![]() |
Re: Ana Milenkovic - Vitebsk 2007
Quote:
Uvek coveku laska kada dobija pohvale, ali vasa zaista ima posebnu tezinu. Ne znam da li je "hvala" dosta, posto me niko do sada ne nahvali ovako, ali mi trenutno ne pada nista bolje na pamet... :) Ima tu propusta, naravno. I meni je jasno da je 4 dana za ovakav aranzman, usnimavanje, mixanje i mastering uzasno malo, ali vise vremena nije bilo. Bas sam pricao Idekiusu kako nisam imao fore da ponavljam gitare jer sam snimao sam, pa ukljucim snimanje i onda trcim do gluve sobe, namestam se dok ne pocne deonica. Tu onda ostanem bez stalne pozicije, tako da nisam mogao da lepim nista, vec sam odsvirao i najlonke i akustare po dva puta "iz cuga" i panovao L-R. Nisam cak ni imao vise vremena jer nam je 2 dana otislo na glavni vokal i njegovo produciranje, tj. izradu. Sa modulacijama sam imao problem "festivalske prirode", a to je ogranicenje vremena na 3:20, tako da nisam imao prostora da to sve vodim neprimetno, niti da previse sirim pricu, kako to kod ovakvih pesama obicno jeste obicaj. Ali ima jedna stvar kojom sam zadovoljan i koja je mozda i najbitnija. Sve vreme smo se Lejla i ja trudili da napravimo da sve zajedno zvuci muzikalno i vise smo isli na opsti utisak, nego na detalje, svesni da za tako nesto nemamo vremena. Olaksavajuca okolnost je ta sto sam ja dobar deo svoga zivota svirao klasicnu muziku i imam dosta nastupa sa simfonijskim orkestrom, pa mi je "orkestriranje" ovog tipa dosta lako. Jedino je tesko naci u semplovima odgovarajuce poteze i boje, sto sam postigao lejerovanjem razlicitih semplova iz raznih edicija orkestara. Tu ode 20 puta vise vremena nego na samu odsviranu frazu, ali bez toga ne moze. Onaj mlitavi kick sam namerno stavio takav da bih napravio bolji kontrast sa pravim bubnjem kada se pojavi. Hvala vam jos jednom na lepim recima i ostavljam vam link na mp3 fajl sa pesmom. Pozdrav! http://www.rumski.com/forum/showthre...007#post162007 |
Quote:
Hvala! ;) |
sta reci kolega (i za jedno i drugo) nego: CESTITAM! :)
|
Hvala!
A sta bi sa tobom? Prodje Exit, a ti se ne javi...? |
e to je tek prica... nisam bio u dodiru sa internetom svih 5 dana... danas sam krenuo iz bg i evo me kuci, razmisljao da te nazovem da se vidimo danas u ns ali nisam imao br...
|
Zar ti ja ne ostavih svoj telefon? :confused:
Ima dana... ;) |
|
Quote:
A, da li je trebalo i da otpevas?:) Samo aranzman, snimanje i miksanje...Da bi se ove tri stavke uradile kvalitetno potrebne su godine ucenja i iskustva. Gomila para i vremena za raznorazna muzicka "pomagala" softversko-hardverske prirode. Sve u svemu, nemerljivo zahtevniji posao u svakom smislu od same ideje za pilot melodiju strofe i refrena. I sve to bez pomenutih "crnackih" pratecih vokala!:) |
Quote:
:rotfl::rotfl::rotfl: Pa kako sad da ti kazem... Nije da nisam i pevao... :D Ali bez zezanja sada, nisam imao ni trunku ironije u toj izjavi koju si kvotao. Zaista nisam ucestvovao u autorskom radu na pesmi i zato sam to i napisao, jer mi je dosta ljudi cestitalo za "moju pesmu", sto ona nikako nije. E, zato sam to napisao javno, da ne bi bilo zabune ili da ne bi ispalo kako prigrcem "tudju slavu". :) |
dobro je sve samo da si ubacio u tuc tuc ili da si razvukao malo
kada pocne "nocas mi ..." sve nesto ocekujes da ce da pusti rucnu ako me kapiras ... lepe su ideje, moderne.. ovo je bilo za "RAno je za tugu ..." Lejlina pesma mnogo lepa :) cestitam. |
All times are GMT +1. The time now is 02:37 PM. |