Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Apple Logic Studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19384)

Max 15-09-2007 02:30 PM

Re: Apple Logic Studio

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 169843)
Imam MIDEX 3 ( steinber midi box) i nikada nisam imao te probleme o kojima govoris (cak ni sa crackom). Moguce je da Nuendo ne voli druge MIDI box-ove sem svojih. Sve sam to kombinovao sa VSTi i nisam imao takvih problema...iskren da budem nisam terao vise od 15 MIDI kanala.

Ako tih 15 kanala znacci 15 externih sprava ..... onda svaka cast ako se nije raspao ..... vec kod 5 - 6 sprava sve pocinje da se raspada

Quote:

Jedino sto mi je smetalo jeste sto nije tight i sto mi nekako ljulja groove sam od sebe. Iskreno mislim da je to vise do Win.-a i MIDI-ja . .

To sam i ja primetio potpuno si u pravu ..... da ne pominjem mnogo bitniju opciju u Logicu GROOVE KVATNIZACIJA ili svingovanje , koje je super . Shuffle u Nuendu ..... no thanks :)

Quote:

Zvuk?? hm, hm....tu se necu sloziti, kao sto je Oggy i jos neko pomenuo stvarno nisam cuo nikakvu razliku...mozda gresim, ali stvarno nisam koliko god sam se trudio.

Antovic je izvozio sabrane kanale bez efekata i kontrafazirao ..... potpuna tisina .....

Pozdrav

Bitch 15-09-2007 02:38 PM

Quote:

Originally Posted by milos (Post 169851)
Meni i nije toliko gadan:D
http://img250.imageshack.us/img250/1...ussetupyy7.jpg
http://img161.imageshack.us/img161/3...dingoffxy8.jpg
Ko radi puno sa eksternom midi opremom neka uzme jednu posebnu PC masinu i Logic 5 Platinum za midi + Unitor i neka syncuje to sa drugom masinom gde je Nuendo ili sta vec i tamo neka usnimava wav......

evo i mene.kad smo vec kod ovog posta, gde da kupi novi unitor i novi logic platinum 5? zasto dva racunara?

...ljudi zasto mislite da Logic 8 lici na Tracktion ??? !!! :banghead: Zato sto je prvi screenshot sa zumiranim trackovima koji su obojeni slicno kao na Tracktion flajeru??!!! Aman! Pre bih rekao da su Mackie-vci poskidali fore od Abletona, pa su napravili tracktion... a pogledajte malo i ostale aplikacije (Final Cut, Garage Band...) koje su se pojavile pre Tracktiona, pa onda govorite o kradji designa...

...zasto Logic 8? Potpuno su ludi ovi u Apple-u... mada ja kontam da mozda i nisu jer sve ovo indicira na kupovinu novih Mac-ova, pa je samim tim i opravdano! Verovatno je zbog toga i ukinut XS KEY.

...oko tajminga prica stoji - definitivno "cvrsci" tajming sa eksternim spravama, mislim da je fora u algoritmu koji slaze midi stream. mislim da i cubase i logic imaju istu rezoluciju u ppq ali logic opet to malo tacnije odradi.Pitajte malo i starije Atari i notator creator (emagic) user-e pa ce vam reci istu pricu za te verzije i midi tajming.

E sad - zasto sam ja presao na Logic? Relativno dugo sam sa softverima (ne jako mnogo kao neke starije kolege, ali oko 12 godina cackam i Cakewalk, Atari cubase, SX, Nuendo , ProTools Le i Hd, Logic express i Pro, slabo nesto i Ableton) ali evo od svega toga sam gledao sledece - sta sve moze, koliko je stabilno, i koliko para das da dobijes sto vise. Posto krecem da radim neke sapunice za preko, traze mi original soft, pa sam resio da to bude Logic (tada jos verzija 7) iz prostog razloga sta sve dobijes za pare koje das! Vrhunski scoring za stampu (nema potrebe za Sibelius-om i Finale - quantize friendly - nije kao cubase koji da kobasice ludog midija! u logicovoj regiji moze da ostane nekvantizovani midi zbog live feel-a, a opet kad stampas on to fino kvantizuje zbog printa)
...kvalitet efekata, instrumenata.... sve sve je maxi, jedino sto mi nedostaje u Logicu sto ima Nuendo je Clip Based Gain, mada i to moze da se resi preko HyperDrawa, i brzina editinga audio regija (mada je sve stvar navike - ja sad brze radim na ProTOols HD nego na Nuendu koji ima mnoogo bolje alate za audio editing. Stvar navike - sa PTHD sam svaki dan pa se covek navikne.

Eto zasto Logic! i to je jos bila sedmica! a ovo sa osmicom ... stvarno nisu normalni! Dobijes dzabe JamPackove, Mainstage i svasta jos nesto... i sve to za 500 dolara !!:o

...velika je to firma. Kupuju npr ko ludi kuce koje su radile 3d i compositing, pa je Shake koji je bio nenormalno skup kostao 4000, pa 1000, da bi sad bio 400 dolara!!! Na kraju ce biti discontinued, jer dolazi nesto novo :)

eto.nadam se da je bilo useful ;) pozzzzz:)

Moritz 15-09-2007 02:47 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 169845)
Idemo dalje... :)

Zasto konkretno?

Vec navedeni MIDI, druga stvar je modularnost samog Logica ( ne samo mikseta nego sve komplet) sto je prilicna prednost jer mozes da ga udesis do najmanjih detalja da bi ti olaksao brzinu rada....prilicno bitno kada ti ideja sine u glavu, i trece je da prilozeni instrumenti i plagovi su mnogo bolje kvaliteta nego u Cubase-u i Nuendo-u...mada iskren da budem treba sacekati N4 da vidim sta ce na tom planu da se desi....i poslednje - cena celog paketa je potpuno smesna :)

I meni je malo problem da se priviknem na Logic, ali cu se naterati :) zarad programiranja, ostalo , kao sto rekoh, ostaje u domenu vernog Nuenda :D

Moritz 15-09-2007 02:54 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 169881)
Ako tih 15 kanala znacci 15 externih sprava ..... onda svaka cast ako se nije raspao ..... vec kod 5 - 6 sprava sve pocinje da se raspada

Zaboravih da napomenem da je jako bitno da svaka sprava ima svoj MIDI port inace ako se sve vezuje u Daisy Chain (OUT u IN pa u THRU pa u IN...itd.) onda tu ne pomaze ni sveta vodica akamoli Logic, jer je MIDI sam po sebi latentan pa ako jos tome dodamo OS pa USB i svako sa svojim gremlinima ode stvar u tri lepe.

lesha 15-09-2007 03:48 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 169884)
...ljudi zasto mislite da Logic 8 lici na Tracktion ??? !!! :banghead: Zato sto je prvi screenshot sa zumiranim trackovima koji su obojeni slicno kao na Tracktion flajeru??!!! Aman! Pre bih rekao da su Mackie-vci poskidali fore od Abletona, pa su napravili tracktion... a pogledajte malo i ostale aplikacije (Final Cut, Garage Band...) koje su se pojavile pre Tracktiona, pa onda govorite o kradji designa...

zato sto tracktion od prve verzije sve drzi na jednom ekranu.
ableton ima session i arrangement view odvojene.

google 15-09-2007 04:11 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 169579)
Slowstar dokle ces vise da naturas svoje misljenje kao jedino validno pri cemu su svi ostali koji ne misle tako, nedao im Bog da jos pride imaju i PC, apsolutni moroni!!!!:confused: ...dokle vise?

Nisam stekao takav utisak.

Eto, bio je test sabiranja pa je Logic 7 zvucao najgore. Tako da mi je to sve pomalo postalo smesno.

google 15-09-2007 04:16 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 169636)
Sto se tice price o soft sintijima i hard analognim-pokusaj shvatiti da ljudi VOLE ANALOGIJU,

Kada je bio test sabiranja, jedan ljubitelj analogije (ako sam ga dobro razumeo) nije uspeo da prepozna zvuk koji mu se toliko svidja. :)

Moritz 15-09-2007 04:19 PM

Za prvu recenicu pogledaj sam po forumu pa ces shvatiti, a za drugu moram da priznam da mi nije jasno sta si hteo da kazes?

Moritz 15-09-2007 04:20 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 169908)
Kada je bio test sabiranja, jedan ljubitelj analogije (ako sam ga dobro razumeo) nije uspeo da prepozna zvuk koji mu se toliko svidja. :)

Bez off-topica :)

Moritz 15-09-2007 04:24 PM

Inace, moram da primetim da je Media Browser maznut od Steinberga ;)

All times are GMT +1. The time now is 09:46 AM.