05-12-2008 09:24 AM

Re: Scope v5

u mene su 2 pulsara, poco i 2 uada i nikakvih problema nemam sa dual procesorom (4 jezgre).

Klarinetista 06-12-2008 09:33 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 203490)
Uh, stvarno je proslo dosta od mog zadnjeg posta...

p.s. ako zelite scope 4.5 na visti - mogu vam reci jedan glupi trik, mada nije bas preporucljivo. Nije 100% kompatibilan, pogotovo nije Wave device drajver, ali zato radi u ASIO modu sasvim pristojno...

i tako....

Pozdrav

Ajde reci, bas cu da probam...

psionic 30-01-2009 09:41 AM

Ma glupa fora da se odabere "compatibility za xp" mod za .exe fajl koji sluzi za instalaciju. Zatim se svaki program gde se zeli videti Scope ASIO takodje pokrece Compatibility za XP. I to tako radi. WDM i ostalo ne radi bas najbolje, a asio na ovaj nacin radi, startovao sam nuendo i radio malo... Prodao sam doticnu SCOPE karticu pa pricam po secanju...

SHIVA 30-01-2009 02:44 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 203490)
kao da ga ubija taj dual-procesorski mod rada. Problem je sto se posle izvesnog vremena komp zamrzne vrteci kratak sempl u krug - nekih 1/4 sekunde ili tako nesto - pretpostavljam 1 bafer - UVEK kad koristim MIDI. Kada ne koristim puno midi komandi kao sto su kontinualni kontroleri tipa pitch ili modulacija, stvar duze radi, ali na kraju ishod je isti. Pola sata do sat...

U routing window-u napravi insert MIDI FILTER-a. Filtriraj sve podatke osim midi nota i kontrola koje koristi?. To će sigurno rje?iti problem smrzavanja... imao sam ja isti problem, pa znam!

psionic 03-02-2009 01:16 PM

Hvala, znam za to, probao sam, cak sam i na midi klavijaturi filtrirao midi da ne salje te midi sense i midi clock komande , ali to samo odgodi problem... Kao da ima nekih problema sa nagomilavanjem u nekakvom svom bufferu... Pa kad se napuni - blokira...

SandRob 03-02-2009 01:41 PM

zanimljivo. :shock:
izgleda da san ja stvarno ima srice jer, ko sto san vec napisa, kod mene nikakvih problema nema.
doduse, dosta san se namuci dok nisan sve dove u red, ali sad sistem radi bez greske i zastoja. :da:

SHIVA 03-02-2009 07:04 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob (Post 233872)
zanimljivo. :shock:
izgleda da san ja stvarno ima srice jer, ko sto san vec napisa, kod mene nikakvih problema nema.
doduse, dosta san se namuci dok nisan sve dove u red, ali sad sistem radi bez greske i zastoja. :da:

Mislim da to dobrim djelom ovisi o MIDI kontroleru (klavijaturi). Ja imam neki pretpotopni Roland XP-10, i njemu je trebao MIDI filter. Frend je uzeo neki "no name" midi keyboard od 2 i 1/2 oktave... i nema nikakvih problema na istoj kartici, i maltene istoj konfiguraciji.

A da Creamware nie jako "user friendly" - to je istina. Oni rade hardware za entuzijaste. Jedini je problem ?to ko?ta kao da je "idiot proof" - a nie :D

SHIVA 03-02-2009 07:08 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 233865)
Hvala, znam za to, probao sam, cak sam i na midi klavijaturi filtrirao midi da ne salje te midi sense i midi clock komande , ali to samo odgodi problem... Kao da ima nekih problema sa nagomilavanjem u nekakvom svom bufferu... Pa kad se napuni - blokira...

Mislim da je na nekom forumu (Z-ne?to) postojao topik u kojem su programeri iz creamware-a dali detaljne upute za rje?avanje tog problema. Ne sjećam se točno ?to je trebalo, i koim modulom isfiltrati, ali znam da sam time rje?io problem. No vi?e nemam tu karticu, inače bi ti poslao screen capture routing-a i postavki.

psionic 03-02-2009 09:17 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 233925)
Mislim da je na nekom forumu (Z-nešto) postojao topik u kojem su programeri iz creamware-a dali detaljne upute za rješavanje tog problema. Ne sjećam se točno što je trebalo, i koim modulom isfiltrati, ali znam da sam time rješio problem. No više nemam tu karticu, inače bi ti poslao screen capture routing-a i postavki.

:)

Forum se zvao planetZ i na tom forumu sam spamovao kao lud, pokusavajuci da ih nekako podstaknem da izbace neki patch. Oni su mi preporucivali midi filter i ubedjivali me da je to problem samo sa mojom karticom, a javljalo se stvarno puno ljudi sa tim problemom. Za svakog sam ih smarao posebno :D
Na kraju sam ih ubedio a oni su odgovorili nesto tipa "znas li ti koliko je tesko napisati stabilan drajver?" Samo sam hteo da proverim da li je moj primerak neispravan ili je problem u globalu. To sa midi klavijaturom koja nije kompatibilna - moguce da ima nekih raznih standarda u jacinama komandnog napona na midiju, sta ja znam, mozda je stvano to bio problem... Imao sam i M-Audio radium i Korg KONTROL 49. Kartica je srecno udomljena, tako da sada to nije vazno, ali da je obelezila jedno doba u DAW svetu - svakako jeste...

SandRob 03-02-2009 09:36 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 233924)
Mislim da to dobrim djelom ovisi o MIDI kontroleru (klavijaturi). Ja imam neki pretpotopni Roland XP-10, i njemu je trebao MIDI filter. Frend je uzeo neki "no name" midi keyboard od 2 i 1/2 oktave... i nema nikakvih problema na istoj kartici, i maltene istoj konfiguraciji.

A da Creamware nie jako "user friendly" - to je istina. Oni rade hardware za entuzijaste. Jedini je problem ?to ko?ta kao da je "idiot proof" - a nie :D

creamware je vrlo "user friendly" samo sto su zadnji driveri napisani prije 10 godina. :wink:

All times are GMT +1. The time now is 08:17 PM.