Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   izgradnja studija: step by step (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17127)

sasaristic 23-03-2008 10:03 PM

Re: izgradnja studija: step by step

U takvim slucajevima koriste se razlivajuci autoleveleri...tj. mase koje kada se spreme , imaju gustinu vrlo slicnu vodi..... razliju se po kosuljici i oforme savrseno ravnu povrsinu.Nisu jeftini , ali za manje povrsine su idealno resenje.

S.a.m.u.e.l 14-05-2008 02:41 AM

Poz dr.Ru, i ostali..

Zanima me kako storija zavrsi?
Jesi rijesijo problem, i koliko si zadovoljan rezijom?!?

Pozdrav

WhiteEdge 12-01-2009 08:54 AM

Sto se tice kosuljice ako to nisi zavrsio najbolja varijanta je samoizlivajuca olovna masa.Male je gustine lako popunjava neravnine na podu i nije skupa.Koristi se uglavnom za viseslojne parkete(Tarket,Barlinek..),kao i za homogene PVC podove.Ovim poslom(podopolaganje) se bavim oko 4 god (CarpetLand).
Sto se tice azma ploca dali su jos na prodaju?

SKey 15-01-2009 12:37 PM

i jarane koliko je kostalo ovo sve(do kad si postavio zadnje slike):)

dr.Ru 15-01-2009 10:25 PM

Ovako ljudi: zadnje slike su slikane pre godinu dana, dakle nisu sveze, i racun je bio oko 1500 eura materijal i ruke + hrastov parket (posebno se placa) koji se ne vidi na fotkama.... pokazacu i nove fotografije.
@WhiteEgde: meni kosuljica nije bila ravna, a na nekim mestima je bila i pregorela... momci koji su postavljali parket (troslojni hrast) cu cekicem napravili nekoliko rupa u sobi proveravajuci kosuljicu..... tada se nije nastavilo, vec kasnije. U drugim prostorijama oko studija je radjena nova kosuljica (oko 150m2), a u studiju zbog vec postavljene konstrukcije, momci je nisu menjali, vec su zalili postojecu nekom Nemackom smesom.... zaista se ne razumem sta je u pitanju.
Novu kosuljicu i "smesu" za studio su radili momci iz Alpoda.
Staru i pregorelu kosuljicu neki pogresan privatnik.

dr.Ru 15-01-2009 10:27 PM

visak Azminih AD ploca sam sacuvao za sebe "za ne daj Boze" :)
visak Azmafona sam potrosio tako sto sam i njega upakovao u prvi rostilj

Heavy Jerk 21-01-2009 01:35 AM

Nije mi najjasnije :)

Koliko sam shvatio, znaci prvo ide rostilj na goli zid, na njega se potom kuca azmafon (nema nista ispod azmafona u onoj "supljini" izmedju letvi?), potom ide opet rostilj, pa na njih azmafonske ploce?

dr.Ru 21-01-2009 01:51 AM

Quote:

Originally Posted by Heavy Jerk (Post 232100)
Nije mi najjasnije :)

Koliko sam shvatio, znaci prvo ide rostilj na goli zid, na njega se potom kuca azmafon (nema nista ispod azmafona u onoj "supljini" izmedju letvi?), potom ide opet rostilj, pa na njih azmafonske ploce?

Da, upravo tako, i potpuno sam zadovoljan akustikom.
Ja nisam akusticar, na ovom Forumu postoje ozbiljni ljudi koji su me savetovali. Naravno, uvek postoji prisutna: "koliko para toliko i muzike", ali treba paziti i sta se zatrpava (i koliko toga) u rupe izmedju prve drvene konstrukcije i golog zida. Kada je bio gotov prvi rostilj (samo azmafon zakucan) soba je bila previse i preterano gluva.... ne valja ni tako, tek nakon drugog rostilja i AD ploca, soba se otvorila i prodisala kako treba.

STUDIOTON 21-01-2009 01:53 AM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru (Post 232102)
Da, upravo tako, i potpuno sam zadovoljan akustikom.
Ja nisam akusticar, na ovom Forumu postoje ozbiljni ljudi koji su me savetovali. Naravno, uvek postoji prisutna: "koliko para toliko i muzike", ali treba paziti i sta se zatrpava (i koliko toga) u rupe izmedju prve drvene konstrukcije i golog zida. Kada je bio gotov prvi rostilj (samo azmafon zakucan) soba je bila previse i preterano gluva.... ne valja ni tako, tek nakon drugog rostilja i AD ploca, soba se otvorila i prodisala kako treba.

upravo tako , isti slucaj kao i kod mene

Heavy Jerk 21-01-2009 02:45 AM

Hvala 8-)

All times are GMT +1. The time now is 10:32 PM.