Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   OD PC-a DO MACA (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19691)

Tomislav 31-12-2007 11:06 AM

Re: OD PC-a DO MACA

Meni OSX86 zasad odlicno radi... Samo jos u firefoxu nikako da vidim hrvatska slova č ć š đ ž - neznam jel ih vi vidite sad??

I postoji li nacin da zamjenim slova y i z jel me prilično bune?

kejkz 31-12-2007 03:08 PM

Sa instalacionih diskova koji kru?e internetom, izbačena je podr?ka za neke jezike i karaktere, a među njima i latinične. Mogu se instalirati sa originalnog tiger ili leopard diska. Međutim, ovo pravilo ne va?i za sve instalacije i sve fontove. Poku?aj da zameni? font u firefox-u, stavi npr times roman, za njega sam prilično siguran da radi.

Tomislav 31-12-2007 04:02 PM

Hm, sad sam radio xbench test i pokazao mi je nekakav ukupni score oko 202. Jel to ok?

Sad ću ja malo sa tim fontovima isprobat. Hvala...

poz

kejkz 31-12-2007 06:21 PM

Quote:

Originally Posted by Tomislav (Post 185255)
Hm, sad sam radio xbench test i pokazao mi je nekakav ukupni score oko 202. Jel to ok?

To je, bar koliko sam imao prilike testirati, neki prosek sa rudaw kompjuterima i 10.4.10. operativnim sistemom, koji je verovatno instaliran kod tebe.

peraZdera 31-12-2007 10:50 PM

Jesu li izasle nove verzije audio software-a za Intel? (dawovi, plugovi, etc...)

kejkz 01-01-2008 09:24 AM

Gotovo sav softver je već preveden u univerzalni oblik, tako da, sa te strane, nema problema. Ipak su intel procesori već dve godine u upotrebi :)

peraZdera 01-01-2008 04:32 PM

@Kejkz

E do jaja! :)
Trebao bi da otvoris novu temu i popises sve u vezi OSx-a (software, driveri, performanse, etc...) i postavis je da bude sticky!

btw emu1212m pretpostavljam da je unsupported>?

kejkz 01-01-2008 04:56 PM

Quote:

Originally Posted by peraZdera (Post 185331)
@Kejkz

E do jaja! :)
Trebao bi da otvoris novu temu i popises sve u vezi OSx-a (software, driveri, performanse, etc...) i postavis je da bude sticky!

btw emu1212m pretpostavljam da je unsupported>?

I ja sam se ne?to razmi?ljao jedno vreme, ali je oblast ipak toliko velika, ne bih nikako mogao sam. Posebno zato ?to je iza?ao nova verzija os-a, leopard (koji je btw. odličan) tako da je tek sada situacija nezavidna. Ali, poku?aću ovih dana odmora u kratkim crtama izlo?iti sve bitnije parametre.
Taj E-mu ne radi, ali po?to su specifikacije otvorene, nije nemoguće da neko napi?e drajver. Koliko sam shvatio, cela serija emu karti će se uskoro moći koristiti na linux-u.

peraZdera 01-01-2008 06:27 PM

Ja sam poterao emu 1212m na linuxu bez problema! Nisam probao da snimam ista, ali sam citao negde da je i to moguce... Jeste da nemas onaj patchMix, ali koji ce mi moj on...

kejkz 01-01-2008 06:49 PM

Onda je pitanje vremena kada će neki entuzijasta napisati drajvere za os x. Ako takvih jo? ima, naravno :)

All times are GMT +1. The time now is 02:39 PM.