Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   SSL Stereo Compressor Clone DIY (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16747)

king_of_nothing 14-05-2008 03:32 PM

Re: SSL Stereo Compressor Clone DIY

Poštovanje svima!
Pratim već neko vrijeme ovaj forum i u biti preko ovog foruma sam saznao za ovaj SSL klon... Pošto imam dosta iskustva u samogradnji sklopova, odlučio sam se za izradu 3 GSSL-a u jednom 3U rack kućištu... Zasada sam nabavio transformatore, kućište, THATove, a sljedeći tjedan ću se baciti u izradu PCB-ova... Računam tek negdje oko 7. ili 8. mjeseca sve završiti s obzirom da su me malo stisle sada financije, ispiti na sadašnjem i bliži se prijamni za drugi faks...
Kako bude tekla izrada, fotografirati ću proces i ovdje uploadati fotografije...

PS: Ako nabavljate THAT-ove preko profusionplc.com, moguće je dogovoriti se s njima da na paketu manju cijenu, tako da ne platite carinu :D

psionic 14-10-2008 02:04 AM

Pozdrav svima... Vec sam rekao da ovo cudo planiram da napravim pre svega jer mi treba da na ulaz u A/D konvertor ne dovodim prejak signal, tj da malo kompresujem vokal, pa ako ne u snimku, a ono makar za slusanje u kontrolnoj sobi :) Probice mi usi razni 'pevaci' tj. - 'pevacice' :D

Nasao sam gde mogu da nabavim THATove u BG, tako da sad ostaje samo da se uradi. Ne svidja mi se shema ponudjena na sajtu gyraf audia, jer je u stereo izvedbi. Ja bih napravio za jedan mikrofon. Takodje mi se cini da su vodovi preblizu jedan drugome, volim da ima malo vecih razmaka, tako da sam resio da redizajniram PCB... Naravno, isao bih sa manjim kucistem - mozda cak ne u rack varijanti, i mislim da cu ubaciti VU sa diodicama - ne onaj analogni... Ako ima vec gotov sa jednim kanalom, cenio bih link, a ako ne - postovacu fajl cim smognem vremena i volje da ga realizujem...

DigitalMan 14-10-2008 03:06 AM

Ja se izvinjavam, ako mislimo na istog Zorana, Veselinovica,"Cvarka" molio bih neki njegov emajl da stupimo u kontakt nakon sto godina...unapred zahvalan
sifra S.A.E. 89-90

DigitalMan 14-10-2008 03:09 AM

Upps..izvinjavam se deci i starijima, hteo sam da se obratim DaBear-u, al sam kanda makicko pogresio...ha,ha sorry

analog 14-10-2008 09:00 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 220573)
Nasao sam gde mogu da nabavim THATove u BG
....

Gde?
Comet pa porucis sa Farnella ili ima neko na lageru?

u kojem programu radish PCB layout?

pozz

psionic 14-10-2008 09:21 AM

1 Attachment(s)
Da, farnell katalog je u pitanju... :(
PCB radim u Altium DXP 2008 - ne moze se pogresiti, pa makar namerno hteo :) Cak moze da uveze STEP modele i napravi 3D pregled, tako da odmah vidim da li mi se sudaraju neke komponente... Evo primera :)

google 26-12-2009 02:51 PM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko (Post 144070)
@DaBear
Kao sto Analog rece, a i ja tako mislim sudeci po shemi i komponentama, taj klon ne bi smio biti skuplji od 500 Eura (sa rukama).

Jel' bi ti napravio dva takva, ili znas nekoga ko bi to odradio kako treba?

bpucekov 28-12-2009 07:18 PM

ako ti se ne ?uri ja planiram raditi tri komada kad zavr?im tridenta
bpucekov

www.akaj.hr

FrankoPanko 28-12-2009 09:19 PM

Ja imam dva gotova, samo ih treba ubacit u kutije koje takodjer imam.

roginator 12-01-2010 01:04 AM

Evo ja poceo svoj ULTIMATE pakirat!!!!!!!

cekam jos prednji panel i True Bypass mod PCBs iz izraela!!!!

znaci true ultimate GSSL
true dual SC
CRC
DBX 202c Gold can vca :da:
DBX 2150 Sidechain VCA
true stereo Ultimate Super sidechain Filter :da:
External S/C
Transformer balanced i/o :da:
Signetic parts
True bypass Mod
Sifam Director 24 VU!!!
star grounding
Schaffner FN 370 PSU filter

All times are GMT +1. The time now is 06:42 PM.