Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Windows Vista (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17377)

psionic 23-05-2008 05:18 PM

Re: Windows Vista

Oni se mogu jedino kroz amiga emulator za PC povampiriti :) Sahranjeni su oni 'u duboku raku' :D :D :D

lesha 11-08-2008 01:23 PM

http://www.theblimp.blip.tv/scripts/...showplayer.swf

:D :D :D

Haxli 11-08-2008 06:11 PM

Lepo odradjeno... :)

liman021 11-08-2008 06:41 PM

pozdrav imam drugara kome je pravljenje igrica profesionalni poziv.on mi rece da sto se tice industrije igara i filmova(holivudskih),pc je mashina na kojoj apsolutno sve firme rade.pitao sam ga sta je sa mac-om i njegov odgovor je bio da ako neka firma radi sa macom ima i pc-jeve.mac im je sporedan.

silicon science 11-08-2008 07:00 PM

Quote:

Originally Posted by liman021 (Post 212720)
pozdrav imam drugara kome je pravljenje igrica profesionalni poziv.on mi rece da sto se tice industrije igara i filmova(holivudskih),pc je mashina na kojoj apsolutno sve firme rade.pitao sam ga sta je sa mac-om i njegov odgovor je bio da ako neka firma radi sa macom ima i pc-jeve.mac im je sporedan.

Ma lazes, nemas ti drugare:rotfl: :rotfl: :rotfl:

LACKY 12-08-2008 05:35 AM

Quote:

Originally Posted by liman021 (Post 212720)

Cekaj samo da nam se Slowstar vrati sa mora!

psionic 14-08-2008 02:45 AM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 212681)

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Dobro je !!!

nESbo 21-08-2008 03:41 PM

Evo i ja da dodam..

Koliko ima znakova sad da ce vista kasnije morati da se instalira .. Recimo sad Microsoft najvise para uzima upravo na downgrade sa Viste koju dobijes uz kupljeni racunar, na XP. Postoji ladno i procedura. Treba da se uslika Vista licenca i slika posalje na odredjeni mail. Zatim pustis instalaciju XP-a, u tu ukucas "neki" broj koji negde "nadjes" (napominjem da je ovo zvanicna procedura), i kada stignes do aktivacije xp-a, pozoves podrsku, oni pronadju mail koji si im poslao i na osnovu svega toga ti generisu kod za aktivaciju. Sve te usluge fino naplate i plus windows. Da bi ti onda shvatio da od downgrade-a nema nista jer ne postoje drajveri za XP!!

Zato se sada nikako ne isplati kupovati HP, Acer, Toshibu i slican brend, navlaka je zestoka. A kad se bude isplatilo, i kada bude radilo, radice samo pod vistom. Bedak. Morace windowsi da nam budi i lepi, a ne samo funkcionalni.

A to sto je neko spomenuo da ce da salju online feedback o piratskom softveru koji imas instaliran.. glupost. to nije nikakav ni dokaz ni alat.

kravadinka 21-08-2008 08:17 PM

Probao sam pre godinu dana Vistu, ali neko najgore prvo izdanje 32 bita...
Sam sistem nije imao nikakve probleme da radi lepo, a onda sam instalirao sve ono sto imam na XP SP2 i probao da stvorim DAW od njega sto se pokazalo veoma uspesnim! Tada sam imao Athlon 64 3200 i 2 gb memorije i osim nekoh sitnijih bagova koji su se javljali zbog softvera pisanih za XP i "na silu" instaliranih na Vistu, pa cak i do nekih pluginova koje nisam uspeo da instaliram (Bomb Factory za Pro Tools) sve je radilo jako dobro.
Imao sam subjektivni osecaj da masina to maaalo teze podnosi, ali opet u isto vreme stabilno.
Sto se tice DAW-a, stvari su samo bile bolje. Zauzece memorije je prakticno isto kao i na XP32, ali u radu su mi pucanja zbog prepunjavanja memorije jednostavno nestala! Nisam merio koliko sam memorije koristio u nekom od tih projekata, ali te iste u XP nisam uspevao da podignem a da ne puknu.
Vistu sam optimizovao koliko god sam mogao i znao u tom momentu i to se opet pokazalo kao ok resenje.
Sto se tice procesa i zauzeca memorije, mnogi grese, Vista za razliku od XP sve drzi u svojoj memoriji i to je razlog njenom brzem radu i boljem rukovodjenju memorijom.

Kad je XP izasao od prvog dana sam ga imao na particiji i moj AMD na 900 mhz sa 512 RAM-a je to fino podnosio, a tada sam jos primetio da mi sve u njemu bolje radi, stare price o '98. su mi bile smesne u najmanju ruku, sve podseca na ono o zeleznici u Srbiji kako neko rece, ista je prica i sa Vistom sada. Da li ce to ostati Vista ili ce moda to biti neki novi sistem, ne znam, ali da je vreme XP proslo, jeste, ili u najboljem slucaju prolazi pored nas njegov poslednji vagon.

Za par dana cu instalirati Vistu SP1 kako 32, tako i 64 bita pa cu testirati rad u njima i okaciti utiske, ali verujem da ce biti vise pozitivni nego negativni.

All times are GMT +1. The time now is 11:21 PM.