![]() |
Re: Stigo CS-15 !!!!
Sad che me netko razapet na krizh... ali ja stvarno ne chujem nishta specijalno u ovim soundovima! Pratim topic od pochetka i zbilja me interesiralo chut tu "pravu" analogiju... razocharan sam predstavljenim.
NHF, nishta osobno. To je samo moje mishljenje. |
Manje vise se slazem s SHIVOM ali to je ipak entry level mono analogac koji je DON (CESTITKE JOS JEDNOM) fino upicanijo....
osobno nista specialno ni ja nisam cuo ali takva je yamaha.....ja sam zato i prodao svoj SY 2...koji i nije bio los.... mislim da se zna razlog zasto su minimoog, SH 5 , pro one ili arp Ody toliko puno skuplji od CS 15.... nije to losa analogia ...dapace dobar je... ali da je spektakl ....NIJE.. mislim da Don ne cilja na skupe analogce osim JP 8 i OB8.....bar koliko sam shvatio po postovima....a ako je tek krenuo u analogiju ....dobro je poceo...JUNO 60, polysix i CS 15 su vise nego odlicna odskocna daska.....mada mogu reci da kad se dokopa nekog Hi end monofonika...njegova Yamaha bu dobila otkaz..... MOMENTALAN znas kako se kaze koliko para toliko muzike....mada iz tog kuta gledano JUNO 60 rusi ta pravila 100% :da: :da: :da: :da: :da: :da: :da: :da: :da: |
Quote:
|
Quote:
Daj mi malo vremena da sredim CV pa će onda iči i demoi. Radio sam neke basseve preko paralelnih filtera - ma to je najbolesnija stvar koju sam čuo u životu!!! Quote:
Da se razumijemo, ovo nije sprava za leadove tipa MiniMoog. Ovo je isključivo sprava za Sound Design, specijalne efekte i sl. Ovako proširena, mogučnostima je došla dosta blizu Korgu MS-20, a koštala je svega pola novaca. To je otprilike i taj zvuk, sa sličnim rezonantnim High Pass filterom. Quote:
Nego, sjetih se, pa ja sam radio jedan Juno 60 demo. Sve je direktno snimljeno iz Juna 60 bez ikakvih vanjskih procesiranja. Svi zvukovi uključujući i bubnjeve su Juno 60. Pa ako nekog zanima (3 min): http://www.astro.hr/ucionica/tom/rol...no60-Demo2.mp3 |
@ Don
OK no frks ali to nije ni priblizno MS 20..Imao ih je moj frend tu u ZG prije cca 10 godina i vise....igrali smo se s time danima i JX i JP 4 i 808 i sh i stosta drugo.... kad kupis MS 20 sve ti bu jasnije....da je to MS 20 ili malo losiji nebi bio u pola cijene...to ti dojde kao da kazes da je JUNO6 kao Jupiter 8 samo osminu cijene...-mislim,,,,,,,,,,;) IMAM i MS 20 i voyagera i minija i Sh2 i SH 101 i Monopoly ( a smrdi mi i jedan SH 5) pa mislim da znam kaj imam .... imao sam priliku kupit sve CS osim 60 i 80 pa nisam.... pitaj babica kakav je bio SY 2 a cs 15 mu je do pola....pa sam i sy 2 prodao...inace preporucam ga svima.....HEBELA PILA!!!!!! ja ti nisam mjerodavan za neke stvari...ja znam sto je pila i tocka .... i radije bih dao 3000 eura za MINIMOOGA nego 6 dobrih digitalaca.... mislim da se to vidi po listi mojih sinteva trenutno najlosiji sint koji imam je JUNO 60!!!!!!!!!!!!!!!!:D :D :D |
Quote:
Sjajan demo, vidi se da volis Pink Floyd:) |
@ don: nemoj me krivo shvatit, ali stvarno bi mi bilo zhao tolikog truda za obichan sound koi se mogao dobiti u bilo kojem boljem soft modularu. Veselim se nekom impresivnijem demu, a neovisno i o tome svaka chast na trudu, znanju i predanosti ;)
|
Quote:
Nego jesi probao softversku verziju MS-20? Zanimljivo su ga uredili. Interesantan zvuk, ali sterilno do besvjesti. Staviš oscilator na neku poziciju i on vječno bude na toj frekvenciji - uopče nema plivanja kao na analognom synthu. Filter neću ni komentirati... @SHIVA: Sve ok. Ali vjeruj mi fakat nikakvog truda tu nije bilo. Podešavao sam White Noise na synthu (u dB) i koristio onaj level meter na kompu. Jedino što sam napraio je da sam stisnuo Rec i nastavio raditi svoj posao kalibracije syntha. Potom sam poslje izrezao 3 djela i stavio ih u mp3. Znači 10-15 sekundi posla. Nešto krače od čitanja ovog posta. :) Da mi netko to prezentira kao "zvuk CS-15" prije kupovine, okrenuo bih se i otišao. @silicon: imam skoro sve od njih. Definitivno najjači mi je "Exploding in your mind". To je u originalu snimano na neku potrganu traku koja je malo zavijala. Potom je prebačeno na ploču koja je dodala crackle šum / pucketanje. Rezultat - pre j*beni zvuk!!!! Da stvar bude bolja, snimano je live tako da cjelo vrijeme čuješ (pretpostavljam ušlagiranu) ekipu kako višti - znaš ono kada ih pere - ne svi, ali neki pojedinci poprilično. Ma zakon snimka. Probaj to nabavit negdje na torrentu. |
Quote:
Osobno sam imao priliku isprobati cs-5 i mogu reci, da mi zvuk vrlo dopadao. Mogu zamisliti, da ima sad tvoja 15 puno bolji sound zbog kalibracije, mjenjanja kapacitora etc.+ brdo novih modulacijskih mogucnosti. A sta se tice MS20: Da shvatis MS-20 ti treba vise neko par sata. Ja ga imam 12 godina i moze se jos dogoditi, da pronadzem nesto novo... Ja ga puno upotrebljavam za obradu zvuka drugih sinteva (kroz external input) - ne samo filter nego potpunu modulaciju etc. Nemoj hardware ms20 usporedivati sa MS20 Korg Legacy jer osim osnovnog karaktera nema nista isto sa originalom (svejedno mislim,da je soft MS20 dobar softsint) Kad vidim sta si podesio na yamahi ja osobno mislim, da mozes sad sa tvojom modificiranom cs-15, da se priblizis nekim mogucnostim MS-20. Ajde, brzo napravi neki solidni demo, da vidimo sta sad moze ovaj monstrum. :guitar: |
Quote:
Na raznom softwareu, kada stavi? pitch od dva oscilatora da budu isti, oni su doslovno isti i zvuk je tanak kao papir i sterilan. Na CS-15 koliko kod se trudio okretati onaj tune potenciometar za drugi oscilator, nema ?ansi da dođem na poziciju da su mi oba pitcha ista. Uvjek ima plivanje signala i ?irinu. To je prva razlika u odnosu na softwerske synthove. Druga bitna razlika je filter. Do sada nisam čuo niti jedan softwerski "analog" synth koji bi se uopče mogao pribli?iti analognom filteru. Uspoređivao sam svoj Polysix sa Legacy softwareom - ma to nema veze jedno s drugim! Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:55 AM. |