![]() |
Re: Apple Logic Studio
Quote:
Quote:
Quote:
Antovic je izvozio sabrane kanale bez efekata i kontrafazirao ..... potpuna tisina ..... Pozdrav |
Quote:
...ljudi zasto mislite da Logic 8 lici na Tracktion ??? !!! :banghead: Zato sto je prvi screenshot sa zumiranim trackovima koji su obojeni slicno kao na Tracktion flajeru??!!! Aman! Pre bih rekao da su Mackie-vci poskidali fore od Abletona, pa su napravili tracktion... a pogledajte malo i ostale aplikacije (Final Cut, Garage Band...) koje su se pojavile pre Tracktiona, pa onda govorite o kradji designa... ...zasto Logic 8? Potpuno su ludi ovi u Apple-u... mada ja kontam da mozda i nisu jer sve ovo indicira na kupovinu novih Mac-ova, pa je samim tim i opravdano! Verovatno je zbog toga i ukinut XS KEY. ...oko tajminga prica stoji - definitivno "cvrsci" tajming sa eksternim spravama, mislim da je fora u algoritmu koji slaze midi stream. mislim da i cubase i logic imaju istu rezoluciju u ppq ali logic opet to malo tacnije odradi.Pitajte malo i starije Atari i notator creator (emagic) user-e pa ce vam reci istu pricu za te verzije i midi tajming. E sad - zasto sam ja presao na Logic? Relativno dugo sam sa softverima (ne jako mnogo kao neke starije kolege, ali oko 12 godina cackam i Cakewalk, Atari cubase, SX, Nuendo , ProTools Le i Hd, Logic express i Pro, slabo nesto i Ableton) ali evo od svega toga sam gledao sledece - sta sve moze, koliko je stabilno, i koliko para das da dobijes sto vise. Posto krecem da radim neke sapunice za preko, traze mi original soft, pa sam resio da to bude Logic (tada jos verzija 7) iz prostog razloga sta sve dobijes za pare koje das! Vrhunski scoring za stampu (nema potrebe za Sibelius-om i Finale - quantize friendly - nije kao cubase koji da kobasice ludog midija! u logicovoj regiji moze da ostane nekvantizovani midi zbog live feel-a, a opet kad stampas on to fino kvantizuje zbog printa) ...kvalitet efekata, instrumenata.... sve sve je maxi, jedino sto mi nedostaje u Logicu sto ima Nuendo je Clip Based Gain, mada i to moze da se resi preko HyperDrawa, i brzina editinga audio regija (mada je sve stvar navike - ja sad brze radim na ProTOols HD nego na Nuendu koji ima mnoogo bolje alate za audio editing. Stvar navike - sa PTHD sam svaki dan pa se covek navikne. Eto zasto Logic! i to je jos bila sedmica! a ovo sa osmicom ... stvarno nisu normalni! Dobijes dzabe JamPackove, Mainstage i svasta jos nesto... i sve to za 500 dolara !!:o ...velika je to firma. Kupuju npr ko ludi kuce koje su radile 3d i compositing, pa je Shake koji je bio nenormalno skup kostao 4000, pa 1000, da bi sad bio 400 dolara!!! Na kraju ce biti discontinued, jer dolazi nesto novo :) eto.nadam se da je bilo useful ;) pozzzzz:) |
Quote:
Vec navedeni MIDI, druga stvar je modularnost samog Logica ( ne samo mikseta nego sve komplet) sto je prilicna prednost jer mozes da ga udesis do najmanjih detalja da bi ti olaksao brzinu rada....prilicno bitno kada ti ideja sine u glavu, i trece je da prilozeni instrumenti i plagovi su mnogo bolje kvaliteta nego u Cubase-u i Nuendo-u...mada iskren da budem treba sacekati N4 da vidim sta ce na tom planu da se desi....i poslednje - cena celog paketa je potpuno smesna :) I meni je malo problem da se priviknem na Logic, ali cu se naterati :) zarad programiranja, ostalo , kao sto rekoh, ostaje u domenu vernog Nuenda :D |
Quote:
|
Quote:
ableton ima session i arrangement view odvojene. |
Quote:
Eto, bio je test sabiranja pa je Logic 7 zvucao najgore. Tako da mi je to sve pomalo postalo smesno. |
Quote:
|
Za prvu recenicu pogledaj sam po forumu pa ces shvatiti, a za drugu moram da priznam da mi nije jasno sta si hteo da kazes?
|
Quote:
|
Inace, moram da primetim da je Media Browser maznut od Steinberga ;)
|
All times are GMT +1. The time now is 09:46 AM. |